Bulvár

Szegeden is egyre népszerűbb a pocakfestés + FOTÓK

Szegeden is egyre népszerűbb a pocakfestés + FOTÓK

2015. február 3., kedd
Szegeden is egyre népszerűbb a pocakfestés + FOTÓK
pocakfestes03_gs

Őrületes, ugyanakkor mesés trend gyűrűzik be hazánkba a tengerentúlról. A gömbölyödő pocak művészete itthon is egyre felkapottabb a bevállalós kismamák körében, köszönhetően a várandós sztárok úttörő Facebook-posztjainak.

Már

Alanis Morisette

és

Mariah Carey

is óvodás korú gyermekeit neveli, a pocakfestés divatja tőlük indult, amikor néhány évvel ezelőtt egy-egy hennamintával és pillangóval hívták fel a figyelmet gömbölyű hasukra. A jópofa őrületet egyre több celeb követte, azóta pedig komplett iparág specializálódott a testfestés eme új szegmensére. "Amikor a kisfiammal voltam terhes, még nem volt divatban a pocakfestés, de már akkor nagyon elvarázsolt az ötlet. Arcfestéssel foglalkozom, innen jött a gondolat, hogy az áldott állapotot is megörökítsem, emlékezetesebbé tegyem. Ebben

Szabó Mónika

a partnerem, ő fotózza az elkészült alkotásokat."

Balázs Andrea Katalin

már hosszú évek óta pingálja kisfiúk és kislányok arcát pókemberesre és hercegnősre, most viszont egy egészen új dologra vállalkozott: kismamák pocakjára fest. A kezdeményezés merész, hiszen Magyarországon sem hódított meg még minden várandós kismamaszívet a testfestés, Szegeden pedig ő az egyedüli, aki gyakorolja.

pocakfestes04_gs

"Szinte bármilyen mintát fel lehet festeni, ami kedves és szép. Nagyon elterjedt a maci, a mesejelenetek és figurák. Eddig két alkalommal festettem medvét és egyszer mandalát." A pocakfestésben éppen az a jó, hogy várandósságot egy nem mindennapi szituációba helyezi, némi bohémságot adva a fejlődő élet csodájának, ráadásul a pingálás folyamatát a család is végigkövetheti. Szabó Mónika fotómasinájával akkor lép a képbe, amikor a testfestő megragadja az ecsetet, így az egész - egyébként nagyon intim - folyamatot megörökíti. A vizes bázisú, bőrbarát anyagokkal készült testfestésnek különleges bája van, amit a bevállalós, jó humorú anyukák szívesen fogadnak. Ám ahogyan minden új irányzatnak, ennek is vannak kritikusai, akik tetoválásként tekintenek az ártalmatlan mintákra. "Gyakran kérdezik, hogy fáj-e, mikor jön le, lejön-e egyáltalán. Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy puha ecsettel festek, a festéket pedig törlőkendővel le lehet szedni" - mondta. A stúdióban eddig 7. és 8. hónapban járó kismamák fordultak meg, többek között

Barta Judit

(fotósorozatunkon), aki azért választotta éppen ezt a mintát, mert kisfia épülő gyerekszobáját is e téma mentén rendezik be. A fotók teszik fel azt a bizonyos pontot az i-re, ezzel lesz teljes a szett. Balázs Andrea Katalin tervezi merész anyuka hasát a terhesség különböző fázisaiban 3-4 alkalommal is kipingálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.