Közélet

Halálbüntetés: Orbán Viktor áll Martin Schulz rendelkezésére

Halálbüntetés: Orbán Viktor áll Martin Schulz rendelkezésére

2015. április 29., szerda
Halálbüntetés: Orbán Viktor áll Martin Schulz rendelkezésére
telefon

"Orbán Viktor álláspontja szerint a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani. Természetesen a témában európai szinten is konzultációkat kell folytatni, így a miniszterelnök ezúttal is örömmel áll Schulz elnök úr rendelkezésére" - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére szerdán.

Az MTI azt követően kereste meg

Havasi Bertalant

, hogy

Martin Schulz

, az Európai Parlament elnöke szerdán Strasbourgban tudatta, telefonbeszélgetést kezdeményezett

Orbán Viktor

miniszterelnökkel a halálbüntetésről szóló kijelentései miatt. A magyar kormányfő keddi pécsi látogatásán a kaposvári dohánybolti gyilkossággal kapcsolatos kérdésre válaszolva foglalt állást amellett, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését. Néhány éve azt hitték, a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglani büntetést, de ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő - mondta Orbán Viktor, aki szerint a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha állampolgárai védelméről van szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.