Célzott támogatásokkal lehet a turizmust fejleszteni

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az állami és európai uniós támogatási lehetőségek, források minél célzottabb felhasználásával lehet a turizmust fejleszteni – mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna székelyföldi stúdiójában szombaton.

Az államtitkár a Székelyudvarhelyen tartott nemzetközi turisztikai konferencián tartott előadását összefoglalva elmondta, hogy Magyarországon a turizmusnak három fő stratégiai terméke van: az egészségturizmus, a kulturális és a hivatásturizmus. Az országnak ezen a téren vannak jó adottságai, ezért ezt próbálják minél tudatosabban, minél több fejlesztési forrást bevonva kihasználni – tette hozzá.

A székelyföldi turizmus fejlesztése érdekében azt javasolta, hogy ott is meg kell nézni, hogy melyek a legjobb adottságok, melyekre van nagy kereslet, akár belföldi, akár nemzetközi szinten. Hozzáfűzte, hogy a közlekedés fejlesztésére is szükség van, hogy Székelyföld minél jobban megközelíthető legyen.

Megjegyezte azt is, hogy a turizmus vonzó munkalehetőségeket is teremt.

Előző sztori

Kutyafuttában Nap: nagykutyákkal és kiskutyákkal szelfiztek + FOTÓK

Következő sztori

Zombor: 14 napon belül diagnosztikai időpontot kapnak a daganatgyanús betegek