Bulvár

Országos turnéjuk állomásaként a JATE Klubban lép fel a Sexepil

Országos turnéjuk állomásaként a JATE Klubban lép fel a Sexepil

2015. március 3., kedd
Országos turnéjuk állomásaként a JATE Klubban lép fel a Sexepil
sexepil1_2014

Budapesti lemezbemutatója után országos turnéra indul a legendás Sexepil, mely 19 év után új, angol nyelvű lemezt adott ki! A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, a zenekar, mely turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, most régi, de mégis új felállásban tér vissza. Március 27-én Szeged, a JATE Klub színpadán lép a közönség elé!

A nyolcvanas években alakult Sexepil a kilencvenes évek elejétől angol nyelven énekelt, frontján a holland Mick Ness énekessel. A zenekar egy kazettát és három nagylemezt jelentetett meg ebben a periódusban - bi... (kazetta, 1990), Love Jealousy Hate (1991), Against Nature (1993), Sugar for the Soul (Warner, 1995) -, kilépett a nemzetközi porondra is, a Eroding Europe és Jerusalem című számaihoz készített klipeket játszotta a Music Television, zenéjét a nemzetközi zenei sajtó méltatta, egy kritikus "Beatles turmixgépben" kifejezést használta az együttes dalaira. A zenekar hosszú szünet után 2008-ban aktivizálta magát, Mick Ness távozása után az énekesi posztot a zenekar dobosa, Vangel Tibor vette át, s hosszú, hat éves munka után elkészült a négytagú, koncerteken Golovics Ferenc vendégdobossal felálló együttes új nagylemeze. A Sexepil: Deák Endre - gitár, Kocsis Tamás - gitár, László Viktor - basszusgitár, Vangel Tibor - dob, ének, gitár, basszusgitár, programozás.

Az A38-on tartott budapesti lemezbemutató után a zenekar négy hazai városban mutatja be Your Scream Is Music című új nagylemezét.

A turné állomásai:

Március 13. Pécs // Pécsi Est Café Március 14. Veszprém // Expresszó

Március 27. Szeged // JATE

Március 28. Debrecen // Roncsbár Ahogy az A38-on, ezeken a koncerteken is a zenekarral lép fel az ANEZ énekesnője, Szalai Anesz. A turné vendégegyüttese a SMRGL lesz. A zenekar a turnén az új dalok mellett a teljes Sexepil-életmű legjavából merít. A lemezmegjelenéssel párhuzamosan Elkészült a Sexepil legújabb videóklipje is, a Your Scream Is Music lemez nyitódalához, a Rat Kinghez. A videó elkészítésére a zenekar Novák Erik filmrendező/képzőművészt kérte fel, akihez régi ismeretség fűzi a Sexepil több tagját, és aki olyan filmek elkészítésében vett részt íróként, producerként és rendezőként, mint a Nyócker, a Zuhanórepülés, és a Fekete leves. A Your Scream Is Music című album digitális formában 2014. november 17-én jelent meg világszerte, a fizikai kiadványok, a CD és a dupla bakelit egy hónappal később érkeztek. A teljes album már meghallgatható a Youtube-on és a

Spotify-on

. https://www.youtube.com/watch?v=73p8_P7NLrE "A Your Scream Is Music annyiban hasonlít az összes többi Sexepil-lemezhez, hogy ez is egy fajta doomsday popzene, pre-apokaliptikus örömtánc. A szövegek nyilván mindenkinek mást jelentenek majd, sokszor én is azt érzem, mondjuk próbán, hogy teljesen más jelentést hordoz egy-egy szöveg ma, mint akkor, amikor egy-két éve megszületett. Ez lehet, hogy jó jel, nem tudom. De a lényeg itt a zene, ami tele van visszautalással. Szinte mindenki felidéződik itt, nyilván a majdnem felismerhetetlenségig elsexepilesítve. Erről lehetne majd egy vetélkedőt rendezni." - meséli a zenekar dobos-énekese. Az összes dal a Sexepil közös munkája, kivéve a Clinger című szám, mely Vangel Tibor szerzeménye, illetve az Eye Of The Lens, mely feldolgozás, a nyolcvanas évek egyik angol kultuszzenekara, a Comsat Angels dala. A felvételek a budapesti Pannonia stúdióban és a Wales-ben élő Vangel cardiffi házistúdiójában készültek. A dalokat az ismert hazai hangmérnök-producer, Schram Dávid keverte és a Sexepillel együtt ő végezte a lemez produkciós munkálatait is. A maszterelés egy igazi nemzetközi híresség, a korábban a Queens Of The Stone Age, Sheryl Crow-val, Tom Waitsszel, a Matchbox Twenty-vel, vagy a Coen-fivérek Ó, testvér, merre visz az utad című filmjének zenéjén dolgozó Los Angeles-i Gavin Lurssen nevéhez fűződik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.