Sport

Labdarúgás: drámai körülmények között vesztett pontokat a SZEOL a Bölcske ellen + FOTÓK

Labdarúgás: drámai körülmények között vesztett pontokat a SZEOL a Bölcske ellen + FOTÓK

2015. április 25., szombat
Labdarúgás: drámai körülmények között vesztett pontokat a SZEOL a Bölcske ellen + FOTÓK
szeol-bolcske13kf

Bár a hajrában vezetést szerzett, egy utolsó pillanatokban kapott gól okán mégis csak döntetlenre végzett a SZEOL a vendég Bölcske ellen az NB III Közép csoport 24. fordulójában.

Nagyobb elánnal vetették magukat a küzdelembe

Tóth Ákos

tanítványai, az első percekben a SZEOL akarata érvényesült, sőt, az 5. minutumban

Forró Attila

kis híján betalált fejjel

Puskás Csaba

felívelt szabadrúgásánál.

Csoknyai Balázs

bravúrral védte azonban a csúsztatást, a kipattanónál pedig

Buzási Péter

ordító helyzetben nem tudott a hálóba továbbítani. A folytatásban felvette a kesztyűt a Bölcske is, így bár az iramra nem lehetett panasz, a kiegyenlítődött erőviszonyok mellett sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. Az idő előrehaladtával egyre inkább úgy tűnt, amely csapat megszerzi a vezetést, azé lehet a győzelem is. A 72. percben kis híján a vendégek léptek ebbe a szerepbe, de

Budai Dávid

18 méteres sistergős lökete felülről borotválta meg a keresztlécet. Nem sokkal később egy közvetett szabadrúgásnál mentett az ötösre felállt szegedi sorfal, majd a hajrában

Miskovicz Roger

bombája halt el a lábak erdejében egy kapu előtti kavarodásnál. Ahogy az lenni szokott a fociban, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat. A 83. minutumban a csereként beállt

Joseph Martial Ngalle

kereste

Dlusztus András

fejét egy 35 méteres szabadnál. A középhátvéd őrzőjét túlugorva kiválóan bólintott középre, ahol az érkező Forró a kapuba gyötörte a labdát az ötösről. (1-0) A hátrányba került bölcskeiek igyekeztek fokozni az iramot az egyenlítés érdekében, de a SZEOL kiválóan őrizte előnyét, a hazaiak karnyújtásnyira kerültek a győzelemtől. Miközben azonban a bíró hármas sípszavát várták a vendéglátók, megtörtént a baj. A hosszabbításban egy 18 méteres átlövésre nem értek oda a blokkoló lábak, az elvetődő

Leindler Domonkos

kesztyűje mellett elsuhanva pedig a bal kapufán csattant a labda. A kipattanóra

Agócs Gábor

érkezett üresen, és éles szögből a hosszú felsőbe tűzte az egyenlítést jelentő találatot. A döntetlennel Tóth Ákos legénysége a szombati játéknap után megőrizte hatodik helyét a táblázaton, egyszersmind egypontos előnyét a Bölcske előtt. A SZEOL egy hét múlva Gyulára utazik.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző
2015. április 25., 17.00
SZEOL SC
Bölcskei SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Farkas Tibor • asszisztens: Sebestyén László, Bornemissza Norbert
1
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 24. forduló:

SZEOL SC - Bölcskei SE 1-1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző. Vezette: Farkas Tibor (Sebestyén László, Bornemissza Norbert).

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Dlusztus, Bjedov, Grünvald, Buzási (Ondrejó - a szünetben), Forró, Puskás, Beretka (Ngalle 77'), Faragó, Végh (Bata 64').

Vezetőedző:

Tóth Ákos

Bölcske:

Csoknyai - Hajdók, Ledneczki, Agócs, Horváth, Miskovicz, Laták, Blatt, Szili, Budai, Fröhlich (Nagy 67').

Vezetőedző:

Buzás Attila.

Gólszerző:

Forró (83'), ill. Agócs (90+1').

Sárga lap:

Buzási (31'), Dlusztus (40'), Beretka (56'), Forró (87'), ill. Agócs (15'), Hajdók (56'). Tóth Ákos:

"A mérkőzés egészét tekintve egy jó csapatot ismertünk meg a Bölcskében, amelyet nem tudtunk játékban egyértelműen magunk alá gyűrni. Ennek ellenére egy pontrúgásból, amire egyébként számítottunk is, megszereztük a vezetést. Innen már nagyon rosszul esett, hogy egy tipikus egygólos mérkőzésen sikerült végül az utolsó percben gólt kapni, meglehetősen szerencsétlen körülmények között. Ez így fájó, mert a kezünkben volt a siker, és egy nagy bravúr lett volna, mert egy jó ellenfelet vertünk volna meg egy döntetlenszagú találkozón. De ott van az a volna..."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége a mérkőzésnek. Ha nem születik gól a mérkőzésen, azt írhattuk volna, döntetlenre végeztek a felek, így viszont úgy kell fogalmaznunk: balszerencsés körülmények között két pontot vesztett a SZEOL a vendég Bölcske ellen.
90+1'
Gól... Ez hihetetlen... Egy 18 méteres, lapos átlövés a jobb kapufáról kifelé pattant, Agócs azonban éles szögből kipókhálózta a hosszú felsőt. 1-1.
90'
Gyorsítaná a tempót a Bölcske, de Tóth Ákos tanítványai magabiztosan őrzik előnyüket.
87'
Visszafutás közben Forró követett el egy taktikai szabálytalanságot, sárgát ért a gólszerző megmozdulása.
86'
...a beívelést középen tisztázni tudták a védők.
86'
Puskás adhat be szöglettel felérő szabadrúgást jobbról - továbbra is tartja riválisa kapujánál a labdát a SZEOL.
83'
GÓÓÓL!!! Tudatos, gyönyörű gól!!! Ngalle ívelt fel egy 35 méteres szabadot Dlusztus fejére, aki középre stukkolta a labdát, Forró pedig berobbanva a hálóba továbbított az ötösről. 1-0!
81'
"Uh!" - zengi a lelátó. Egy szögletnél Miskovicz durranthatta rá 13-14 méterről a lecsorgót, de a lábak erdejében elhalt a próbálkozása.
77'
Ngalle is beállt a hajrára, Beretka számára ért véget így a mérkőzés.
75'
Beretka lekészítését egy állítás után tűzte kapura Forró 25-ről, sajnos azonban sokat tévesztett az irányzékban.
73'
...a legurítás utáni lövés elhalt a sorfalban.
73'
Véleményes esetben hazaadást fújt a spori a hazaiak kárára. Az ötös sarkától 3-4 méterrel kifelé állították le a labdát a vendégek.
72'
A meccs eddigi legszebb megmozdulása! Budai húzott középre balról, két lábat ugrott át, majd 18-ról eresztett meg egy sistergős löketet. A labda a keresztléc tetején megpattanva hagyta el a játékteret.
69'
Puskás szögletét nagyon magabiztosan húzta le Csoknyai, majd kirúgását kollégája, Leindler fejjel tette Grünvaldhoz Budai elől a tizenhatos vonaláig kilépve.
67'
Buzás mester is megejti első cseréjét: Nagy Dániel váltotta Fröhlich Rajmundot.
64'
Bata Csongor még be sem állt, máris kapott egy passzt Dlusztustól: a felezőnél teljes harci díszben nyújtva megzavarta a társat. Ha viszont kiment a labda, máris beállhatott: Végh Arielt hívta le Tóth Ákos.
63'
Szili egy távoli bombával a labdafogó háló tetejét még éppen eltalálta.
60'
Eltelt egy óra a meccsből, ilyenkor szokás megjegyezni: úgy tűnik, tipikus egygólos derbi szemtanúi vagyunk. Egyelőre nem találják a másik ellenszerét a felek.
56'
Hajdók kiválóan követte a vendégek akcióját, be is kapcsolódott, majd a tizenhatos sarkánál, de már a vonalon belül esett el Ondrejó mellett. Nagyot homorított, a bíró is így látta, műesésért villant a sárga.
52'
Végh passzánál Faragó az átvétellel már azonnal magát szöktette a büntetőterületen belülre, Horváth jó helyezkedése akadályozta meg csupán a támadót, hogy ziccerbe kerüljön.
50'
Egészen parádésan csavart középre jobbról Kormányos, Faragó elől csak az utolsó pillanatban tudott menteni Agócs középen.
49'
Ondrejóban bőven van még energia, Fröhlich laposan belőtt labdájánál nem csak a bölcskei csatárt, de Leindlert is megelőzte.
48'
Budai remek indításával Miskovicz roboghatott volna a balon, de végül a játékvezető megállította lesen.
46'
A második felvonásban Ondrejó játszik Buzási helyén.
46'
Folytatódik a találkozó, Tóth Ákos egyet cserélt a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek. A látottak alapján egyelőre nehéz lenne megítélni, melyik fél jár közelebb az eredményhez. Persze, ezt az eredmény is hűen igazolja.
43'
...Szili balosa Beretkát találta fejbe. A spori meg is állította a játékot, miután a szegedi játékos láthatóan megszédült az eset következtében. Nagy baj szerencsére nincs, csere nélkül folytatódhat a meccs.
42'
Blatt jó helyről harcolt ki szabadrúgást: 25 méterről, középről célozhatnak a vendégek mesterlövészei.
40'
Hosszasan járatta a labdát a SZEOL a bölcskei tizenhatos körül, de helyzetig nem jutottak Faragóék. A kontra azonban annál több potenciált hordott magában, három piros mezes mehetett három védőre. Dlusztus nagyon rutinosan állította meg az akciót egy apró faulttal a félpályán. Persze, ezért már jár a lap.
36'
Budai félmagas átlövését magabiztosan fogta Leindler.
35'
Faragó ígéretes helyzetben találta meg Végh Arielt egy lekészítéssel, de a ballábas játékos igazított volna a jobbjára érkező labdán, így pedig fel tudtak előle szabadítani a védők.
31'
Buzási sárga lapot kapott egy elkésett belépő nyomán.
30'
Cselgépek mindkét oldalon: előbb Budai forgatta be Bjedovot az ötös sarkánál, hogy aztán bepasszolt labdája elguruljon keresztbe Miskovicz előtt, majd a túloldalon Beretka csinálta meg a cselt védőjével szemben Faragó átadásával, ami után Csoknyai felszedte a Véghet kereső, kissé erőtlen centerezést.
28'
Faragó beadását röviden szabadították fel a piros mezesek, Beretka 20 méterről lőhetett egy állítás után, de lapos kísérletét Csoknyai levetődve megfogta.
27'
Az iramra egyáltalán nem lehet panasz, a hazaiak kezdeti fölénye után azonban igencsak kiegyenlítődni látszanak az erőviszonyok. Egyik csapat sem tud igazán riválisa fölé nőni mezőnyben.
24'
Végh Ariel szöglete rendkívül veszélyesen csapódott középre, Forró homloka előtt centikkel suhant el csupán. Beleért valaki a vendégektől, így a túloldalról Buzási kanyaríthatott be következőleg. Dlusztus fejesét egy blokkoló védő állította meg a kapu előtt.
20'
Ez most nem volt veszélytelen! Kormányos rúgta rá a labdát Szilire, és bár úgy tűnt, kimegy az alapvonalon túlra, a bölcskei támadó azonban lélekszakadva befutotta. A csak ekkor eszmélő védők között az ötösig száguldott be, szerencsére éles szögből az oldalhálóba bombázott.
18'
Kormányos megpróbált lendületből labdát szerezni a kissé bizonytalankodó Agóccsal szemben, a középhátvéd azonban még egy utolsó mozdulattal rá tudta rúgni a bogyót a szegedi térdére, így az elpattogott Csoknyai kapusig.
16'
Budai szép csellel ment el Grünvald mellett a szélen, talppal húzta át a labdát köténybe. Más kérdés, hogy közben a játékszer áthaladt az oldalvonalon, így a SZEOL jöhet bedobással.
14'
Faragó egy elég kemény rúgást kapott a félpályánál. Szerencsére nincs nagyobb baja, tudja folytatni a játékot ápolás nélkül is. Elsőre veszélyesebbnek tűnt az eset.
8'
Vehemens rohamokkal kezdenek a hazaiak, Beretkáék nem hagyják egyelőre kibontakozni vendégüket.
5'
Mi maradt ki?! Puskás ívelt fel 45 méterről egy szabadrúgást, Forró pedig teljesen üresen maradt a tizenegyespont környékén. Fejesét Csoknyai emberfeletti bravúrral tolta ki, majd a kipattanónál Buzási rúgott luftot ziccerben.
4'
A sarokrúgást Faragót találta meg a röviden, ő azonban nem tudta már érdemben kapu felé irányítani a labdát.
3'
Az első szöglet viszont a SZEOL-é: Kormányos futott be egy elérhetetlennek tűnő indítást, éles beadását pedig már csak így tudták tisztázni a védők középen.
2'
Latáké az első gólszerzési kísérlet a mérkőzésen: az előrehúzódó szűrő 20 méterről durrantott alaposan kapu fölé egy rövid felszabadítást.
1'
Faragó és Végh hathatós közreműködésével elkezdődött a mérkőzés.
16.57: Játékvezetői felvezetéssel másik érkeznek a főszereplők. Piros mez, fehér nadrág, piros sportszár összeállításban a vendégek, kék-fekete csíkos felső, fekete alsó kombinációban a szegedi játékosok. 16.50: Hazai oldalon a kézsérüléssel bajlódó Dongó Dénes maradt ki a keretből, illetve Varga Richárd és Busa Bence. Tóth Ákos így Garamvölgyi kapus mellett Batára, Paskára, Ngalléra, Hackerre, Domonkosra és Ondrejóra számíthat csereként. 16.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Nem túlzás, ha kijelentjük, berobbant a nyár Szegedre, szinte izzik a levegő az április végi napsütésben. A helyzetet olykor egy-egy apró széllökés enyhíti, de a játékosoknak így is oda kell majd figyelniük az erőbeosztásukra. A mérkőzés Farkas Tibor sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Drámai körülmények közepette ikszelt a SZEOL a Bölcskével - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=531295

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.