Kultúra

Budapesten mutatkozik be a Hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium

Budapesten mutatkozik be a Hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium

2015. április 20., hétfő
Budapesten mutatkozik be a Hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium
0423_Kepzomuveszeti_szimpozium_BP-plakat

A XVI. Hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpóziumon részt vett művészek alkotásaiból nyílik kiállítás április 23-án, csütörtökön 18 órakor Budapesten, a Bartók Béla úti Art IX-XI Galériában. Köszöntőt mond Farkas Krisztina, az Újbudai Önkormányzat Kulturális Bizottságának alelnöke, a tárlatot P. Szabó Ernő művészettörténész nyitja meg.

Több mint másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek – Hódmezővásárhely városának támogatásával – a képzőművészeti szimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és ezeket újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek két hetes együtt gondolkodásának eredményeként. A különböző szemléleteket valló alkotók,

Balogh Gyula

,

Balogh Zsófia

,

Bíró Botond

,

Blaski Márta

,

Horváth Roland

,

Jakucs János

,

Kéri László

,

László Dániel

,

Nagy Attila

,

Pinczés József

,

Sonkoly Tibor

és

Szabó Klára Petra

a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat a Bartók Béla úti kiállítóhelyen május első vasárnapjáig nyitva tartó kiállításon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.