Közélet

Stagnál a belvízzel elöntött terület nagysága

Stagnál a belvízzel elöntött terület nagysága

2015. február 18., szerda
Stagnál a belvízzel elöntött terület nagysága
szentes_lapisto_belviz

A belvízzel elöntött terület nagysága a szivattyúzások, a megtett belvízvédelmi intézkedések, illetve az elmúlt napok kedvező időjárási körülményeinek hatására csökkent az Alsó-Tisza vidékén. Jelenleg 43 500 hektár az elöntött terület nagysága, ebből 24 350 a vetés-szántó.

A legnagyobb belvízi elöntés továbbra is Csongrád megyét érinti, ahol 32 850 hektár van víz alatt. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mind a 8 belvízvédelmi szakaszán működnek szivattyútelepek. Az igazgatóság szivattyútelepei közül 71 üzemel. A szivattyúzások az igazgatóság teljes működési területét (Csongrád megye teljes területe, Békés és Bács-Kiskun megye egy-egy része, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye Öcsöd és Kunszentmárton térsége) mentesítik a megnövekedett vízmennyiségtől. Az elmúlt napon a szivattyúk 1,1 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. A vízügyi igazgatóság az elmúlt 24 órában az igazgatóság összesen 269 fővel végezte a belvízvédekezési feladatokat. Az igazgatóság területén - a beérkezett adatok alapján - első fokú belvízvédelmi készültség van érvényben hat településen: Újszentiván, Pitvaros, Szatymaz, Szentes, Eperjes, Zákányszék. Másodfokú készültség van érvényben tizenkét településen: Balástya, Kistelek, Dóc, Csanytelek, Kunszentmárton, Csengele, Kömpöc, Hódmezővásárhely, Domaszék, Nagymágocs, Mórahalom, Bordány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.