Kultúra

A fény módosulatai - Kondor Attila festőművész kiállítása Hódmezővásárhelyen

A fény módosulatai - Kondor Attila festőművész kiállítása Hódmezővásárhelyen

2015. március 25., szerda
A fény módosulatai - Kondor Attila festőművész kiállítása Hódmezővásárhelyen
kondor_attila_a_ut

Néző és alkotó közös nevezőjét - azt a pontot, ahol a szemlélődés egybeesik - keresi alkotásain Kondor Attila festőművész, akinek március 26-án 17 órakor A fény módosulatai címmel nyílik egyéni kiállítása a Tornyai János Múzeumban. A tárlatot Schneller János művészettörténész nyitja meg a hódmezővásárhelyi közgyűjteményben, a vernisszázson közreműködik Fischerné Steingart Renáta hegedű művésztanár.

Kondor Attila

(1974) az ezredfordulón végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán, mestere

Baranyay András

volt. Tanulmányai alatt Barcsay- és Kondor Béla-díjjal jutalmazták. Évek óta rendszeres kiállító Vásárhelyi Őszi Tárlatokon, a hatvanadik kiállításon Endre Béla Mesterdíjjal ismerték el munkásságát. Kondor Attila a festményt egyszerre tekinti eredménynek, végpontnak és új kiindulópontnak. Ars poeticája szerint a festészet gyakorlása lehetőséget adhat arra, hogy kiszabaduljunk a mindennapok fogságából. Kondor Attila alkotásain filozofikus megoldásokkal jelennek meg ember helyett az ember alkotta tárgyak, antik és klasszikus épületek, romok, kutak és szobrok. A művész megfogalmazása szerint munkáiban annyiban érdekeli egy adott tárgy, amennyiben a formák ritmus-arányai a tekintet mozgását képesek egy nyugvópontra juttatni. Muladi Brigitta művészettörténész szerint Kondor képein a hangsúlyos "üres", színnel, köddel megtöltött képfelületek csak látszólagos üresjáratok, valójában e pillanatnyi csend csak felkészülés az aktivitásra. A Tornyai János Múzeumban május első hétvégéig látható kiállításán több mint kéttucatnyi alkotást, a festmények mellett animációs filmet is bemutat Kondor Attila festőművész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.