Közélet

Vasárnap több helyen várható erős hófúvás

Vasárnap több helyen várható erős hófúvás

2015. február 7., szombat
Vasárnap több helyen várható erős hófúvás

A hófúvás veszélye miatt vasárnapra hat megyére első-, öt megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hófúvás miatt. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére valamint Budapestre az erős szél miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint kifejtették: vasárnap hajnalban viharossá fokozódó széllel hidegfront érkezik. Az Alföldön és északkeleten is 60 kilométer per órát meghaladó lökésekre lehet számítani. A Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén a legerősebb széllökések akár a 85 kilométer per órás erősséget is elérhetik. Emellett vasárnap napközben hózáporok kialakulása várható, melyek nyomán legjobb eséllyel az Alföld délkeleti részén pár centiméter, helyenként esetleg 5 centiméternél is több friss hó hullhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.