Közélet

Tovább nőtt a belvízzel elöntött terület az Alsó-Tisza vidékén

Tovább nőtt a belvízzel elöntött terület az Alsó-Tisza vidékén

2015. február 3., kedd
Tovább nőtt a belvízzel elöntött terület az Alsó-Tisza vidékén
belviz_hattyuval03_gs

Mintegy háromezer hektárral, 46 200 hektárra emelkedett a belvízzel elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén - tájékoztatta Borza Tibor, a regionális vízügyi igazgatóság védelemvezető-helyettese kedden az MTI-t.

A vízzel borított területből 26 150 hektár vetés és szántó - tudatta a szakember. A nyolc belvízvédelmi szakaszon összesen 71 szivattyútelep üzemel, csaknem felük egész nap, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy négymillió köbméter volt - tudatta a védelemvezető-helyettes. Hozzátette: a védekezésben az igazgatóság 273 munkatársa vesz részt. Az elöntések nagysága a talaj telítettsége miatt - a szivattyúzások ellenére is - várhatóan csak lassan fog csökkenni, mivel a téli időszakban sem a párolgás, sem a növényzet nem segíti a belvizes helyzet javulását. Az igazgatósághoz érkezett adatok szerint Domaszéken, Kömpöcön, Újszentivánon, Pitvaroson, Szatymazon, Szentesen, Felgyőn és Eperjesen másod-, további hat településen pedig elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.