Bulvár

Medvékkel köszönti a tavaszt a Szegedi Vadaspark

Medvékkel köszönti a tavaszt a Szegedi Vadaspark

2015. március 18., szerda
Medvékkel köszönti a tavaszt a Szegedi Vadaspark
Brown bear

Közeleg a Szegedi Vadaspark szezonnyitója, amely egyben a víz világnapjáról való megemlékezés programja is. Ennek keretében, március 20-án, pénteken a gyermekcsoportokat, majd 22-én, vasárnap az egyéni látogatókat, családokat várja a park egy-egy szórakoztató napra, amelyen a főszerep a vadaspark új lakóié, a barna medvéké lesz.

Március 20. – Víz világnapja

Pénteken az óvodásoké és az iskolásoké lesz a vadaspark, melynek szellemében az előzetesen bejelentkezett óvodai és iskolai csoportok számára e napon a vadasparki belépők árának a felét a program támogatója, a Szegedi Vízmű Zrt. állja. 9 és 13 óra között több helyszínen játékos foglalkozásokba, izgalmas állatmegfigyelésekbe lehet majd bekapcsolódni a kilátogatóknak. Külön állomást kap Mézi, a vadasparkban tavaly óta nevelkedő európai vidra, akit „nevelőanyukája” mutat be az érdeklődőknek. Lesznek ezen kívül érdekes feladatok a vízlábnyomról és annak kiszámításáról, a vízi, akár tengeri állatok megóvásának lehetséges módjairól, illetve a vizes élőhelyek védelméről. Ez utóbbi témához kapcsolódóan egy kis kiállítással emlékeznek meg a 15 éve történt tiszai ciánszennyezésről is, amelynek anyagát a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület bocsátotta rendelkezésünkre. Egyben indul a vízvilág napi pecsétgyűjtés is, a

felhívás

és a

pecsétgyűjtő lap

itt letölthető.

Március 22. – Vadasparki tavaszköszöntő családi nap - medvékkel

Vasárnap családoknak kínálnak izgalmas kikapcsolódási lehetőséget, természetesen a játszva tanulás elvéből továbbra sem engedve. Ekkor adják át hivatalosan a barna medvéket is, amelyek bemutatóját a látogatók számára 11-kor

Botka László

polgármester, egyben a rendezvény fővédnöke és

Veprik Róbert

, a Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója ad át. A megnyitón a vadasparkba az e napra kitelepülő médiatámogatónk, s játékos vetélkedővel is készülő, az idén 25 éves Rádió 88 is részt vesz. A Délmagyarország e napon mutatja be a nagyközönségnek a vadasparki matricás albumát, a Vadas Kalandot. A fenti eseményekhez kapcsolódik még a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve munkatársa bemutató kísérletekkel fűszerezett játékos kérdés-felelet programja fenntartható vízhasználat jegyében és az ópusztaszeri Csillagösvény Labirintus játszóháza is.

Brown bear

Mindkét medve hozzászoktatása az új otthonukhoz rendben, gond nélkül zajlik. Az első kiengedésükkor sem kellett soká várnunk arra, hogy kilépjenek a házukból, majd a kifutó gyors felfedezése után bemutatták, hogy ők nagyon szeretik a vizet! A fürdőző medvékkel invitál a vadaspark minden érdeklődőt családi napjára! A nevükre továbbra is várják az ötleteket, egészen péntekig az info@zoo.szeged.hu címre küldhetik az ötleteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.