Sport

Labdarúgás: győzelemmel kezdte a tavaszt a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: győzelemmel kezdte a tavaszt a SZEOL + FOTÓK

2015. február 28., szombat
Labdarúgás: győzelemmel kezdte a tavaszt a SZEOL + FOTÓK
szeol-esmtk_ mj 09

Végig kiélezett mérkőzésen végül Beretka Péter találata döntött a SZEOL javára a vendég ESMTK ellen a tavaszi nyitófordulóban.

Hamar vezetéshez jutottak

Tóth Ákos

tanítványai, még negyedóra sem telt el, amikor

Dlusztus András

a jobb alsó sarokba csúsztatta

Puskás Csaba

felívelt szabadrúgását. (1-0) Csendben peregtek a folytatás percei, az ESMTK szinte a semmiből egyenlített a 28. minutumban.

Böröczky Bánk

löbbölte a labdát

Sebestyén Dávid

elé a tizenhatos sarkánál, a fővárosiak csatára pedig három hazai védő között tört be, hogy aztán 7-8 méterről védhetetlenül kipókhálózza a rövid felsőt. (1-1) A mérkőzés egészére jellemző volt, hogy egyik fél sem tudta nyomás alá helyezni ellenfele kapuját, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az idő előrehaladtával egyre biztosabbnak tűnt, hogy amelyik együttes hamarabb talál be, az nyeri meg a találkozót. A 82. percben a csereként pár pillanattal korábban beállt

Csepregi Tamás

került ziccerbe, de közeli lövésébe

Leindler Domonkos

bele tudott vetődni. Ahogy pedig az a futballban lenni szokott, a kimaradt helyzet megbosszulta magát. Nem sokkal később

Joseph Martial Ngalle

lőtt középre laposan az oldalvonal mellől, a védősor mögé érkező labdára pedig

Beretka Péter

és Dlusztus érkezett őrizetlenül. Végül előbbi vette át a passzt, egyazon mozdulattal átverve

Sebastian Bonicát

is, így a csatárnak már csak az üres kapuba kellett emelnie közvetlen közelről. (2-1) Sikerével a SZEOL már 22 pontot számlál a bajnokságban, amivel Faragóék a holnapi Videoton II. - Szekszárd meccs előtt a kilencedik helyig léptek előre, és a tizediknél nem is végezhetnek hátrébb a hétvégén. A szegediek legközelebb egy hét múlva a listavezető Vác otthonában lépnek pályára.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző
2015. február 28., 14.00
SZEOL SC
ESMTK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Csonka Bence • asszisztens: Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc.
2
-
1

NB III Közép csoport, 16. forduló

SZEOL SC - ESTMK 2-1 (1-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc)

SZEOL:

Leindler - Buzási (Ngalle 66'), Hacker, Bjedov, Dlusztus, Grünvald, Puskás, Ondrejó, Bata (Busa 80'), Faragó (Végh 59'), Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

ESMTK:

Bonica - Lázár, Túri, Szabó A., Mile, Bányai, Farkas (Vörös 90'), Müllerlei, Murinai, Böröczky (Szabó G. 90'), Sebestyén (Csepregi 81').

Vezetőedző:

Turi Zoltán.

Gól:

Dlusztus (14'), Beretka (85'), ill. Sebestyén (28').

Sárga lap:

Beretka (39'), Végh (83'), ill. Szabó A. (61'). Tóth Ákos:

"Ha valaki eddig nem ismerte volna az idényeleji játék fogalmát, akkor mi ma ezt bemutattuk, főleg az első félidőben. Próbáltunk nagy erőket mozgósítani a győzelem megszerzéséért, azonban ahhoz, hogy ez sikerüljön, szerencsére is szükségünk volt. Ez külön növeli a siker értékét, hiszen tavaly nem volt ránk jellemző, hogy mellénk álljon a szerencse. Remélem, hogy ez egy folyamatnak a kezdete, és természetesen örülünk a rendkívül fontos három pontnak."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége az összecsapásnak, Beretka kései találatával itthon tartja a három pontot a SZEOL!
90+1'
Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
90'
Kettőt cserél a hajrára Turi Zoltán: Farkas és Böröczky helyén Vörös, illetve Szabó Gábor folytatják.
85'
GÓÓÓL!!! Ngalle élesen lőtt a védelem mögé, Dlusztus és Beretka robbant be, utóbbi a labdaátvétellel elfektette Bonicát is, majd az üres kapuba emelt! 2-1!
83'
Csonka Bence nem fog népszerűségi versenyt nyerni: Végh Arielnek adott lapot, mert meglátása szerint a szegedi sípszó előtt végzett el egy szabadot.
82'
Egy ordító ziccerrel mutatkozik be Csepregi: a csereként beállt támadót Böröczky hozta helyzetbe három a kettes szituációban, de közeli lövését Leindler bravúrral hárította!
81'
Csere a vendégeknél is, Sebestyén helyett Csepregi szállt be.
80'
Busa Bence lett Tóth Ákos harmadik cseréje, Bata Csongor hagyta el a pályát.
79'
Leindler a térfél közepén vett át egy felívelést mellel, majd meg is játszotta azt. Hiányzik a kapusoknak is a mozgás.
76'
Böröczky szépen fűzte át magát Dlusztus és Végh között a tizenhatos vonalánál. A játékvezető megállította az akciót, szabadrúgást fújt, amit Müllerlei vágott nagy erővel a rövid felső fölé.
72'
Böröczky szorult ápolásra egy rosszul sikerült ütközés után. A vendégek támadója folytatni tudja a játékot.
69'
Végh Arielhez visszajutott saját szöglete, egy csel után így Beretka elé készített le, de a társ kapáslövés helyett megtolta a játékszert a tizenhatoson - vesztére. Hiányoznak az átlövések a mérkőzésről eddig.
66'
Érkezik a SZEOL-ba Ngalle is, Buzásit váltotta.
62'
...Puskás suhintotta rá, de sokat tévesztett vertikálisan.
61'
Szabó Attila tarolta le a Beretka csúsztatásával megindulni készülő Batát. Jár a sárga, ráadásul 25-ről középről célozgathatja a kaput Végh és Puskás.
59'
Végh Ariel a pályán! Faragót áldozta be Tóth Ákos a csere érdekében.
58'
Böröczky adhatott be szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkától, amit aztán Leindler öklözött ki. A túloldalon Lázár begyűjtötte a kósza labdát, visszatekerte. Sebestyént találta meg az átadás, ő pedig egy igazítás után elementáris erővel tüzelt a bal felső fölé és mellé 13 méterről.
55'
A játék a jellegét illetően nem változott, egyik csapat sem tud igazi nyomást helyezni egyelőre ellenfelére.
51'
Buzási kiválóan kényszerítőzött a jobb oldalon Dlusztussal, majd az eggyel beljebb érkező Batát játszotta meg, a csatár éles szögből leadott lövésébe azonban Farkas beleért, az így lelassult lövés pedig nem okozott gondot Bonicának.
49'
Faragó tisztázott az ESMTK újabb szögleténél. Sarokrúgások terén nagyon vezetnek a vendégek. Nem mintha ennek lenne különösebb jelentősége.
46'
Folytatódik a meccs, nem történt csere a szünetben.
SZÜNET
45'
Ezzel vége is a játékrésznek. Eddig kiegyenlített erőviszonyok mellett pörögtek a játékpercek. Amelyik fél nyerni szeretne, mindenképpen váltania kell.
45'
Bonica jól él együtt a játékkal, Hacker felívelésénél fejjel tisztázott Bata elől a tizenhatoson kívül.
41'
Bjedov tért ölelő felívelését Bonica szedte kapujától távol. Felépített akciókkal nem nagyon tudnak a másik védelme mögé kerülni a felek.
39'
Beretkáé az első sárga lap, nyújtott lábbal csúszott oda ellenfelének.
35'
...az első beadást Faragó fejelte ki, a második pedig elakadt Beretka blokkjában.
35'
AZ ötödik szögletéhez készülődik Murinai, ezúttal is balról érkezik majd középre a labda.
32'
Egy lapos passz átjutott a védősoron, Murinai lódult volna már a tizenhatoson belülre, de Bjedov utolsó emberként tanárian mentett a támadó elől. Az esetet követő sarokrúgást Leindler lehúzta.
31'
...Murinai beívelését Leindler öklözte el a tömeg feje fölül.
31'
Dlusztus keresztlabdája alaposan lecsúszott, nem hogy Hacker nem érte be, de még szöglet is lett belőle.
28'
Gól... Böröczky löbbölt Sebestyén elé a tizenhatos bal sarkánál, a társ pedig három (!) szegedi között áttörve lőhetett 7-8 méterről. Leindlernek nem volt esélye a bal felsőre tartó kísérletnél. 1-1.
27'
Buzási becsavart labdáját Bonica elcsípte az érkező Faragó, Beretka páros elől. Talán egy-egy átlövés hozhatna némi veszélyt a támadásokba.
26'
Csendben peregnek a percek, a küzdőfelek nem találják egymáson a fogást, mezőnyben zajlik a játék.
22'
Lázár beadásánál Leindler is találkozhatott végre a labdával. Szépen váltottak a fővárosiak a szélen, de a beívelés túlontúl mélyre sikerült.
19'
Buzási jobbról betekert labdáját Szabó Attila vágta ki a mögötte érkező Beretka elől. Jól működik a SZEOL széljátéka, Grünvald és Buzási fáradhatatlanul zakatolnak fel-le a pályán.
18'
Túri indított volna a jobb szélre, de már az oldalvonalon túl pattant le a labdája. Igyekszik ritmust váltani az ESMTK a bekapott gól óta, eddig kevés sikerrel.
14'
GÓÓÓL!!! Puskás felívelésébe Dlusztus csúsztatott bele az ötös vonalán bevetődve, a labda pedig a későn mozduló Bonicától nem zavartatva kötött ki a hosszú alsóban! 1-0!
13'
Szép csellel indult meg középen Faragó, 30-35 méternél húzták el a lábát. A labda mögött Puskás készülődik.
10'
Böröczky próbálta meg átpasszolni szemből a szegedi védősort, Sebestyén már indult volna, de Dlusztus jól olvasta a szándékot.
7'
Murinai második szögleténél is Dlusztus találkozott elsőként a beíveléssel. A nyáron Pápáról érkezett játékos fejjátéka sokat ér csapatának a mai napon is.
6'
Hacker hosszú felívelését Beretka elől fejelik el a védők, majd a túloldalon Sebestyénnel szemben kell biztosítania Grünvaldnak a szélen. Jó iramban kezdődik a meccs, de egyik fél sem rohan ész nélkül a falnak.
2'
A vendégeké az első szöglet: az azt kiharcoló Murinai beívelését Dlusztus fejelte vissza a mezőnybe a kapu torkában.
1'
A kék-fekete mezes hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek tiszta fehérben veszik ma fel a harcot.
14.00: Érkeznek a főszereplők játékvezetői felvezetéssel. Pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés! 13.50: A fővárosiaknál Szabó Attila először került a kezdőbe a szezonban. Az exszegedi középhátvéd az eddig eltelt fordulókban mindössze egyszer kapott játéklehetőséget, akkor is csereként. 13.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Egyáltalán nem fogadja kegyeibe a természet a feleket az idény nyitányán, körülbelül 8-10 fok lehet a levegő hőmérséklete, napsütésre egyáltalán nincs kilátás. Tóth Ákos egy igen jó szerkezetet talált ki tanítványai számára a hideg ellen, a két szélen Buzási Péter és Grünvald Attila minden bizonnyal egyszerre két posztot is bejátszik majd, szükség esetén visszazárva a Hacker, Bjedov, Dlusztus trió mellé. A téli szerzemények közül Végh Ariel és Varga Richárd a padon kezd, Domonkos Csaba nem került be a keretbe. A mérkőzés 14 órától kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.