Elkezdődött a szegedi medencés kikötő felújítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkezdődött a szegedi medencés kikötő felújítása, az uniós támogatással megvalósuló fejlesztéstől az áruforgalom növekedését várják – tájékoztatta a beruházó Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) sajtóreferense az MTI-t.

Nagyszöllősi Nóra közölte, a szegedi medencés kikötő létesítményei közel harminc éve épültek, azóta csupán időszakos állagmegóvási munkákra volt lehetőség. Mivel a Tisza szegedi szakaszán élénk a kishajóforgalom, valamint 1000-1500 tonnás uszályok mozgatására, kikötői fogadására és áru rakodására is lehetőség van, ezért elengedhetetlenné vált kikötői infrastruktúra fejlesztése.

Az előreláthatólag május végéig tartó beruházás, illetve a kikötő fejlesztése, korszerűsítése a vízi utat igénybe vevők, illetve a kereskedelmi és rekreációs célból ide látogató közönség érdekeit szolgálja. A projekt 70,58 millió forintból valósul meg, a költségek 85 százalékát uniós támogatás fedezi.

Előző sztori

„Fuss az árnál sebesebben” – országos gátőrfutás a Víz Világnapján

Következő sztori

Tovább csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén