Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: másodjára is legyőzte a Falcót itthon a Szedeák + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak_sopron09_gs

Egy nagy iramú, szoros mérkőzést tudott megnyerni a Naturtex-SZTE Szedeák a Falco ellen, amely az alapszakaszbeli meccs után a rájátszásban is legyőzte hazai pályán a szombathelyieket.

A rájátszásba már bejutott Falcót fogadta a pihenőnapot követően a Naturtex-SZTE Szedeák, azt a szombathelyi együttest, amelyet az alapszakasz során az újszegedi sportcsarnokban le tudott győzni.

Nikola Lazic ezúttal számíthatott a legutóbbi, körmendi meccset sérülés miatt kihagyó Andrija Ciric-Branko Jereminov kettősre. Balaban kosarával indult a meccs, majd a harmadik percben Perl közelijével azonban már öt ponttal a Falco vezetett. (7-12) Ezt követően futott egy 7-0-t a Szedeák, Molnár András előbb megküzdött a lepattanóért, majd ő fejezte be az akciót, ami után már a szegedieknél volt az előny. (15-14) A negyed utolsó két percében 10 pontot is szereztek Jereminovék, miközben a Falco csak kettőt, bár jobban kezdett a szombathelyi csapat, Kuntic utolsó másodperces hármasának köszönhetően ötpontos előnnyel zárta a negyedet a Szedeák. A második negyed derekára már héttel is vezettek Nikola Lazic tanítványai, miután Bognár kissé feleslegesen faultolta Ciricet, aki ezt két bedobott büntetővel használta ki. (36-29) Bár a Falco ritmust váltott, de a Szedeák védekezése egészen jól működött, főleg Stefanovic játszott nagyon jól hátul ebben a periódusban. Nem engedte közel ellenfelét a Naturtex, azonban hétnél több ponttal nem tudott vezetni sem, és végül Perl triplája éppen csak kiszédült a negyed végén, így hétpontos szegedi előnyt mutatott az eredményjelző a nagyszünetben.

A harmadik játékrészt elképesztő játékkal nyitotta a Falco: többek között Dukic, Perl és Martinic hármasával bő három perc alatt eltüntette hátrányát a vendég gárda, 60-60-nál kért időt Nikola Lazic. Ezt követően sem álltak le a szombathelyiek a triplákkal, és ezeknek a kinti dobásoknak köszönhetően már nyolccal is vezetett a Falco (66-74), de a meccsbe remekül beszálló Kuntic fontos tripláival a Szedeák vissza tudott kapaszkodni a meccsbe a fordulatot követően. Jereminov közelije után csupán egy pont volt a Falco előnye, így izgalmas végjátékra számíthattunk. A záró negyedben elképesztő tempót diktáltak a csapatok, de nem alakult ki nagyobb különbség egyik fél javára sem, őrült dobócsata zajlott pedig. A Falco trojkái nem jöttek úgy, mint az előző játékrészben, hiába próbálkoztak a vendégek, majd 87-85 után két nagyon fontos kosarat dobott Balaban, amire ugyan a palánk alól válaszoltak még a vendégek,de Molnár András remek sarokból elengedett triplája a legjobbkor jött. (94-89) A véghajrának 94-93-as szegedi vezetéssel vághattak neki a felek, Dukic triplája nem ült, majd Kuntic ellen befújták a faultot, ami után Kuntic mindkét büntetőt bedobta. (96-93) A hosszabbításért támadhatott a Falco, de Molnár András meg tudta szerezni a labdát, és végigrobogott vele, ezzel pedig eldöntötte a meccset, Will pedig beállította a 98-95-ös végeredményt, így másodjára is legyőzte hazai pályán a Falcót a Naturtex-SZTE Szedeák.

Nikola Lazic együttese egy újabb remek csapatjátékkal rukkolt elő, bár többször is hátrányba került, de védekezése összeszedettebb volt, mint a Falcóé, ráadásul a végére talán higgadtabbak is tudtak maradni Molnár Andrásék. Ezzel a feléhez érkezett a középházi rájátszás, a Szedeák pedig az első öt fordulót követően rájátszást érő helyről várhatja majd a visszavágókat, a csapat legközelebb szerdán lép pályára, a szegediek április elsején 18 órától a TLI-Alba Fehérvárt fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

Ami a statisztikát illeti

A Szedeákból Davorin Kuntic szerezte ma a legtöbb pontot, többek között négy triplát szerzett az irányító 22 pályán töltött perc alatt éppen ennyi pontig jutott, szerzett két védőlepattanót és két labdát, kiosztott egy asszisztot is, és csak egy eladott labda szerepel a neve mellett. A legjobb VAL-értéket Branko Jereminov érte el (24), 19 szerzett pontjával, valamint a mezőnyből a legtöbb, nyolc kiosztott gólpasszával. Kiemelhető Molnár András is, aki 15 pontig jutott, de szedett négy védő-, és három támadó lepattanót, ráadásul kilenc dobása közül csak kettő nem zárult kosárral. Ivan Stefanovic remek védőmunkát produkált 18 perc alatt, többek között hat védőlepattanóval, hét ponttal, két szerzett labdával és egy blokkal zárta a meccset. A túloldalon Martinic és Perl emelhető ki igazán, előbbi 24 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt, hat triplakísérletéből négy is behullott, kiosztott hét asszisztot, és a legtöbbször, hétszer faultolták őt.

Ami a pályán töltött perceket illeti, a Szedeákból a legtöbbet Darko Balaban töltötte a parkettán 34 játszott perccel, őt a 30 perces Jereminov-Molnár András-Kiss Zsolt trió követi, 28 percet játszott Ciric, a már említett Kuntic 22, míg Molnár Bence nyolc percet játszott. A triplákat tekintve a Szedeák 50% fölött zárt, 20 hármasból 11 is kosárral zárult, a Falcónál ez a mutató 29 dobásból 12 sikeres kísérlet, a lepattanókban pedig egálra végzett a két együttes, egyaránt 30-30 lepattanót szedett mindkét csapat.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, 5. forduló

Naturtex-SZTE Szedeák – Falco-Trend Optika KC Szombathely 98 – 95 (28-23,25-23,24-31,21-17)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezeti: Cziffra Cs., Gál J., Fodor A., (Várhalmi)
Szedeák: JEREMINOV 19/9, MOLNÁR A. 15/3, Kiss Zs., Ciric 13/6, BALABAN 20. Csere: Mike, Meleg, Molnár B. 2, Stefanovic 7/3, KUNTIC 22/12, Révész. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Falco: MARTINIC 24/12, Váradi 11/6, PERL 20/3, Dukic 13/9, Majstorovic 9. Csere: Doyne, Simon, Bús, Will 5/3, Bognár 7/3, Hall 6. Vezetőedző: Kálmán László.

Nikola Lazic: “Szoros mérkőzésen egy jó csapatot győztünk le, támadójátékunkkal elégedett vagyok, a védekezésünk időnként kívánni valót hagyott maga után.”

Kálmán László: “Jól játszottunk, hogy miért vesztettünk, azt inkább nem mondom el.”

A középház állása az 5. forduló után

6. Falco KC Szombathely 28, 17 – 11, 2510–2444, 0.804
7. PVSK-PannonPower 28, 15 – 13, 2327–2267, 0.768
8. Naturtex-SZTE-Szedeák 28, 14 – 14, 2363–2482, 0.750
9. Egis Körmend 28, 13 – 15, 2446–2372, 0.732
10. Alba Fehérvár 28 ,12 – 16, 2417–2337, 0.714

Online közvetítésünk

IV. negyed 98-95

40′Maradt tizenegy másodperc, az ikszért támadhat a Falco. Molnár András megszerzi, és végigrobog vele, be is fejezzi, ezzel pedig eldönti, 98-95! Még Will szerez egy közelit, de ez már nem számít, másodjára is legyőzte hazai pályán a Falcót a Naturtex-SZTE Szedeák, amely nagyot küzdött ma, bár jelentős hátrányba is került, de le tudta dolgozni, és megnyerte a mérkőzést 98-95-re. Zúg a “szép volt,fiúk!” a csarnokban, bravó!

40′ Még 11 másodperc, végig nálunk lehet a labda, Kuntic ellen a fault, hiába mutatja Martinic, hogy lépés volt, Kuntic gyakorlatilag eldöntheti a meccset: az első büntető jó, és a második is! 96-93, időt kér a Falco.

40′Váradi középtávolija nincs bent, nagyon fontos akciót vezethet most a Szedeák. Ciric passzát azonban lefülelik, még bő 20 másodperc, de a Falco nem támadhatja végig, Dukic hármasa nem jó a sarokból, és Molnár Andrásnak odaüt Perl!

39′Jereminov egy nagyon kockázatos passzt indít Kuntic irányába, bele is nyúlnak,de marad nálunk. Molnár András triplája a sarokból nem jó.

38′ Bognár középtávolija ül, 91-89. MOLNÁR ANDRÁS! Hiba nélküli hármas Jereminov passza után, micsoda kosár, 94-89! Martinic egy kettessel válaszol, 94-91, majd egy labdaszerzés után Dukic is bedobja közelről, 94-93, időt kér Nikola Lazic.

37′Martinic eladja a labdát! Hall a kosárba tartó labdát ütötte el, ez nem feltétlenül volt szabályos, de megadják a kosarat, 91-85, majd Martinic rossz hármasa után Hall teszi be a közelit, 91-87.

36′ Martinic tud bemenni a palánk alá, és be is ejti a közelit, 87-85. BALABAN! Jereminov remek passzát két kézzel zsákolja be, 89-85! Majstorovic hármasa sincs bent, a Falco triplái most nem ülnek!

35′ Balabant faultolják a palánk alatt, dobhat két büntetőt a center, eddig kettőből egyet bedobott. Az elsőt elhibázza, a második viszont bent van, 87-83.

35′Váradi hármasa is rövid, és most sincs ítélet a lökés után: Kuntic viszont egy újabb hármast süllyeszt el, 86-83. Will a sarokból megpróbálja ismét a triplát, de ez is rövid!

34′ Balaban közelije most nincs bent, de Will hármasa is rövid, a lepattanó pedig Balabané. Jeremenivot meglökik, de nincs síp, fütyül a csarnok, ezt most benézték a sporik.

33′Eladja a labdát Martinic, Stefanovic közelije elsőre körbetáncol a gyűrűn, majd Balaban megszerzi a lepattanót, és bedobja, 83-80. Will azonban egy hármassal egalizál, 83-83.

33′Kuntic labdát szerez, és végig is tud sprintelni vele, ezt már nem rontja el, 81-80-nál kér időt a Falco.

32′ Kiss Zsolt első dobása nem jó, majd Kuntic marad egyedül, meg is kapja a labdát, ziccerben van, de nem tudja beejteni, hiába nézi meg, kimarad!

31′Hall kettesével indul az utolsó negyed, 77-80. Jereminov és Balaban játszik össze remekül, utóbbi ejti be közelről, 79-80.

III. negyed 77-78

30′ Jereminov a negyed utolsó akcióját remekül fejezi be egy betörés után, 77-78, eltüntette hátrányát a Szedeák is, hiába kezdett remekül a Falco, csupán egyetlen ponttal vezet Kálmán László együttese, ugyanakkor tegyük hozzá, hogy számukra már nem hordoz akkora tétet ez a meccs, hiszen már a találkozó előtt eldőlt, hogy a Falco bejutott a rájátszásba.

30′Perl ellen a fault Balabantól, dobhat két büntetőt Perl: az első bent, és a második is, 72-78. KUNTIC! Egy újabb hármas tőle, már 15 pontos, a harmadik triplája esik be, 75-78.

29′ Perl közelije esik be, 69-76, erre pedig Balaban szintén a palánk alól válaszol, 71-76. Dukic állítja meg a meginduló Kunticot, dobhat két büntetőt Kuntic: az első jó, a második viszont lejön, 72-76.

28′ Kuntic szerez egy nagyon fontos triplát, 69-74. Will hármasa most lejön, tüzelnek rendesen most a csapatok. Balaban hiába fordul be, most nem tudja közelről beejteni.

27′ Most Dukic hármasa is ül, ez már a tizenegyedik szombathelyi hármas volt, 66-72. Megszerzi a labdát a Falco, gyorsan végig is játsszák, Váradi passzát Bognár fejezi be közelről, 66-74.

26′ Kuntic hármasa hosszú, de szerencsére most Perl középtávolija sem ül. Molnár András remekül megy el a palánk alatt, és gyönyörűen húzza vissza, 66-69.

26′ Martinic négyből a negyedik tripláját is beszórja, ezzel megint előny a Falcónál, 64-66. Váradi hármasa lejön, de Molnár Andrásnál faultot fújnak, neki már ez a harmadik, de három büntetőt dobhat Váradi: mindhármat bedobja, 64-69.

25′Jereminov gyönyörűen kígyózik be a védők mellett, 62-60. Martinic azonban egy hármassal válaszol, már vezet a Falco, 62-63. Molnár András labdát lop végül Bognártól, és Balaban befejezi a palánk alól, 64-63.

24′ Balaban ellen végül befújják a faultot, pedig már majdnem indult a Falco, Jereminov távoli triplája végül pedig nem esik be. Perl játssza ki Váradinak, majd Bognár oldja meg közelről, kiegyenlít a Falco, 60-60-nál rögtön időt is kér Nikola Lazic, a félidei hét pontot eltüntette a szombathelyi együttes.

23′ Szépen belelendültek a csapatok a játékba, Jereminov is beszór egy hármast, 60-54, majd Martinic is egy hármassal válaszol, 60-57. Perl ellen a fault, de nem megy be a középtávolija, így csak két büntető: az első kiszédül, a második viszont jó, 60-58.

22′ Perl is beszór egy hármast, ezzel már csak egy van közte, 55-54. Molnár András közelije jó, 57-54.

21′ Balaban zsákolásával indul a harmadik negyed, 55-46. Dukic gyorsan válaszol egy közelivel, 55-48. Ciric hármasa rövid, Dukicé azonban behullik, 55-51.

II. negyed 53-46

20′Will triplája nem jó a sarokból, de Majstorovic nagyon határozottan szerzi meg a labdát, és dobja be közelről, 51-46. Jereminovot sapkázza meg Martinic, aki nagyon meglepődik azon, hogy befújták a faultot végül, ez mondjuk valóban érdekes ítélet volt, de Jereminov dobhat két büntetőt. Mindkettő bent van, 53-46, Perl utolsó másodperces hármasa pedig éppen hogy kiszédül, így hét ponttal vezet a Szedeák a nagyszünetben.

20′ Majstorovic szerez egy közelit, 48-44. JEREMINOV! Egy dobócsel után dobja be a hatodik szegedi hármast, eddig kettőből kettő a mérlege távolról, 51-44-nél kér időt a Falco.

19′ Váradinak játsszák le a sarokba, aki csont nélküli triplát szerez, 46-42. Molnár Bence küzd meg egy labdáért, majd Molnár András egy remek csel után dobja be a közelit, 48-42.

18′ Majstorovic pöcije jó a saját lepattanója után, 44-39. Ciric tempója is bent van, gyors válasz, 46-39.

18′ Stefanovic védekezik remekül Váradival szemben, majd Majstorovic középtávolija jön le. Stefanovic-al szemben a hiba, ő is büntetőzhet: az első jó, a második is! 44-37!

17′Váradi éppen a vonalon belülről dobta el, csak dupla, 40-37. Molnár Bence is feliratkozik a pontszerzők közé, szépen oldotta meg két ember között a palánk alatt, 42-37.

16′ Dukic triplája rövid, Kunticot viszont ismét faultolják, dobhat két büntetőt Kuntic: csak az első jó, 40-35.

15′ Kuntic hármasa nem jó, majd Perl viszonylag tisztán dobhat középtávolról, nem is hibázik, 36-35. Stefanovic a sarokból szór be egy hármast, ez nagyon fontos volt, 39-35.

15′ Perl megy be szépen a védők mellett a palánkig, majd be is fejezi az akciót közelről, 36-31. Kuntic középtávolija most nincs bent, de Molnár Bence remekül küzd meg a labdáért, és meg is szerzi azt, azonban Dukic remekül szereli Ciricet. Perl-el szemben a szabálytalanság, ő állhat a vonalra: az első jó, és a második is, 36-33.

14′Kálmán László mérges Bognárra, nemcsak a kihagyott büntetők miatt, hanem mert Ciricet kissé feleslegesen faultolta, nagyon kiszorított helyzetben volt már Ciric, de dobhat két büntetőt: az első jó, és a második is beszédül, 36-29.

14′ Balaban hiába fejezi be az akciót Stefanovic passza után, már faultot fújnak itt is, Nikola Lazic is reklamál, tegyük hozzá, némileg jogosan… Stefanovic nyúl bele remekül Martinic passzába, majd Balaban faultolja Bognárt, aki dobhat két büntetőt: az első kimarad, és a második is!

13′ Molnár Bence faultolja Perlt, majd Dukic enged el ismét egy hármast, de ez most rövid, és miénk is a labda a támadófault után.

13′ Balaban nagyon fontos lepattanót szed össze, és közelről be is ejti, 32-29. KUNTIC! Ismét bátran bemegy a palánk alá, és faulttal együtt teszi be, 34-29! Jöhet a büntető, viszont ez nincs bent.

12′ Bognár hármasa ül most, 30-26. Kuntic triplája viszont rövid, és nincs meg a lepattanó. Dukic is beszór egy trojkát, már csak egy a különbség, 30-29.

11′ Hall trojkája jön le, de Dukic összeszedi a lepattanót, azonban Hall közelről sem tudja megoldani, ellenben Kuntic betörése után már héttel vezet a Szedeák, 30-23.

11′ Ezt most elnézték a sporik, Martinic többet lépett a szabályban megengedetteknél, majd Hallnál viszont már befújják a lépést, azonban Kuntic is elrontja.

I. negyed 28-23

10′ Bognár triplája lejön, viszont Kuntic majdnem a felezőről emel rá egy hármast az utolsó pillanatokban, és behullik! Az eddigi legnagyobb szegedi előnnyel, 28-23-al ér véget az első negyed, köszönhetően ennek a pazar triplának!

10′ Ciric ellen a fault, Hallnál a hiba: Ciric az első büntetőt bedobja, és a második is jó, 23-23. Még negyven másodperc a negyedből, Stefanovic labdát szerez, és nem hibázza el a ziccert, 25-23!

9′CIRIC! A második tripláját szórja be ezzel, egyenlít a Szedeák, 21-21, erre azonban gyorsan válaszol egy betörés után Martinic, 21-23.

8′Majstorovic másodjára megoldja, pedig elsőre remek volt a védekezés vele szemben Jereminovtól, de saját lepattanóját megszerezte Majstorovic, és közelről másodjára nem hibázott, 18-19. Egy eladott labda a saját palánk alatt, ez nem fér bele, Hall szerez egy könnyű közelit, 18-21.

7′Váradi szór be egy triplát, ezzel töri meg a szombathelyi csendet, 15-17. Ciric azonban szintén egy hármassal válaszol középről, 18-17.

7′ Molnár András szerez harcosan egy lepattanót Ciric középtávolija után, majd ő maga fejezi be közelről, 15-14, 7-0-s futásban most a Szedeák, időt is kér Kálmán László.

6′ Dukic nem tudja lehúzni a passzt, azonban a túloldalon Ciric próbálkozása sem ül, majd Martinic közelije szédül ki.

5′ Perl dob egy nagy homályt középtávolról, majd Balaban remek passzával Molnár András a sarokból tör be középre, és szépen felteszi a palánk alól, 13-14. Váradi hármasa nem jó, Balaban kezéből azonban kicsúszik Jereminov passza ziccerben, de kár érte!

5′Az időkérést követően támadhat a Falco, Martinic középtávolija most nem ül azonban, ellenben Jereminov a Szedeák első tripláját szerzi, 11-14.

4′ Perl előtt adódik tiszta dobóhelyzet a körtén belülről, a palánkról oldja meg, 8-14. Dukic indítását elcsípi Ciric, de nem jó a hármasa, azonban Jeremninov megszerzi a lepattanót, majd Balaban még éppen a dudaszó előtt engedi el a középtávolit majdnem a sarokból, de hosszú. Időt kér Nikola Lazic.

3′ Ciric próbálná bejátszani Balabannak, de Dukic megelőzi őt, majd Perl tör be, és egy dobócsel után teszi be a közelit, 7-12. Ciric dobhat büntetőket Majstorovic faultja után, az első rossz, de a második bent van, 8-12.

3′ Jereminov egy hasonló akció végén válaszol közelről, 7-8. Martinic ellen a fault Jereminovtól, a vonalra állhat Martinic: az első bent, és a második is, 7-10.

2′ Balaban csinálja meg szépen a túloldalon, az utolsó pillanatig kivár, majd le tud fordulni, és beejti közelről, 5-3. Martinic egy triplával válaszol, 5-6, majd egy gyors kontra végén Perl egy betörés végén szerez egy könnyű kettest, 5-8.

2′ Dukic játszotta meg szépen a palánk alatt Majstorovicot, aki faulttal együtt teszi be, 3-2. A büntetőt is jó, kiegyenlít a Falco, 3-3.

1′ Majstorovic triplája lejön, majd Balaban indul, akinek odaüt Váradi, dobhat két büntetőt Balaban: az első bent, a második viszont rossz, 3-0.

1′A feldobás után a Szedeák hozza el a labdát, és rögtön kosár is van az első akció végén, Balaban szerzi első pontjait közelről, 2-0.

17:55 – Balaban hátát még most, a meccs előtt is masszírozták kicsit, a center sem teljesen egészségesen vállalja a mai játékot. Megvolt a bemutatás, Dukic nagy tapsot kapott a csarnokban, lassan kezdünk, hajrá Szedeák!

17:50 – Jó hír a Szedeáknál, hogy Jereminov és Ciric is felépült, így azt követően, hogy mindketten kihagyták a körmendi találkozót, most visszatérnek a csapathoz.

17:44 – Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok is már javában melegítenek. Az “exek” már üdvözölték egymást, Dukic lepacsizott a régi ismerősökkel, miképp Ciric is jó kapcsolatot ápol a szombathelyiekkel.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Mindjárt kezdődik a Szedeák Falco elleni derbije, tartsatok velünk!http://szegedma.hu/?p=521906

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 29.

Sport

Magabiztos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Joao Janeiro együttese 3-0-ra nyert a Budaörs ellen.

Tovább olvasom

Sport

Ráijesztett a Budakalász a MOL-Pick Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A félidőben három góllal vezettek Forgács Gyula tanítványai.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: bravúros győzelemmel kezdett a Pick a BL-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál