Közélet

Súlyos alapbetegségei is voltak a Szegeden H1N1-ben elhunyt férfinak

Súlyos alapbetegségei is voltak a Szegeden H1N1-ben elhunyt férfinak

2015. február 26., csütörtök
Súlyos alapbetegségei is voltak a Szegeden H1N1-ben elhunyt férfinak
influenza03_gs

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja megerősítette a hírt, mely szerint február 22-én elhunyt egy középkorú férfi, aki súlyos alapbetegségei mellett H1N1 vírussal is fertőződött.

A klinikai központ közleménye alább olvasható! "A Délmagyarország napilap mai számában megjelent, Meghalt a H1N1-es beteg című cikkben leírtakra reagálva a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja megerősíti a hírt, miszerint 2015. február 22-én elhunyt egy középkorú férfi, aki súlyos alapbetegségei mellett H1N1 vírussal is fertőződött. Az influenza súlyos, járványos betegség, ami komoly szövődményeket idézhet elő. A korszerű és szakszerű terápia ellenére, sajnálatos módon, a beteg halálához is vezethet. Az előző évek kisebb-nagyobb influenza járványaival összehasonlítva a jelen állapotot, a betegség lefolyásában és annak kimenetelében nem látni különbséget. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az influenzajárvány kapcsán minden szükséges óvintézkedést megtett és megtesz" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.