Sport

Labdarúgás: nyolc közé jutott az FK Szeged + FOTÓK

Labdarúgás: nyolc közé jutott az FK Szeged + FOTÓK

2015. április 29., szerda
Labdarúgás: nyolc közé jutott az FK Szeged + FOTÓK
fk_szeged-szoreg25kf

Csak egy válasza volt a Szőregnek az FK Szeged ellen, a diszkoszvetősök meggyőző játékkal jutottak tovább a legjobb nyolc közé a kupában.

Eredetileg egy héttel ez előtt rendezték meg volna ezt a mérkőzést, ám végül elhalasztották a nyolcaddöntőt, így a Szőreg és az FK 1899 Szeged úgy vághatott neki az egymás elleni összecsapásnak, hogy tudták, hogy a következő körben a Tápé vár a negyeddöntőben a továbbjutó csapatra. Gyakorlatilag a mérkőzés első helyzetéből gól született:

Imre

szabadrúgását nem tudtak kivágni a szőregi védők,

Heredea

pedig középről, mintegy tizenegy méterről a léc alá bombázott, hamar megszerezte a vezetést az FK. Azonban előnye nem tartott sokáig: egy szögletet a jó ütemben érkező

Varga

csúsztatott a bal alsó sarokba, mindössze hat percig volt hátrányban a Szőreg. Az első negyed óra végén azonban újra megszerezte a vezetést az FK Szeged,

Fülét

nem tudták szerelni a tizenhatoson belül, aki kissé kiszorított szögből mattolta

Szendreit

, így öt perccel a Szőreg egyenlítése után már ismét

Dóra Jánoséknál

volt az előny. Az első 15 perc akció és góldús játékát követően bár további lehetőségei voltak az FK-nak a gólszerzésre, büntetőből tudta növelni előnyét

Tóth János

együttese. Dóra az utolsó pillanatig kivárt a lövéssel, és végül Szendrei csak beljebb segíteni tudta a labdát, hárítani nem, 1-3. A harmadik kapott gól után volt lehetősége szépítenie a Szőregnek, de

Vasas

bravúrral fogta

Váczi

ziccerét. A csak papíron hazai együttesnek számító Szőreg főleg a kontrái után tudott veszélyeztetni, de csak szögletből sikerült betalálnia az első 45 percben. A fordulás után Dóra nem először tudott leválni védőjéről, de Szendrei is jó ütemben lépett ki kapujából, így a csatár nem tudta elpöckölni a kapus mellett a labdát. A félidő második felében nem forgott veszélyben az FK továbbjutása, ráadásul a diszkoszvetősök két, remekbe szabott találattal,

Mihalkó

és

Lajkó

bombagóljaival még magabiztosabb sikert tudtak aratni a Szőreg ellen, így 5-1-s sikerrel abszolválták a nyolcaddöntőt, és mérkőzhetnek majd meg a következő héten kétszer is a Tápéval: előbb szerdán a kupában, majd hétvégén a bajnokságban érkezik a Felső Tisza parti stadionba a tápéi együttes, de előbb az FK Szeged Szentesen lép pályára a hétvégén. A Szőreg ezzel búcsúzott a kupától, hétvégén pedig Gyálarét ellen javíthatnak Váczi Béláék.

Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző
2015. április 29., 19.00
Szőregi RSE
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Barta Norbert István • asszisztens: Kovács Sándor, Minda Gábor.
1
-
5

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 3. forduló:

Szőregi RSE - FK 1899 Szeged 1 - 5 (1-3)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezeti: Barta Norbert István (Kovács Sándor, Minda Gábor).

Szőreg:

Szendrei - Mucsi (Szivacski, 65'), Ali, Fehér, Sajtos, Bartos, Csikós, Váczi, Gyenes (Balla, 59'), Bujáki (Barna, a szünetben), Varga K (Szarvas, 77').

Vezetedző:

Tóth Tamás.

FK Szeged

Vasas - Heredea (Simon, 68'), Makai, Imre, Barta, Gyurkovics (Herczeg, 56'), Vékes (Szalai, 33'), Lajkó, Mihalkó (Prontvai, 68'), Dóra (Csuka, 56'), Füle.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gólszerzők:

Varga (9') ill. Heredea (3'), Füle (14'), Dóra (36', büntetőből), Mihalkó (57'), Lajkó (79')

Sárga lap:

Makai (45') Tóth Tamás:

"Látszódott az osztálybeli különbség, de úgy gondolom, hogy odarakta magát a csapat, amit tudott, azt megtette. Amíg lehetett, addig betartottuk a taktikánkat, egy jó mérkőzést láthatott a közönség."

Tóth János:

"Örülök, hogy a srácok is komolyan vették ezt a kupamérkőzést, és megfelelő komolysággal, hozzáállással játszottak, örülünk, hogy továbbjutottunk. A jövő héten szerdán és szombaton is a Tápéval játszunk, úgyhogy nehéz hét előtt állunk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Vége, Barta játékvezető lefújja, nem tudta megnehezíteni az FK dolgát a Szőreg, így a diszkoszvetősök jutottak a legjobb nyolc közé a kupában, és a Tápéval játszhatnak az elődöntőért.
84'
Egy gyors kontra után Lajkó a bal oldalon kissé üresen maradt Barta elé tálalt, aki alaposan megnézte, hova lőhetne, ám addigra beérték a védők, és blokkolták lövését.
79'
GÓÓÓÓL! Te jó ég, mekkora gólt rúgott Lajkó! Egy pattanás után ballal nagy erővel lőtt kapura Lajkó, hulló falévélként csapódó lövése pedig a léc alatt bevágódott, jó 20 méterről lőtt Szendrei kapujába Lajkó, így 5-1-re vezet az FK!
77'
Újabb csere a Szőregben, a gólszerző Varga helyett Szarvas Ákos.
74'
A cseréket követően kicsit leült a játék, ezt Barta tekerése töri meg, azonban ha kevéssel is, de a kapu fölött megy el lövése.
68'
Cserél az FK: Heredea és Mihalkó helyett Simon és Prontvai a pályán.
65'
Változtat a Szőreg, Mucsi helyett a folytatásban Szivacski a pályán.
64'
Váczi szerez meg egy labdát agilisan, majd biciklicselei után a túloldalon érkező Balla elé tálalna, de Lajkó az utolsó pillanatban tisztáz Balla elől.
59'
Cserél a Szőreg, Gyenest Balla váltja a Szőregben.
57'
GÓÓÓL! De még mekkora gól! Mihalkó a tizenhatos bal sarkáról előbb megnézte a hosszú felsőt, majd szép mozdulattal be is tekerte a labdát, ezzel 1-4!
56'
Kettős cserét hajt végre Tóth János, Dóra és Gyurkovics jön le, a helyükre Csuka és Herczeg érkezik az FK-nál.
55'
Heredea kerüli meg ellenfelét a jobb oldalon, majd középre adásáról kicsivel maradt le Füle.
50'
SZENDREI! Remekül járt a labda az FK-nál, két lapos indítás után, egyérintőzve jutott el a kiugró Dóráig, aki egy tolást követően laposan próbálta ellőni Szendrei mellett, de a szőregi kapus bravúrral fogta a ziccert, nagyszerű védés volt!
47'
Két veszélyes beadás is elsuhan most Vasas kapuja előtt a nélkül, hogy egy szőregi is beleérne,Gyenes és Váczi centerezésére sem érkezik társ.
46'
Cserélt a szünetben a Szőreg, Bujáki helyére Barna érkezett a második játékrészre.
46'
Folytatódik a találkozó.
SZÜNET
45'
Barta játékvezető nem hosszabbít, hosszabbítás nélkül vet véget az első félidőnek, ahol az első negyedóra alatt potyogtak a gólok, de ebből az FK jött ki jobban, és kétgólos előnnyel vonulhatnak szünetre Tóth János tanítványai.
45'
Makaié a meccs első sárgája, miután egy párharcot követően összeszólalkozik ellenfelével.
44'
Az előző, helyzetekben gazdag periódussal ellentétben most inkább a mezőnyjáték dominál, a Szőreg próbál kontrázni, de egyelőre nem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani.
38'
Majdnem ott a negyedik! Füle maradt egy kicsit üresen a jobb összekötő helyén, egy csel után a hosszú alsó felé próbálta eltekerni, de túl hosszú lett lövése, így kapufa mellett kívülről hagyta el a játékteret a labda.
37'
Mit fogott Vasas! Váczi tudta átvenni a labdát a büntetőterületen belül, azonban a kapujából jó ütemben kimozduló Vasas mellett nem tudta sem elhúzni, sem elrúgni a szőregi támadó.
36'
GÓÓÓL! Dóra bal sarokba tartó labdájába ugyan beleér Szendrei, de nem tudja védeni a lövést, már kettővel vezet az FK, 1-3!
35'
TIZENEGYES! Füle lábát húzták ki éppen a tizenhatoson belül, Barta pedig rögtön a mészpontra mutatott.
33'
Máris cserél Tóth János, Vékesnek ér véget a találkozó, aki húzza a lábát, valószínű kényszerűségből változtat az FK mestere, a folytatásban Szalai a pályán Vékes helyett.
32'
Mihalkó keresztlabdájáról marad le centikkel a középen érkező Füle.
29'
Ezt most megúszták a vendégek, Dóra kiválóan vált el védőjétől, és remek indítást is kapott a középpályáról, ám jó 14 méterről hiába akarta okosan eltenni a kapus mellett a labdát, a felső léc felett suhant el próbálkozása, ez nagy lehetőség volt.
27'
Bujáki tol túl hosszút egy jobb oldalon vezetett kontra közben, így elérhetetlen a labda számára. Közben kezd sötétedni, így bekapcsolták a reflektorokat.
22'
Megint a felívelt labda után gyűlik meg a baja a szőregi védelemnek, de Füle az első átvétel után hiába tudta megtolni védője mellett, végül túl nagy erővel tette ezt, így az alapvonalon gurult ki a labda az ígéretes helyzetből.
19'
Mihalkó veszi át a felívelt labdát, majd fordulás után ballal kapura lőtt mintegy 18 méterről, de pattogós löketét fogta Szendrei.
14'
GÓÓÓL! Negyed óra alatt a harmadik gólt láthatjuk, Füle egy fellőtt labdát remekül tart meg, majd a védők között be tud kígyózni a tizenhatos sarkától az ötösig, majd a rövid sarokra tartó lövése a léc alatt köt ki, újra vezet az FK!
12'
Imre kiugratásával Barta iramodna meg a bal oldalon, de nem tudja lefutni védőjét. A labda többet van az FK-nál, de ez helyzetekben nem mutatkozik meg.
9'
GÓÓÓÓL! Egyenlít a Szőreg! A bal oldali szögletet Varga a bal alsó sarokba csúsztatta remek mozdulattal, ezzel 1-1!
8'
Itt az első szőregi lehetőség, Bujáki és Váczi kényszerítőzött, utóbbi indult meg a labdával a jobbösszekötő helyén, majd a centerezését szögletre vágta az FK védelme.
5'
Újabb szegedi lehetőség, egyelőre, az FK akarata érvényesül, egy remek ütempasszal ugratták ki Makait a jobb szélen, de kapáslövése fölé szállt.
3'
GÓÓÓÓL! Máris vezet az FK, gyakorlatilag az első lehetőséget gólra váltják a diszkoszvetősök, Imre bal oldali szabadrúgása után Heredea elé került a labda a tizenegyes pont magasságában, aki nagy erővel lőtt a léc alá, vezet az FK!
1'
Már kezdenek is a csapatok, a kiírtnál egy picit hamarabb. A Szőreg kék felsőben, sárga nadrágban, míg az FK fehér felsőben és fekete alsóban lép pályára. A Szőreg indította útjára a labdát.
18:52 - Az utóbbi hetekben megtorpant az eddig megyekettőben listavezető Szőreg, amely ezúttal csak papíron lesz pályaválasztó, hiszen a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján rendezik a mai találkozót az eredeti tervekkel ellentétben. 18:48 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, lassan kezdődik az utolsó negyeddöntő a Csongrád megyei Magyar Kupában. Kissé borongós, az utóbbi napok időjáráshoz képest hűvösebb idő fogadta a csapatokat. A mérkőzés Barta Norbert István sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Egy héttel ez előtt a szőregiek kérésére elhalasztották a találkozót, így viszont csak papíron lesz vendég csapat az FK 1899 Szeged, hiszen a kék-feketék számára hazai környezetben, a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján rendezik meg az utolsó nyolcaddöntőt. A Szőreg eddig két alacsonyabb osztályú együttest, a Baksot és a Kübekházát búcsúztatta a kupa korábbi fordulóiban, a megye másodosztály eddigi éllovasa azonban hétvégén lecsúszott a tabella éléről, és nehéz kilencven perc várhat rá az FK ellen is. A diszkoszvetősök Mártélyon aratott győzelmüket követően továbbra is dobogón állnak a megyeegyben, a kupában pedig eddig két egyaránt megyekettes csapatot búcsúztattak, a Székkutas és a Gyálarét ellen is sikerrel vették az akadályokat Tóth János tanítványai. Amennyiben döntetlenre végződne a találkozó, azonnal büntetőrúgások döntenek, a továbbjutó pedig az elődöntőért a Tápét fogadhatja majd hazai pályán.

Mindjárt kezdődik a Szőreg és az FK Szeged kupacsatája, tartsatok velünk!http://szegedma.hu/?p=532469

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.