Bulvár

Átdátumozott élelmiszereket találtak egy Bács-Kiskun megyei raktárban + VIDEÓ

Átdátumozott élelmiszereket találtak egy Bács-Kiskun megyei raktárban + VIDEÓ

2015. március 16., hétfő
Átdátumozott élelmiszereket találtak egy Bács-Kiskun megyei raktárban + VIDEÓ
datum_atiras_nebih

Lejárt, átdátumozott és hamisított élelmiszereket találtak egy szlovák cég által bérelt Bács-Kiskun megyei raktárban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az adóhatóság Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei rendőrökkel együtt nagy mennyiségű élelmiszert találtak egy fülöpjakabi raktárban, ezért azonnal értesítették a megyei kormányhivatal élelmiszerbiztonsági szakembereit. Ők megállapították, hogy a raktárnak nincs engedélye élelmiszertárolásra, emellett higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak: nagy mennyiségű egér- és madárürülék volt az ingatlanban. A hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársai a legnagyobb mennyiségben 2014 júniusában lejárt, Alete Kinder Keks nevű terméket találtak a raktárban. A Nébih szakemberei megállapították, hogy az elkövetők az eredeti dátumot 2015. júniusra módosították. A helyszínen a hamisításra használt eszközöket is megtalálták és lefoglalták. A raktárban más termékeket is hamisítottak, a szakemberek 132 raklapnyi kávét, édesipari terméket és energiaitalt foglaltak le. Kiemelték: a bérlő cég részéről nem jelent meg képviselő, így a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet megállapítani, hogy került-e már forgalomba a hamisított termékekből. Felhívták a figyelmet arra: bár a termékeket átcímkézték, a papírdobozon belül, a fóliacsomagoláson még az eredeti 06/2014-es dátum van. A hatóság arra kérte a vásárlókat, hogy amennyiben hamisított termék került a birtokukba, azt jelentsék a Nébih zöld számán (06-80/263-244). http://www.youtube.com/watch?v=aZa9GCQy038

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.