Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: győzelemmel kezdte a tavaszt a SZEOL + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

szeol-esmtk_ mj 09

Végig kiélezett mérkőzésen végül Beretka Péter találata döntött a SZEOL javára a vendég ESMTK ellen a tavaszi nyitófordulóban.

Hamar vezetéshez jutottak Tóth Ákos tanítványai, még negyedóra sem telt el, amikor Dlusztus András a jobb alsó sarokba csúsztatta Puskás Csaba felívelt szabadrúgását. (1-0) Csendben peregtek a folytatás percei, az ESMTK szinte a semmiből egyenlített a 28. minutumban. Böröczky Bánk löbbölte a labdát Sebestyén Dávid elé a tizenhatos sarkánál, a fővárosiak csatára pedig három hazai védő között tört be, hogy aztán 7-8 méterről védhetetlenül kipókhálózza a rövid felsőt. (1-1) A mérkőzés egészére jellemző volt, hogy egyik fél sem tudta nyomás alá helyezni ellenfele kapuját, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az idő előrehaladtával egyre biztosabbnak tűnt, hogy amelyik együttes hamarabb talál be, az nyeri meg a találkozót. A 82. percben a csereként pár pillanattal korábban beállt Csepregi Tamás került ziccerbe, de közeli lövésébe Leindler Domonkos bele tudott vetődni. Ahogy pedig az a futballban lenni szokott, a kimaradt helyzet megbosszulta magát. Nem sokkal később Joseph Martial Ngalle lőtt középre laposan az oldalvonal mellől, a védősor mögé érkező labdára pedig Beretka Péter és Dlusztus érkezett őrizetlenül. Végül előbbi vette át a passzt, egyazon mozdulattal átverve Sebastian Bonicát is, így a csatárnak már csak az üres kapuba kellett emelnie közvetlen közelről. (2-1)

Sikerével a SZEOL már 22 pontot számlál a bajnokságban, amivel Faragóék a holnapi Videoton II. – Szekszárd meccs előtt a kilencedik helyig léptek előre, és a tizediknél nem is végezhetnek hátrébb a hétvégén. A szegediek legközelebb egy hét múlva a listavezető Vác otthonában lépnek pályára.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző
2015. február 28., 14.00
SZEOL SC
ESMTK
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Csonka Bence • asszisztens: Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc.
2
1

NB III Közép csoport, 16. forduló

SZEOL SC – ESTMK 2-1 (1-1)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc)
SZEOL: Leindler – Buzási (Ngalle 66′), Hacker, Bjedov, Dlusztus, Grünvald, Puskás, Ondrejó, Bata (Busa 80′), Faragó (Végh 59′), Beretka. Vezetőedző: Tóth Ákos.
ESMTK: Bonica – Lázár, Túri, Szabó A., Mile, Bányai, Farkas (Vörös 90′), Müllerlei, Murinai, Böröczky (Szabó G. 90′), Sebestyén (Csepregi 81′). Vezetőedző: Turi Zoltán.
Gól: Dlusztus (14′), Beretka (85′), ill. Sebestyén (28′).
Sárga lap: Beretka (39′), Végh (83′), ill. Szabó A. (61′).

Tóth Ákos: “Ha valaki eddig nem ismerte volna az idényeleji játék fogalmát, akkor mi ma ezt bemutattuk, főleg az első félidőben. Próbáltunk nagy erőket mozgósítani a győzelem megszerzéséért, azonban ahhoz, hogy ez sikerüljön, szerencsére is szükségünk volt. Ez külön növeli a siker értékét, hiszen tavaly nem volt ránk jellemző, hogy mellénk álljon a szerencse. Remélem, hogy ez egy folyamatnak a kezdete, és természetesen örülünk a rendkívül fontos három pontnak.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Vége az összecsapásnak, Beretka kései találatával itthon tartja a három pontot a SZEOL!
90+1′
Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
90′
Kettőt cserél a hajrára Turi Zoltán: Farkas és Böröczky helyén Vörös, illetve Szabó Gábor folytatják.
85′
GÓÓÓL!!! Ngalle élesen lőtt a védelem mögé, Dlusztus és Beretka robbant be, utóbbi a labdaátvétellel elfektette Bonicát is, majd az üres kapuba emelt! 2-1!
83′
Csonka Bence nem fog népszerűségi versenyt nyerni: Végh Arielnek adott lapot, mert meglátása szerint a szegedi sípszó előtt végzett el egy szabadot.
82′
Egy ordító ziccerrel mutatkozik be Csepregi: a csereként beállt támadót Böröczky hozta helyzetbe három a kettes szituációban, de közeli lövését Leindler bravúrral hárította!
81′
Csere a vendégeknél is, Sebestyén helyett Csepregi szállt be.
80′
Busa Bence lett Tóth Ákos harmadik cseréje, Bata Csongor hagyta el a pályát.
79′
Leindler a térfél közepén vett át egy felívelést mellel, majd meg is játszotta azt. Hiányzik a kapusoknak is a mozgás.

76′
Böröczky szépen fűzte át magát Dlusztus és Végh között a tizenhatos vonalánál. A játékvezető megállította az akciót, szabadrúgást fújt, amit Müllerlei vágott nagy erővel a rövid felső fölé.
72′
Böröczky szorult ápolásra egy rosszul sikerült ütközés után. A vendégek támadója folytatni tudja a játékot.
69′
Végh Arielhez visszajutott saját szöglete, egy csel után így Beretka elé készített le, de a társ kapáslövés helyett megtolta a játékszert a tizenhatoson – vesztére. Hiányoznak az átlövések a mérkőzésről eddig.
66′
Érkezik a SZEOL-ba Ngalle is, Buzásit váltotta.
62′
…Puskás suhintotta rá, de sokat tévesztett vertikálisan.

61′
Szabó Attila tarolta le a Beretka csúsztatásával megindulni készülő Batát. Jár a sárga, ráadásul 25-ről középről célozgathatja a kaput Végh és Puskás.
59′
Végh Ariel a pályán! Faragót áldozta be Tóth Ákos a csere érdekében.
58′
Böröczky adhatott be szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkától, amit aztán Leindler öklözött ki. A túloldalon Lázár begyűjtötte a kósza labdát, visszatekerte. Sebestyént találta meg az átadás, ő pedig egy igazítás után elementáris erővel tüzelt a bal felső fölé és mellé 13 méterről.
55′
A játék a jellegét illetően nem változott, egyik csapat sem tud igazi nyomást helyezni egyelőre ellenfelére.
51′
Buzási kiválóan kényszerítőzött a jobb oldalon Dlusztussal, majd az eggyel beljebb érkező Batát játszotta meg, a csatár éles szögből leadott lövésébe azonban Farkas beleért, az így lelassult lövés pedig nem okozott gondot Bonicának.
49′
Faragó tisztázott az ESMTK újabb szögleténél. Sarokrúgások terén nagyon vezetnek a vendégek. Nem mintha ennek lenne különösebb jelentősége.
46′
Folytatódik a meccs, nem történt csere a szünetben.

SZÜNET

45′
Ezzel vége is a játékrésznek. Eddig kiegyenlített erőviszonyok mellett pörögtek a játékpercek. Amelyik fél nyerni szeretne, mindenképpen váltania kell.
45′
Bonica jól él együtt a játékkal, Hacker felívelésénél fejjel tisztázott Bata elől a tizenhatoson kívül.
41′
Bjedov tért ölelő felívelését Bonica szedte kapujától távol. Felépített akciókkal nem nagyon tudnak a másik védelme mögé kerülni a felek.
39′
Beretkáé az első sárga lap, nyújtott lábbal csúszott oda ellenfelének.
35′
…az első beadást Faragó fejelte ki, a második pedig elakadt Beretka blokkjában.
35′
AZ ötödik szögletéhez készülődik Murinai, ezúttal is balról érkezik majd középre a labda.

32′
Egy lapos passz átjutott a védősoron, Murinai lódult volna már a tizenhatoson belülre, de Bjedov utolsó emberként tanárian mentett a támadó elől. Az esetet követő sarokrúgást Leindler lehúzta.
31′
…Murinai beívelését Leindler öklözte el a tömeg feje fölül.
31′
Dlusztus keresztlabdája alaposan lecsúszott, nem hogy Hacker nem érte be, de még szöglet is lett belőle.
28′
Gól… Böröczky löbbölt Sebestyén elé a tizenhatos bal sarkánál, a társ pedig három (!) szegedi között áttörve lőhetett 7-8 méterről. Leindlernek nem volt esélye a bal felsőre tartó kísérletnél. 1-1.
27′
Buzási becsavart labdáját Bonica elcsípte az érkező Faragó, Beretka páros elől. Talán egy-egy átlövés hozhatna némi veszélyt a támadásokba.
26′
Csendben peregnek a percek, a küzdőfelek nem találják egymáson a fogást, mezőnyben zajlik a játék.
22′
Lázár beadásánál Leindler is találkozhatott végre a labdával. Szépen váltottak a fővárosiak a szélen, de a beívelés túlontúl mélyre sikerült.
19′
Buzási jobbról betekert labdáját Szabó Attila vágta ki a mögötte érkező Beretka elől. Jól működik a SZEOL széljátéka, Grünvald és Buzási fáradhatatlanul zakatolnak fel-le a pályán.

18′
Túri indított volna a jobb szélre, de már az oldalvonalon túl pattant le a labdája. Igyekszik ritmust váltani az ESMTK a bekapott gól óta, eddig kevés sikerrel.
14′
GÓÓÓL!!! Puskás felívelésébe Dlusztus csúsztatott bele az ötös vonalán bevetődve, a labda pedig a későn mozduló Bonicától nem zavartatva kötött ki a hosszú alsóban! 1-0!
13′
Szép csellel indult meg középen Faragó, 30-35 méternél húzták el a lábát. A labda mögött Puskás készülődik.
10′
Böröczky próbálta meg átpasszolni szemből a szegedi védősort, Sebestyén már indult volna, de Dlusztus jól olvasta a szándékot.
7′
Murinai második szögleténél is Dlusztus találkozott elsőként a beíveléssel. A nyáron Pápáról érkezett játékos fejjátéka sokat ér csapatának a mai napon is.
6′
Hacker hosszú felívelését Beretka elől fejelik el a védők, majd a túloldalon Sebestyénnel szemben kell biztosítania Grünvaldnak a szélen. Jó iramban kezdődik a meccs, de egyik fél sem rohan ész nélkül a falnak.
2′
A vendégeké az első szöglet: az azt kiharcoló Murinai beívelését Dlusztus fejelte vissza a mezőnybe a kapu torkában.
1′
A kék-fekete mezes hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek tiszta fehérben veszik ma fel a harcot.

14.00: Érkeznek a főszereplők játékvezetői felvezetéssel. Pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés!

13.50: A fővárosiaknál Szabó Attila először került a kezdőbe a szezonban. Az exszegedi középhátvéd az eddig eltelt fordulókban mindössze egyszer kapott játéklehetőséget, akkor is csereként.

13.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Egyáltalán nem fogadja kegyeibe a természet a feleket az idény nyitányán, körülbelül 8-10 fok lehet a levegő hőmérséklete, napsütésre egyáltalán nincs kilátás. Tóth Ákos egy igen jó szerkezetet talált ki tanítványai számára a hideg ellen, a két szélen Buzási Péter és Grünvald Attila minden bizonnyal egyszerre két posztot is bejátszik majd, szükség esetén visszazárva a Hacker, Bjedov, Dlusztus trió mellé. A téli szerzemények közül Végh Ariel és Varga Richárd a padon kezd, Domonkos Csaba nem került be a keretbe.

A mérkőzés 14 órától kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Ez is a mi arcunk, ezt is kezelni kell

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Norvégia ellen nem sikerült a bravúr

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nagyot küzdött a magyar válogatott, de kikapott az első középdöntős mérkőzésén.

Tovább olvasom

Sport

Szurkolók látogatták meg a csodacsapatot Malmőben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bánhidi Bence értékelt a középdöntő előtt.

Tovább olvasom

Aktuál