/

A nemzetiségek nagyobb költségvetési támogatás szeretnének a nemzetiségi civil szférának

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyarországi nemzetiségek vezetői szeretnék elérni, hogy a jövő évi központi költségvetésből több forrás jusson a nemzetiségi civil szervezeteknek – erről a parlament magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke beszélt kedden az MTI-nek.

Fuzik János a nemzetiségi szószólók és az országos nemzetiségi önkormányzatok vezetőinek keddi informális találkozója után elmondta: a jövő évi költségvetési törvény előkészítése kapcsán egyetértés van abban, hogy nagyobb támogatást kellene kapniuk a nemzetiségi civil szervezeteknek mint korábban. Közölte, a nemzetiségi civil szervezetek támogatásának 110 millió forintos kerete körülbelül egy évtizede nem változott.

Fuzik János szólt arról is, hogy a szószólók testülete közösen készül az országos nemzetiségi önkormányzatok vezetőivel a nemzetiségi törvény módosítására, amelynek kapcsán foglalkoznak majd a választójogi szabályozással is.

Elmondta, a találkozón megállapodtak, hogy szorosan együttműködik a magyarországi nemzetiségek bizottsága és az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége.

Előző sztori

Roszkoszmosz: 2030-ra a Holdon lehetnek az orosz űrhajósok

Következő sztori

Kozma Gábor: Mindent megtettünk a dóm régészeti leleteiért! (FRISSÍTVE) + FOTÓK