Sport

Labdarúgás: már a hétvégén játszana Máté Péter

Labdarúgás: már a hétvégén játszana Máté Péter

2015. április 9., csütörtök
Labdarúgás: már a hétvégén játszana Máté Péter
szeged2011_szekszard08_gs

Megszakadtak a Szeged 2011-Grosics Akadémia sorozatai az elmúlt szombaton Mezőkövesden. A tavaly még élvonalbeli együttes otthonában kétgólos vereséget szenvedett Nyilas Elek együttese, amelyre hétvégén újabb feljutásra pályázó gárda, a Gyirmót vár, a kövesdi meccsen kisebb sérülést szenvedő Máté Péter is valószínűleg segítheti csapatát szombaton.

A mérkőzés hajrájában kapott rúgást Máté Péter a bokájára, a középpályás a szombat estét még az egri kórházban töltötte, azonban ahogy a játékos is fogalmazott, szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. „Jobban vagyok, a kezdeti ijedtséghez képest se törés, se szakadás nincs, ez mindenképpen pozitívum. A negatívum az, hogy a héten csak konditeremben edzhettem, valamint a sípcsontomon lévő 10x10-es vérömleny viszont ha nem húzódik vissza rövid időn belül, akkor azt valahogy el kell távolítani. Lehet belőle több hetes kihagyás is, hogyha fel kell vágni, és úgy kell eltávolítani, de bízom benne, hogy elmegy, és akár már a hétvégén is pályára tudok lépni” - mondta el hogylétével kapcsolatban

Máté Péter

, aki a Szeged-Grosics eddigi 22 bajnokijából csupán egyet hagyott ki sárga lapos eltiltása miatt, a többi 21 mérkőzésen rendre kezdőként kapott szerepet, ezek alatt pedig a

Soroksár elleni mérkőzésen

pontot érő gólt szerzett csapatának. Kemény,

sok párharccal tarkított mérkőzést

vívott Mezőkövesden a Szeged-Grosics, amelyből többen is kisebb sérülést szenvedtek, Máté Péter viszont nem érezte úgy, hogy durva mérkőzésen lettek volna túl, igaz előfordult egy-egy ütemkésés, de szándékosságról nem beszélhettünk a szombati találkozón a középpályás véleménye szerint. „Játszottunk egy jó meccset, úgy gondolom, hogy jobbak voltunk, mint az ellenfél, csak a gól hiányzott a játékunkból. Ez egy ilyen meccs volt, ebből is tanulnunk kell, le kell vonnunk a tanulságokat, készülnünk kell a hétvégi rangadóra” - fogalmazott Máté Péter.

szolnok_szeged_2011_16_gs_mate_peter

A legutóbbi találkozón megszakadt a Szeged-Grosics kapott gól nélküli és egyben veretlenségi sorozata is,

Szántai Levente

kapuját 418 percet követően vette be távolról

Takács Péter

, a csapat pedig február 21-e, a Siófok elleni hazai meccs után, öt találkozó elteltével először hagyta el úgy a pályát, hogy nem szerzett pontot. „A téli felkészülésünk jól sikerült, erre készültünk a szünetben. A mezőkövesdi meccset is szerintem kapott gól nélkül hoztuk volna le, ha Takács 30-ról nem rúgja meg élete gólját. Addig helyzetük sem volt, a második gólt is a kilencvenedik perc után szerezték, amikor már kitámadtunk, elvileg helyzet nélkül nyerték meg ezt a meccset” - értékelte az elmúlt hetek teljesítményét Máté Péter. Szombaton egy újabb rangadó vár a szegediekre, hiszen a Mezőkövesdhez hasonlóan a szintén a feljutásért küzdő Gyirmótot fogadják a gyulai Grosics Akadémián

Germán Tamásék

. „A mezőnyben a Gyirmót az egyik, hanem a legszervezettebb csapat, nem nagyon vannak kiemelkedő egyéniségeik, csapatként működnek jól. A tét őket nyomja, nekik kell úgymond alkotni, de mi szeretünk az ilyen csapatok ellen játszani, akik ellen lehet focizni. Nem szeretnénk meglepetést szerezni, mert az nem meglepetés, ha győzünk, de győzni szeretnénk” - tekintett a szombati találkozóra Máté Péter. A hatodik helyen álló Szeged 2011-Grosics Akadémia szombaton 16.30-tól játszik a harmadik Gyirmóttal, amely a mezőny csapatai közül a legkevesebb vereséget szenvedte:

Sisa Tibor

együttese mindössze kétszer kapott ki, legutóbb pedig szeptember 20-án, a Szolnok elleni hazai meccsen maradt pont nélkül, a Szeged-Grosics pedig ezt a sorozatot törné meg a hétvégén, akár Máté Péterrel a soraiban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.