/

A nagybanin is többet kereshet a baloldal által kinevezett igazgató

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nagybani_piac17_gs

Több mint havi bruttó 130 ezer forinttal kereshet többet a dorozsmai piac igazgatója, januárig visszamenőleg bruttó 500 ezerre nőhet a fizetése. Az erről szóló javaslatot támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Németh Zoltán az első a nem 100%-os önkormányzati cégek vezetői közül, akinek a béremelését javasolták, amit a cég taggyűlése fogadhat el.

Míg a februári jogi bizottsági ülésen a 100%-ban önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek béremelésére tettek javaslatot, 550, 500, illetve 450 ezer havi bruttóra javadalmazást javasolva, s ezt a februári közgyűlésen el is fogadta a többség, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság március 18-i ülésén a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezetőjének fizetésemeléséről szóló napirendi pontot támogatott a többség.

A 87,55%-os városi tulajdonú cég élén Németh Zoltán ügyvezető igazgató jelenleg havi bruttó 363 ezret keres, ezt emelheti meg a cég taggyűlése januárig visszamenőleg havi bruttó 500 ezer forintra. Az előterjesztésben szerepel, hogy 2008 óta nem volt bérrendezés a cégvezetők esetében, még az infláció mértékével sem emelkedett javadalmazásuk, ez indokolta a béremelést a 100%-ban önkormányzati tulajdonú társaságok esetében. Ez az emelés azonban nem vonatkozott azokra a cégekre, amelyeket nem kizárólag városi tulajdonúak, s ezek közül a társaságok közül először a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezetőjének járhat fizetésemelés. Az ügyvezetőnek az éves prémiumát is meghatározták az előterjesztésben, ez éves alapbérének 30%-a lehet. A cég éves üzleti tervét nem szükséges módosítani, mivel a díjazások megváltoztatása nem jelent a cégnél költségnövekedést. A végső döntést a társaság taggyűlése hozhatja meg az ügyben.

Felmérés nélkül saccolt az alpolgármester?

A pénzügyi bizottság a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft.-ről is tárgyalt, mely cégben 53%-os tulajdonhányaddal rendelkezik a szegedi önkormányzat. A társaság március 20-ára hívta össze taggyűlését, melyen többek között a tavalyi évre vonatkozó beszámolót fogadhatják el és a könyvvizsgálói jelentést. A cég beszámolójával kapcsolatban a bizottság külsős LMP-s tagja, Tanács Eszter tett fel több kérdést, például arra volt kíváncsi, hogy a mennyi szegedi vendég jár a ligetfürdőbe, hiszen a városban fontos az uszodakérdés. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester emlékeztetett arra a javaslatra, mely szerint ingyenesen kellene beengedni a fürdőbe a szegedieket, de mint elmondta, ez képtelenség. Hozzátette, akkor készült felmérés, mely szerint a vendégeknek a 60%-a helyi lakos. Tanács Eszter megjegyezte, sehol nem talált arra nézve adatot a beszámolóban, hogy mennyi Csongrád megyei keresi fel a fürdőt, melyre Szentgyörgyi azt közölte, hogy sem a vendégek nemét, sem vallását, sem hovatartozását nem kérdezik, de időszakos felmérések vannak, például a vendégektől a lakóhelyük irányítószámát kérik, így arról nincs statisztika, hogy Csongrád megyéből mennyi vendéget fogad a fürdő.

no images were found

Előző sztori

Hátország: hazai sikerrel zárult a “20 éves a Vásárhelyi Kosársuli” programsorozat

Következő sztori

Hat és fél év fegyházra ítéltek jogerősen egy albán kábítószercsempészt