Sport

Vízilabda: rangadó előtt a Tiszavirág Szeged Diapolo

Vízilabda: rangadó előtt a Tiszavirág Szeged Diapolo

2015. március 20., péntek
Vízilabda: rangadó előtt a Tiszavirág Szeged Diapolo
tiszavirag_szolnok_-mj-14

Igazi derbi vár szombat este a Tiszavirág Szeged Diapolo együttesére az újszegedi sportuszodában, Varga Péter együttese az Egert fogadja három idegenbeli találkozót követően.

Nem mindennapi teljesítményt hozott a Tiszavirág Szeged Diapolo az elmúlt héten: Kunacék a

Szentes elleni megnyert megyei rangadó

után háromszor is a fővárosba látogattak, és mindhárom mérkőzésükön győzelmet arattak,

Varga Péter

tanítványai sorrendben a

Vasast

, a

Honvédot

és a

BVSC-t

is saját medencéjükben győzték le, nagy lépést téve ezzel a kitűzött cél, a rájátszásba kerülést illetően. Érthetően feldobott hangulatban várhatja így a szegedi együttes az Eger elleni szombati csatát, nehéz feladat előtt áll a Tiszavirág, hiszen az egriek csupán két vereséget szenvedtek a bajnokságban, hogy mást ne mondjunk a szombati ellenfél erejéről, idegenből csent pontot a listavezető Szolnok otthonából.

Online

Szombaton 19 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tiszavirág Szeged Diapolo - ZF Eger vízilabda OB I-es bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

„Ha meg nem is könnyítette a dolgunkat ez a három győzelem, de jó pozícióba kerültünk ezekkel a sikerekkel. Fantasztikus teljesítmény az, hogy három egymást követő mérkőzést, három ilyen rangadót megnyertünk, nyilván az Eger egy más kategóriát képvisel, próbálunk felkészülni a legjobb tudásunk szerint, illetve amennyire tudjuk, megpróbáljuk megnehezíteni az Eger életét és esetleg pontot, pontokat rabolni tőlük” - mondta el portálunknak a szombati mérkőzést megelőzően Varga Péter, a Tiszavirág Szeged Diapolo vezetőedzője. Három megnyert rangadó után természetesen jobb hangulatban készülhetnek a keret tagjai a szombati rangadóra, ezt megerősítette a szegediek mestere is. „Jó hangulatban, munkával telik a hét, készülünk az Egerre” - tette hozzá Varga Péter. Az egriek keretét klasszis játékosok sora alkotja, elég csak megemlíteni

Biros Péter

,

Bedő Krisztián

,

Hárai Balázs

,

Hosnyánszky Norbert

, vagy éppen a tavaly még szegedi színekben játszó

Szivós Márton

nevét. A felsoroltak közül Hárai, Hosnyánszky, valamint

Erdélyi Balázs

vett részt az egriek közül a keddi, Románia elleni idegenbeli világliga mérkőzésen, amelyet a

magyar válogatott 14-5-re nyert meg

, a Tiszavirágból ott volt

Manhercz Krisztián

is, aki egy góllal vette ki a részét a Románia elleni sikerből. A Tiszavirág edzője a csapat minden tagjára számíthat szombaton, így teljes kerettel fogadhatja az egrieket szombaton este az újszegedi sportuszodában. Az odavágón egyébként sima egri siker született, a szegediek

15-6-ra kaptak ki a Bitskey Aladár uszodában

. A Tiszavirág Szeged Diapolo sikereinek köszönhetően megszilárdította helyét a hatodik helyen, és csak egy ponttal előzi meg az előtte álló Honvéd Varga II Zsoltékat, míg az Eger a harmadik helyről várhatja a szombati mérkőzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.