Magyar-amerikai-közös hadgyakorlat kezdődött Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hadgyakorlat_hodmezovasarhely_012

Warlord Rock 2015 elnevezéssel, légideszant-művelettel és éleslövészettel egybekötött harcászati szintű amerikai-magyar közös hadgyakorlat kezdődött vasárnap – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Közleményük szerint a feladatokat négy kiemelt helyszínen, köztük a pápai bázisrepülőtéren és a várpalotai gyakorlótéren hajtják végre magyar irányítás alatt.

A Warlord Rock 2015 célja, hogy a harcoló, harctámogató és harci kiszolgáló erők szövetséges együttműködésben készüljenek fel a légideszant-műveletek tervezési, szervezési és vezetési feladataira. A gyakorlaton több mint 750 katona vesz részt: amerikai részről a 173. Légi Mozgékonyságú Dandár, a Magyar Honvédségtől pedig az 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja, a 25/88 Könnyű Vegyes, valamint a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj – tudatta a HM.

A március 3-ig tartó – NATO vezetési elvek szerinti – gyakorlat egy részét jövő csütörtökön Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderő európai parancsnokságának parancsnoka és Hende Csaba honvédelmi miniszter is megtekinti – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Fiatalos produkcióval ünneplik Kolozsváron Mátyás király születési évfordulóját

Következő sztori

Labdarúgás: a SZEGEDma-kupa 2. fordulójának eredményei + FOTÓK