Sport

Kosárlabda: a bronzért játszhat a Szedeák U21

Kosárlabda: a bronzért játszhat a Szedeák U21

2015. április 11., szombat
Kosárlabda: a bronzért játszhat a Szedeák U21
vasas_szedeak18_gs

Nem sikerült a döntőbe jutás a Naturtex-SZTE Szedeák U21-es csapata számára, amely a szombathelyi Falco ellen maradt alul a Morgen Ferdinánd U21-es bajnokság elődöntőjében.

Demeter Attila

kosara nyitotta a meccset, amire

Bognár

rögtön egy triplával válaszolt a Falco részéről. Az első nagyobb különbség szintén egy Bognár-hármas után alakult ki hat perc elteltével, amikor is 6-0-t tudott futni a Falco, így 13-8-ra vezetett az első negyed felét követően. Két újabb tripla azonban magabiztos szombathelyi vezetést eredményezett, és egy negyedet követően öt ponttal vezetett a Falco. A második negyed döntőnek bizonyult a végkimenetel szempontjából, hiszen csupán öt pontot dobott a második játékrészben a szegedi csapat, ellenben a Falco 17-et, így kényelmes, 17 pontos előnyből várhatta a nagyszünetet. A fordulást követően ugyan próbált kapaszkodni a Szedeák, de hiába a szoros küzdelem a harmadik negyedben, nem tudta ledolgozni a korábban összeszedett hátrányát, ráadásul a szombathelyi kinti dobások továbbra is ültek, összesen nyolc trojkát süllyesztettek el a Falco játékosai, míg a szegediektől csupán Demeter szerzett hármast 17 kísérletből. Végül 25 ponttal nyert a Falco, amely döntőt játszhat az U21-es bajnokságban, a Szedeák pedig a bronzmeccsen vigasztalódhat.

Mike Jánosék

vasárnap 16 órától a Nyíregyháza ellen szerezhetik meg a harmadik helyet a Morgen Ferdinánd U21-es bajnokságban.

Morgen Ferdinánd U21-es bajnokság, elődöntő

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 72-47 (19-14, 17-5, 19-17, 17-11)

Falco:

Kovács 2, HÓDI 9/6, SIMON K. 14/3, Galambos -, BOGNÁR 17/9, Bazsó 10, TÓTH D. 3/3, Varga 3, BAGÓ 4, Karagity 8/3, Popgyákunik 2, Gábor -.

Szedeák:

Mike 2, Kovács 3, Meleg 4, Demeter 7/3, Bonifert -, RÉVÉSZ 19, Varga 2, Kuntic 2, Fehér 2, Maronka 4, Savanya 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.