Közélet

Elkezdődött a szegedi medencés kikötő felújítása

Elkezdődött a szegedi medencés kikötő felújítása

2015. március 11., szerda
Elkezdődött a szegedi medencés kikötő felújítása

Elkezdődött a szegedi medencés kikötő felújítása, az uniós támogatással megvalósuló fejlesztéstől az áruforgalom növekedését várják – tájékoztatta a beruházó Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) sajtóreferense az MTI-t.

Nagyszöllősi Nóra

közölte, a szegedi medencés kikötő létesítményei közel harminc éve épültek, azóta csupán időszakos állagmegóvási munkákra volt lehetőség. Mivel a Tisza szegedi szakaszán élénk a kishajóforgalom, valamint 1000-1500 tonnás uszályok mozgatására, kikötői fogadására és áru rakodására is lehetőség van, ezért elengedhetetlenné vált kikötői infrastruktúra fejlesztése. Az előreláthatólag május végéig tartó beruházás, illetve a kikötő fejlesztése, korszerűsítése a vízi utat igénybe vevők, illetve a kereskedelmi és rekreációs célból ide látogató közönség érdekeit szolgálja. A projekt 70,58 millió forintból valósul meg, a költségek 85 százalékát uniós támogatás fedezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.