Április 9-én indul a XVI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gitarfesztÁprilis 9-12-e között az IH Rendezvényközpontban rendezik meg a XVI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált, melyre a hazai kiválóságok mellett számos külföldi előadót is várnak.

A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált 1999-ben alapította Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző. A rendezvény több, mint tíz év alatt nem csak mélyre ható kulturális hagyományokat teremtett Szegeden, de korunk legnépszerűbb hangszere, a klasszikus gitár világhírű sztárjait is évről évre elhozta a városba. A hangszeresek versenyei, a mesterkurzusok, a koncertek és a teltházas gálaestek programjainak és sztárjainak köszönhetően a Fesztivál eseményeiről rendszeresen beszámol a hazai és a nemzetközi sajtó. A fesztiválon eddig öt kontinens több, mint harmincegy országából szerepeltek művészek.

A fesztivál művészeti vezetője Pavlovits Dávid, aki németországi diplomája után kezdett intenzíven koncertezni és komponálni, melynek köszönhetően több, mint harminc országban fellépett, többek között a New York-i Carnegie Hallban, Montrealban, Moszkvában, Jeruzsálemben és Ankarában, de Tajpenben és Sanghajban is. Gitárra írt műveit számos országban játsszák koncerteken. Artisjus-díjasként, a SZTE Zeneművészeti Karának docenseként több, mint tíz éve irányítja az intézmény gitárszakát, amely az ország legsikeresebb és legnépszerűbb alkotó gitáros közösségeinek egyike. Április 9-12-e között Szegeden, az IH Rendezvényközpontban tizenhatodik alkalommal tér vissza a gitárfesztivál, melyre a hazai tehetségek mellett számos külföldi előadót is meghívtak a szervezők.

Programok:

Április 9.

17.00 ZMK Kisterem
Vántus Szakközépiskola gitárszakos hallgatói

19.30 – ZMK Fricsay terem
Andres Tapia (CHILE) Szegedi Gitárzenekar

Április 10.

17.00 – ZMK Kisterem
Rasko Radovic tanítványainak koncertje

19.30 – ZMK Fricsay terem
Beke István Ferenc
Thibaut Garcia (ES)

Április 11.

17.00 – ZMK Kisterem
Sára Erika előadása

19.30 – ZMK Fricsay terem
S.W.A.T. GUITAR ENSEMBLE
IGOR DEDUSENKO (BY)

Április 12.

19.30 – IH Rendezvényközpont
Gálakoncert
SZEGEDI VIRTUÓZOK:
Girán Péter, Gembela Gergely,
Szauer Bianka, Néveri Bence,
Bozsóki Gergely
Pusztai Antal

A Gálakoncertre jegyek kaphatók elővételben és a koncert napján a helyszínen és a Belvárosi Moziban, ezen kívül előrendelhetők a jegyinfo@ihrk.hu címen.

Teljes árú: 3500 Ft, diákjegy: 2800 Ft.
A csütörtök, péntek és szombat esti koncerteket a SZTE Zeneművészeti Karának Fricsaytermében (Tisza Lajos krt. 79-81.) rendezik meg.
Jegyek a helyszínen a ZMK-s koncertekre:
teljes árú: 1500 FT, diák: 900 FT.
A délutáni koncertek ingyenesek.

Előző sztori

Hotdog-evésben versenyezhet eb és gazdi a Kutyafuttában Napon

Következő sztori

A kullancsokkal egész évben számolni kell + FOTÓK