Sport

Labdarúgás: csillagos ötösre vizsgázott a SZEOL Szekszárdon

Labdarúgás: csillagos ötösre vizsgázott a SZEOL Szekszárdon

2015. április 18., szombat
Labdarúgás: csillagos ötösre vizsgázott a SZEOL Szekszárdon
szeol_szekszard_mj036

Igen hamar jelentős előnybe került, végül pedig öt góllal verte idegenben a SZEOL SC a Szekszárd csapatát az NB III Közép csoport 23. körében.

Nem egész négy perc telt még csak el a mérkőzésből, amikor máris a hazai hálóban táncolt a labda:

Beretka Péter

mehetett egy az egyben

Végh Ariel

passzával

Szűcs Krisztiánra

, ziccerben végül önzetlenül tálalt a támadást kísérő

Faragó Bence

elé, akinek már csak az üres kapuba kellett gurítania. (0-1) Még mindig nem telt le a 10. minutum sem, ismét középkezdéshez készülődhettek a szekszárdiak, miután

Buzási Péter

lekészítését Végh védhetetlenül tűzte a rövid alsóba hét méterről. (0-2) Magabiztos előnye birtokában is bátran, támadólag lépett fel a szegedi együttes, miközben

Kvanduk János

alakulata jószerével a felezővonalat sem tudta átlépni. A 22. percben egy

Dlusztus András

által szerencsével lefejelt szögletet Faragó vágott kíméletlenül a léc alá kapásból. (0-3) Kicsivel később pedig végleg eldőlni látszott a győzelem kérdése, amikor a 26. minutumban Beretka volt eredményes ziccerben Faragó asszisztjából. (0-4) A SZEOL a folytatásban sem állt le,

Tóth Ákos

tanítványai sorra vezették a veszélyes támadásokat, sokáig azonban nem tudtak túljárni Szűcs kapus eszén. Egészen a meccs hajrájáig: még éppen a rendes játékidő vége előtt

Kormányos Kolos

lépett ki a védők közül, nagy helyzetben pedig kiválóan bombázott 14 méterről a bal kapufa mellé. (0-5) Sikerükkel a szegediek felléptek a táblázat hatodik helyére, megelőzve a Dunaharasztival szemben alulmaradó Bölcskét. Faragóék legközelebb éppen a bölcskeikeket fogadják a 24. fordulóban.

Szekszárd, Szekszárdi Városi Stadion, 100 néző
2015. április 18., 17.00
Tolle UFC Szekszárd
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Sipos Katalin • asszisztens: Iványi István, Éles András
0
-
5

Labdarúgó NB III Közép csoport, 23. forduló:

Tolle UFC Szekszárd - SZEOL SC 0-5 (0-4)

Szekszárd, Szekszárdi Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Sipos Katalin (Iványi István, Éles András).

Szekszárd:

Szűcs - Dobra (Hernády 54'), Koch, Tóth, Nánási, Márton (Rigó 18'), Rátkai (Kvanduk 54'), Micskó, Arena, Szabolcska, Deli.

Vezetőedző:

Kvanduk János.

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Dlusztus, Bjedov, Grünvald, Buzási (Hacker 68'), Puskás (Ngalle 84'), Forró, Beretka, Faragó, Végh (Bata 70').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Faragó (4', 22'), Végh (9'), Beretka (26'), Kormányos (89').

Sárga lap:

Deli (37'), Tóth (58'), Micskó (65'), ill. Buzási (50'), Dlusztus (76'). Tóth Ákos:

"Nem bánom, hogy nem kellett izgulnom, teljesen jó érzés volt nyugodtan ülni a kispadon. Ha a rozékat nem is, a vidámságot és a pontokat hazavisszük Szekszárdról! Nekünk nagyon ment ma a játék, nekik kevésbé, e mellett pedig kellemes volt az ellenfél, mert próbálták végig játszani a futballt, nem álltak be bekkelni. Jók voltak a körülmények is, jó volt ilyen talajú pályán játszani."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90'
Ezzel vége is a találkozónak. A SZEOL rendkívül határozott teljesítménnyel, öt gólt lőve szerezte meg a három pontot a Szekszárd otthonában.
89'
GÓÓÓL!!! Na, itt a slusszpoén! Kormányost ugratták ki jobbösszekötőben, a szőke játékos egy az egyben mehetett kapura, 14 méterről pedig védhetetlenül zúdította a labdát a bal kapufa mellé. 0-5!
87'
Gólra éhesen támad még mindig a SZEOL, szép labdajáratás után Grünvaldhoz jutott el a labda, és bár sznte a fél szegedi csapat várta középen a beadást, a balbekk túl sokat várt.
84'
A végére még beállt Ngalle is, Puskást váltotta a középpályán.
80'
Bjedov szabályosan, de keményen ütközött ellenfelével. Micskó csak hosszabb ápolás után tudta folytatni a játékot.
76'
Dlusztust feltartásért figyelmeztette sárga lappal a játékvezető.
75'
Három szekszárdi mellett szlalomozott el Kormányos, külsővel játszott tovább Faragóhoz, aki a hosszúra ívelt be. A berobbanó Grünvald kapásból eresztett meg óriási bombát, Szűcs viszont hatalmas bravúrral hárítani tudott. Sokat köszönhetnek a hazaiak már kapusuknak a mai napon.
74'
Bata lépett ki egy kiváló ütemű kiugratással, kissé kisodródott helyzetből vette célba a rövid alsót, Szűcs azonban ki tudta tolni szögletre az életerős bombát.
72'
Egy hazai szabadrúgásnál a beívelt labdát Micskó fejelte kapura, nagyjából fél métert tévesztett a keresztléchez képest.
70'
Bata Csongor is lehetőséget kap Tóth Ákostól, Végh Ariel hagyta el a pályát.
69'
Kormányos mehetett a jobb oldalon, középen Faragó várta a beadást, amelybe azonban belelépett egy védő.
68'
Buzásit Hacker váltotta a SZEOL-ban.
65'
Micskó egy szabálytalanság után reklamált túl hevesen, sárga lapot kapott érte.
60'
Kormányos indult meg Puskás kiugratásával, kapu felé indult a szélről, és bár Faragó szabadon érkezett a túloldalon, ő mégis inkább lövést választott 17-ről. Szűcs Krisztián magabiztosan fogta a középre tartó löketet.
59'
...az iménti szabálytalanság után Puskás élesen tekerte középre a szabadrúgást, Buzási hajszállal maradt csak le a labdáról középen.
58'
Tóth Péter csúnyán letalpalta Faragót, villant a sárga.
56'
Faragó nagy kedvvel játszik a mai napon: ezúttal egy 45 méteres keresztpasszal indította Beretkát, aki a védőket megelőzve indulhatott kapura. Ismét önzetlenül tálalt volna egy társ, jelen esetben Kormányos elé, de a bekkeknek sikerült lefülelniük az átadást.
54'
Kettős cserére szánták el magukat a hazaiak: Dobrát Hernády, Rátkait Kvanduk József váltotta.
50'
Buzási besárgult egy keményebb belépő következményeként.
49'
Kormányost vágták fel a térfél közepe magasságában az oldalvonalnál. A szabadrúgásnál Puskás megpróbálta meglepni Szűcsöt, kihasználva az erős hátszelet. A lövés azonban elkerülte a jobb felsőt.
47'
A játék képe alapján ugyanott folytatják a csapatok, ahol az első félidő végén abbahagyták. Az imént Faragó fejelt le egy labdát Végh elé, aki Buzási indította a balon. A beadásba egy hazai védő ért bele, talán kézzel, de a játékvezető végül szögletet ítélt.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik mester sem cserélt a szünetben.

SZÜNET

45'
Vége az első félidőnek, amely során a SZEOL voltaképpen eldöntötte a győzelem kérdését. Faragóék ugyanakkor a második felvonás során is teljesíthetnek nemes célokat, lévén, a szegedi együttes az idei szezonban még nem rúgott egy meccsen négy gólnál többet. Annyit is csak egyszer - tavaly a Bajának. Érdekesség, hogy akkor is Sipos Katalin volt a játékvezető, persze, nem mintha a bírón eddig bármi is múlt volna.
44'
Ez már-már luxus! Beretka mélységi indításának szeme volt, Buzási lépett ki, és bár lőhetett volna, inkább megpróbált még egy cselt az őt követő védővel szemben, a trükk azonban nem jött be, így oda a helyzet.
42'
Faragó indításával Végh lépett volna ki, de egy hajszállal belógott, így lesen állították meg.Támad, nyom a Szeged, jobban játszik a hazaiaknál Tóth Ákos legénysége.
39'
A sarokrúgást a rövidnél Dlusztus csúsztatta meg, a labda pedig elsuhant Buzási, majd Faragó előtt, de Beretka is csak üggyel-bajjal érte be, így közeli emelését Szűcs még meg tudta fogni.
38'
Végh Ariel pördített Puskás elé a jobb szélen, a beadásnál azonban a védők tisztáztak Faragó és Beretka elől. A labda a bal oldalra került át, ahonnan Buzási centerezett ismét, de a bekkek újfent menteni tudtak - ezúttal szögletre.
37'
Delié a meccs első sárgája, amiért hátulról nagyon csúnyán felrúgta Beretkát.
35'
Buzási indult meg a balon, érkezett is hozzá az indítás, amelynek átvétele közben becsapta védőjét is. Végül jobbal a hosszú felsőt vette célba, életerős lökete azonban jócskán elkerülte a kaput.
32'
Félóra elteltével első szögletét végezhette el a Szekszárd, amelyet azonban Faragó kifejelt a mezőnybe.
30'
Mindenképpen ki kell emelni az szegedi együttesen belüli hatékony kommunikációt a játékosok között, Tóth Ákos tanítványai összeszokott, hibátlanul zakatoló gépezet benyomását keltik a nézőkben.
26'
GÓÓÓL!!! Parádé, amit a SZEOL művel! Faragó játszott kiválóan Beretka elé, aki kilépve a védők közül egy az egyben mehetett Szűcsre, hogy aztán 13-14 méterről a kapus lába mellett a kapu jobb oldalába helyezze a labdát. 0-4!
22'
GÓÓÓL!!! Az iménti esetet követő szögletnél Dlusztus fejelhetett szinte a kapu torkában. Bár a bekk fejéről kifelé pattant a labda, azt Faragó 10 méterről védhetetlenül tűzte a léc alá egy félfordulatos kapáslövéssel! 0-3!
21'
Végh Ariel passzával Forró lépett ki a jobb oldalon, alaposan megnézte, hogy adja be a labdát, centerezését végül az egyik védő tisztázta ki az utolsó pillanatban a berobbanó Beretka és Faragó elől.
18'
Márton Eriket Rigó Gergő váltotta a folytatásra.
15'
Márton és Beretka rúgott össze egy ártatlan szituációban, előbbi játékos nem tudja folytatni a játékot.
14'
Beretka még saját térfelén szerzett labdát, amivel nagy iramban lódult meg középen. Látva, hogy Szűcs Krisztián kint áll kapujából, bő 35 méterről megpróbálta átemelni a portást. Kísérlete nagyjából egy méterrel szállt el a keresztléc felett.
13'
Egy jobb oldali hazai támadást egy élesen keresztbe ellőtt labda zárt le, így végül Leindlernek nem kellett játékba avatkoznia.
11'
Dlusztus indult meg középen, de a felezővonalnál szerelték, majd éppen az ő helyén maradt üres területre érkezett a hazai indítás, Bjedov azonban kiválóan avatkozott közbe, megelőzve két szekszárdi támadót.
9'
GÓÓÓL!!! Eddig álomszerű a kezdés! Beretka játszott a szélen robogó Buzásihoz, aki a kapu felé törve tálalt a második hullámban érkező Végh elé. A szélső végül hét méterről védhetetlenül bombázott a rövid alsóba, 0-2!
4'
GÓÓÓL!!! Máris vezet a SZEOL! Végh cselezgetett a térfél közepén, Beretkát indította mesterien, aki egy az egyben mehetett Szűcs kapusra. Mindenki lövést várt volna a csatártól, de ő inkább önzetlenül Faragó elé passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett gurítania. 0-1!
2'
Puskás hosszú felívelése elszállt az utolsó emberként helyezkedő Tóth Péter feje felett. A lehetőségre Végh Ariel csapott volna le, de már csak úgy tudta átvenni a labdát, hogy közben visszafelé mozgott, így elvesztette helyzeti előnyét.
1'
Széllel szemben helyezkedve, de a SZEOL kezdte a találkozót. A hazaiak tiszta sárgában, a szegediek kék-fekete csíkos mezben, fekete nadrágban játszanak ma.

16.55:

A vendégeknél kimaradt a keretből a vírusos betegséggel küzdő Ondrejó Tamás, illetve a sérült Dongó Dénes. Tóth Ákos azonban így is minőségi cserékkel számolhat a meccs során: a kapus Garamvölgyi Csaba mellett Bata Csongor, Varga Richárd, Joseph Martial Ngalle, Hacker Bence, Domonkos Csaba és Busa Bence is bevetésre vár.

16.50:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdetét veheti a mérkőzés. Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, az elmúlt napokhoz képest igen hűvös hőmérséklet uralkodik Szekszárdon, a kapusoknak pedig külön bosszúságot jelenthet az erős szél is. Pozitívum azonban a jól előkészített gyepszőnyeg, ami vélhetően teret ad majd a kombinatívabb játékstílusnak.

A mérkőzés Sipos Katalin sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Öt góllal lépte le a SZEOL a Szekszárdot idegenben - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=528931

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.