Atlétika: megtérült a befektetett munka Márton Anita számára

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140227_marton_anita_007

Aranyérmet szerzett a prágai fedettpályás Európa-bajnokságon a szegedi Márton Anita. A tavalyi szabadtéri bronzérmet követően ezúttal mindenkinél messzebbre lökött, így a legfényesebb érem került a szegedi atléta nyakába.

A közelmúltban Békéscsabára igazoló, de javarészt továbbra is Szegeden készülő Márton Anita könnyedén túljutott a selejtezőn, majd a döntőben három, egyaránt 18 méter feletti lökését követően a fehérorosz Julija Leancjuk megelőzte őt 18,60-nal, amire végül az utolsó körben tudott igazán válaszolni Márton Anita: 19,23-al országos csúcsot döntött, ezt pedig már a fehérorosz sem tudta túlszárnyalni, így Európa-bajnoki címet szerzett a szegedi atléta.

„Jól éreztem magam nagyon, jók voltak a körülmények, a szállásra, a pályára és a bírókra sem lehet panasz, korrektek voltak, akárcsak a szervezők. A versenyen is jól éreztem magam, jó formában voltam, ami a stabil eredményeimben is látszott. A döntőbeli hat lökésem közül öt is közel azonos volt, de mindegyikből egy pici hiányzott, úgy éreztem, egyik sem volt igazi, nem adom ki magamból azt, ami bennem van. Utolsóra sikerült jól kivitelezni a mozgást, ez pedig az eredményen is meglátszik” – nyilatkozta portálunknak Márton Anita az Eb-t követően.

Mint azt a szegedi atléta elmondta, nem szándékos a részéről, hogy az utolsó lökése sikerüljön a legjobban, de sokszor megesik vele, hogy a hatodik kísérlete sikerül a legjobban. Az Eb-arannyal kapcsolatban Márton Anita úgy fogalmazott, számára azt jelenti ez a siker, hogy végre jönnek az eredmények, és a sok éves munka megtérül, beérik a gyümölcse. A szegedi sportoló számára pedig jó előjel lehet a 2016-os olimpia előtt ez a siker.

Nincs sok ideje pihenni Márton Anitának, hiszen csupán a verseny utáni vasárnap, és a hazaúttal töltött hétfő jelentett szünnapot számára, ezt követően három napot Szegeden tölt, majd jövő hétvégén már Portugáliában versenyez az Európa-bajnok súlylökő. Portugál és montenegrói edzőtábort követően májusban pedig már a nyári szezon kezdődik Márton Anita számára, akire az olimpiai kvalifikációs versenyek várhatóan 2016-ban várnak majd.

Előző sztori

Kosárlabda: a play-offért száll harcba a Szedeák

Default thumbnail
Következő sztori

A tavaszi szünetben búcsúzik a korcsolyázóktól a műjégpálya

Legutóbbi hasonló cikkek