Közélet

Lőszer arzenál a gyári üregben

Lőszer arzenál a gyári üregben

2015. február 27., péntek
Lőszer arzenál a gyári üregben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 530 db lőszert találtak egy szerb férfinél Tompán. A lőszereket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak - áll a NAV sajtóközleményében.

A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú személyautót ellenőriztek a tompai határkirendeltségen. A járművet vezető szerb férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A vámosok a nyilatkozatot elfogadták, azonban tételes vizsgálat mellett döntöttek. Az ellenőrzés eredményesen zárult, hiszen az autó csomagtartójának gyári üregeiből összesen 530 db (Royal 36 Rio 12-es, valamint Rottweil Premium Line 12-es kaliberű) lőszer került elő. A szerb férfi az elrejtett lőszereket magáénak vallotta. Elmondta, hogy azokat Ausztriában vásárolta saját részére és csupán véletlenül felejtette az autóban. A pénzügyőrök a lőszerszállítmányt, valamint a szerb férfit átadták a rendőrség munkatársainak, akik a férfi ellen visszaélés lőszerrel bűncselekmény elkövetése miatt eljárás indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.