Novemberi Szerencsenapok Extra

Fiatal tehetségek a Somogyi-könyvtárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

somogyi_konyvtar01kf

Két előadással folytatódik a Szegedi Tudományegyetem fiatal tehetségeit bemutató program tavaszi sorozata, amely a Somogyi-könyvtár, az SZTE Tehetségpont és a SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.

Fiatal tehetségek – Pintér Tünde énekel

Zenés beszélgetés keretében ismerkedhetnek meg a muzsikakedvelők Pintér Tünde énekművésszel április 21-én, kedden 16 órakor kezdődik a bibliotéka 1. emeleti folyóirat-olvasójában.

Pintér Tünde zenei tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán végzi zeneművész-tanári szakon. Számos énekversenyen ért el kiemelkedő eredményt. Országos Zsoltáréneklő versenyen I. és III. helyezett, a Simándy József Énekversenyen különdíjat kapott. Az OTDK Zeneművészeti Kari versenyén I. helyen végzett, a Kodály Emlékév kapcsán megrendezett Népdaléneklési versenyen különdíjban részesült.

A muzsikával fűszerezett délután háziasszonya Vajda Júlia Liszt Ferenc- és Pirma-díjas opera-énekesnő, a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Fellépő vendégek: Pataki Bence (basszus) és Major Attila (bariton) énekművész-hallgatók, zongorán közreműködik Oberfrank Péter.

A művészek Haydn, Verdi, Mompou, Kodály, Csajkovszkij és Mozart műveiből adnak elő részleteket.

Vers és gitár – zenés irodalmi est

Versek prózában és megzenésítve, gitárkísérettel, egyetemi hallgatók előadásában – a Somogyi-könyvtár fiatal tehetségeket bemutató tavaszi sorozatában. A program április 22-én, szerdán 17 órakor kezdődik a könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasójában.

A műsorban Korsós Brigitta és Szondi Tamás Weöres Sándor, Sumonyi Zoltán, Ágai Ágnes és más költők verseit mondja el, Kelcz Dávid saját megzenésített költeményeit adja elő gitárkísérettel.

Default thumbnail
Előző sztori

Sárkányhajó: szabadidős versenyt rendeznek a Maty-éren

Következő sztori

Szegeden is ünneplik vakvezető kutyák világnapját

Legutóbbi hasonló cikkek