Közélet

Jobbik: valamennyi alapvető élelmiszer áfáját csökkenteni kellene

Jobbik: valamennyi alapvető élelmiszer áfáját csökkenteni kellene

2015. április 3., péntek
Jobbik: valamennyi alapvető élelmiszer áfáját csökkenteni kellene

A Jobbik szerint nemcsak a fogyasztói tej, hanem valamennyi alapvető élelmiszer áfáját 5 százalékra kellene csökkenteni.

Z. Kárpát Dániel

, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján jelezte: támogatják a Tej Szakmaközi Szervezet és terméktanács 5 százalékos áfára tett javaslatát, de továbbmennének. Álláspontja szerint a minimálbérek reáljövedelme ötezer forinttal csökkent, a legnehezebb sorban élőknek pedig segítséget jelentene az áfacsökkentés. Az ellenzéki politikus emlékeztetett: az alapvető élelmiszerek áfája mellett a gyermekneveléshez szükséges cikkekét is 5 százalékra javasolják csökkenteni. Z. Kárpát Dániel emellett valódi rezsicsökkentést és az energetikai szektort eladó volt szocialista politikusok tételes elszámoltatását sürgette. A jobbikos politikust kérdezték arról, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a csődeljárás alatt lévő Győri ETO FC Labdarugó és Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot és az ugyancsak csődeljárás alatt lévő ETO Park Korlátolt Felelősségű Társaságot. Úgy reagált: az átminősítés lehetőséget ad az áron aluli értékesítésre, ugyanakkor ezek összértéke rendes piaci körülmények között sem lenne elég, hogy fedezze a károkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.