Közélet

Rövidesen indul a próbaüzem négy település szennyvíztisztító telepén

Rövidesen indul a próbaüzem négy település szennyvíztisztító telepén

2015. február 2., hétfő
Rövidesen indul a próbaüzem négy település szennyvíztisztító telepén
uszt_fejlec_motivacios_tanoda

A Bordány, Forráskút, Üllés, Zsombó szennyvízcsatorna hálózat és a szennyvíztisztító telep építése az ütemezéseknek megfelelően halad.

A Forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás a Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó települések szennyvízcsatornásának és szennyvíztisztításának megvalósításának teljes költsége nettó 5 632 697 503 forint, mely nettó 5 299 201 364 forint összegű vissza nem térítendő támogatást jelent. A projekt az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósul meg. Az ötmilliárd forintos beruházáshoz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptemberi döntése alapján nagyobb arányban járul hozzá az Európai Unió és a magyar állam, mivel a támogatás intenzitása 84%-ról 94%-ra nőtt.

IMG_8451_webre

A szennyvíztisztító telep építése megfelelő ütemben zajlik. A telep próbaüzemre történő műszaki átadása február 20. valósul meg, mely a szennyvíztisztító telep 6 hónapos próbaüzemének az indulását jelenti. A szennyvízcsatorna hálózat kiépítése mind a négy településen folyamatos, megfelelő ütemben halad. A december 31-i állapotnak megfelelően 27.350 fm gravitációs vezeték és 22.000 fm nyomóvezeték lefektetése megtörtént. A telep próbaüzemi működésének feltétele, hogy legyen megfelelő mennyiségű szennyvíz. Ennek biztosítása érdekében korábban már felhívtuk a lakosság figyelmét a házi bekötések kiépítésével kapcsolatos teendőkre. A házi szennyvízcsatorna hálózatának átépítése, kiépítése a telekhatáron belüli tisztítóidomtól (bekötőaknától) 1,0 m-ig bezárólag az ingatlantulajdonos feladata. A lakossági rákötések öblözetenként fog történni, melyről minden ingatlantulajdonos személyre szólóan fog értesítés kapni. Fontos, hogy senki se kössön rá magától a hálózatra, mert engedély nélküli rákötés esetén a gerincvezeték tisztítási költségei az ingatlan tulajdonosát fogják terhelni.

IMG_8456_webre

"Fontos feladatunknak tartjuk, hogy a lakosságot megfelelően és időben tájékoztassuk a projekttel kapcsolatos lépésekről a teljes kivitelezés ideje alatt. A 06 80 / 621-128-as zöld számon a lakosság bejelentéseit, észrevételeit megteheti, illetve a www.forras4.hu honlapon folyamatos információkat nyújtunk a projekt előrehaladásáról." Forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás 6793 Forráskút, Fő u. 74. Zöld szám: 06 80 / 621-128 (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.