Sport

Labdarúgás: elrontotta a Siófok a Szeged-Grosics tavaszi rajtját + FOTÓK

Labdarúgás: elrontotta a Siófok a Szeged-Grosics tavaszi rajtját + FOTÓK

2015. február 21., szombat
Labdarúgás: elrontotta a Siófok a Szeged-Grosics tavaszi rajtját + FOTÓK
szeged_2011_siofok12_gs

Korán szerzett előnye ellenére pont nélkül maradt a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Siófok ellen a labdarúgó NB II tavaszi nyitányán.

Igen hamar előnybe kerültek a hazaiak, mert bár Germán Tamásék az 5. percben még amiatt voltak bosszúsak, hogy

Nazsa Tamás

játékvezető tizenegyes helyett csak szögletet fújt

Polényi Gábor

tizenhatoson belüli - kezezés gyanús - megoldásánál, nem sokkal később már a hálóban táncolt a labda. A megítélt sarokrúgás után a rövid felszabadítás

Oláh Gergőt

találta meg a tizenhatos előterében, aki egy állítás után védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba. (1-0) Az első negyedórában a hazaiak akarata érvényesült, azt követően azonban fordult a kocka. A 17. percben

Andorka Péter

közeli lövésénél kellett védenie

Szántai Leventének

, majd nem sokkal később

Gárdos András

elől mentett nagyot a szegedi portás. A félidő hajrájában ismét Szántai volt a főszereplő:

Futó Zsombor

ziccerből és átlövésből sem tudta mattolni a nagyszerű formát mutató hálóőrt. A szünet után igen hamar érkezett az egyenlítés. A 47. minutumban Gárdos maradt túlzottan üresen a tizenhatoson belül, végül pedig védőjéről lefordulva a sarokba lőtt a siófoki szélső. (1-1) Komoly nyomás alá helyezte ellenfele kapuját

Soós Imre

alakulata ebben a periódusban. Andorkát egyszer Szántai akadályozta meg a gólszerzésben, másodszor pedig centikkel maradt le a támadó a kapu torkában

Molnár Marcell

bepasszolt labdájáról. Végül a 64. percben érkezett csúcspontjához a találkozó. Ekkor Gárdos kapott egy hosszú indítást a büntetőterületen belülre. A Balaton-partiak játékosát a csereként beállt

Szabó Péter

hátulról becsúszva szerelte. Első látásra úgy tűnt, egyáltalán nem történt szabálytalanság, Nazsa sporttárs viszont befújta az esetet, egyben kiállította a szegediek jobbhátvédjét. A tizenegyest Andorka az ellenkező irányba mozduló Szántai mellett a hálóba lőtte, megszerezve ezzel csapatának a vezetést. (1-2) A folytatásban a vendégek taktikusan visszahúzódtak a félpályáig, az emberhátrányban futballozó hazaiak viszont nem tudtak igazán komoly presszinget kifejteni, ezáltal helyzetekig sem jutottak már Oláh Lóránték a hátralévő időben.

Nyilas Elek

legénysége ezzel a hetedik vereségét szenvedte el a bajnokságban, a negyediket hazai környezetben. Sikerével az utolsó előtti Siófok pontszámban beérte az előtte álló Ceglédet és Csákvárt.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2015. augusztus 21., 14.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
FGSZ Siófok
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Nazsa Tamás • asszisztens: Varga Zsolt, Kulcsár Judit
1
-
2

Labdarúgó NB II, 16. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - FGSZ Siófok 1-2 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Varga Zsolt, Kulcsár Judit).

Szeged:

Szántai - Zelenyánszki (Szabó P. 56'), Markovic, Tóth, Mészáros, Fitos (Polareczki 74'), Oláh G., Hegedűs M. (Zabari - a szünetben), Berde, Oláh L., Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Siófok:

Tajti - Fülöp, Mogyorósi, Csató, Polényi, Gárdos, Futó (Peszmeg - a szünetben), Horváth, Ivancsics (Vass 85'), Molnár (Hanzl 90+2'), Andorka.

Vezetőedző:

Soós Imre.

Gólszerzők:

Oláh G. (6'), ill. Gárdos (47'), Andorka (65' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Markovic (24').

Kiállítás:

Szabó P. (64'). Nyilas Elek:

"Ez egy negatív mérkőzés volt számunkra. Jól kezdtünk, de ez nem tartott ki sokáig. Persze, előre bekalkuláltuk, hogy adódhatnak majd gondjaink, hiszen több játékos edzettségi állapota sem engedi, hogy 90 percet végigjátsszanak. Ma ennyien voltunk, ebben az összeállításban tudtunk pályára lépni. Nagyon hamar bele kellett már nyúlnunk a mérkőzésbe, gondolok itt a szünetbeli, illetve a második félidő eleji cserékre. Ezek nagyjából stabilizálták a játékunkat, de nem tudtunk úgy kijönni az összecsapásból, ahogy szerettünk volna."

Soós Imre:

"Azt gondolom, sikerült ma a hazaiak fölé nőnünk, elsősorban játékban. Számtalan gólszerzési lehetőségünk volt, ezt a mérkőzést több góllal kellett volna megnyerni. Mindenképpen kellett ugyanakkor ez a siker, amely visszaadhatja a csapat erejét és hitét. Ha frappánsan szeretnék fogalmazni, mondhatnám hogy ezzel a győzelemmel sikerült megdupláznunk győztes meccseink számát. Bízom viszont abban, hogy a tavasszal már ezt az utat fogjuk járni, és sikerül kivívnunk a bennmaradást."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Vége a mérkőzésnek, a Siófok egy meglehetősen véleményes tizenegyessel lopja el a három pontot a Grosics Akadémiáról, túl azon, hogy a második felvonás során Soós Imre tanítványai meggyőzőbb teljesítményt nyújtottak.
90+2'
Molnár Marcell helyett Hanzl Máté állt be.
90+1'
Labdaszerzés után Horváth lőtt jócskán kapu fölé 18-ról. A siófokiaknak ez is jó, a szegedi térfélen zajlik addig is a játék.
86'
Visszahúzódik saját térfelére a Siófok, az emberhátrányban lévő vendéglátók mégsem tudnak igazán nagy nyomást helyezni a rivális kapujára.
85'
Soós Imre lehívja Ivancsicsot, Vass Máté állt be a vendégekhez.
84'
Harmincról sem volt rest rászúrni Oláh Gergő, de a lövés lelassult egy blokkoló lábon, így Tajtinak nem okozott gondot a védés.
81'
Mészáros elsőre a rövidre mozgó Oláh Lórántot kereste, de Polényi megelőzte a csatárt, majd a második beadást megint ő fejelte ki a mezőnybe.
80'
Szögletet harcolt ki Polareczki Polényi mellett. Egyenlítési lehetőség előtt a Szeged,
78'
Andorka lekészítését kapásból tűzte rá a második hullámot képviselő Ivancsics. Lecsúszott a lábáról, 4-5 métert tévesztett.
74'
Megejti harmadik cseréjét is Nyilas Elek: Fitost Polareczki váltotta.
71'
Fitos és Oláh Lóránt játszott össze a jobb oldalon, utóbbi tekert középre, Germán felhőfejese azonban éppen Tajti ölébe hullott.
69'
Gárdost kereste egy beívelt labda középen, Markovicnak kellett nagyot mentenie az ötös vonalán az érkező támadó elől.
69'
Továbbra is a kék mezesek dominálnak, Nyilas Elek tanítványai nem találják a játékukat eddig a második félidőben.
65'
Gól... Androka balra lőtt, Szántai jobbra ment. 1-2.
64'
Szabó egyből pirosat kapott.
64'
Ez azért erősen vitatható! Gárdos kapott egy hosszú indítást, Szabó az ötös sarkánál csúszott be neki, de a labdát löbbölte el. Nazsa Tamás ugyanakkor befújta a büntetőt...
61'
A fejüket fogják a siófokiak: Ivancsics emelt vissza egy rövid felszabadítást, Molnár egyből tette középre, a bevetődő Androka azonban centikkel lemaradt a lapos bejátszásról.
60'
Na, végre! Mészáros beadása hat ember között suhant át, a hosszún érkező Szabó így kapásból tüzelhetett. Lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsót. Szép akció volt.
58'
Molnár nagyon szabadon adhatott be jobbról, de túl magasra sikerült az ívelése. Mindenesetre az továbbra is látszik, nehezen jön ki a félidő eleji pofonból a hazai alakulat.
56'
Nyilas Elek beveti Szabó Pétert, Zelenyánszki esik a csere áldozatául.
55'
Gárdos még éppen elért egy keresztbe ívelt labdát az alapvonal előtt. Visszakanyarított átadását Andorka fejelte kapura középen, ami elakadt az előtte tornyosuló Markovicban. A vendégek kezet reklamálnak.
52'
Andorka lőtt be az alapvonalra 16-ról Gárdosnak, majd ugyanő érkezett a bepasszra - 11 méteres löketét Szántai lábbal hatástalanította. Elképesztő, amit ma a szegediek télen szerződtetett hálóőre művel!
51'
A rövidre érkező próbálkozást Szántai magabiztosan fogta.
51'
Markovic buktatta a lendületből érkező Molnárt a hazai tizenhatos bal sarkánál. Ivancsics állítja le a labdát.
49'
Oláh Lóránt nagy helyzetbe került egy kapu előtti kavarodásnál. 14 méternél még át is vehette a labdát, de a zavaró repülést végző Mogyorósi mellett eltévesztette a jobb alsót.
47'
Gól... Ismét elaludt középen a védelem, Gárdos fordult be, és 8 méterről menthetetlenül lőtt laposan a hosszú alsóba. 1-1.
46'
Hegedűs és Futó már nem jött vissza az öltözőből, Zabari és Peszmeg állt be.
46'
Folytatódik a meccs, mindkét mester egyet cserélt a szünetben.
SZÜNET
45+2'
Ezzel vége is az első félidőnek. Változatos eddig a játék képe, a hazaiak Oláh Gergő bombagóljával, illetve a parádézó Szántaival jobbak eddig ellenfelüknél.
45+2'
Micsoda tűzijáték! Egy kapu előtti kavarodásnál előbb Androka lőhetett 11 méterről, amit a visszalépő Germán blokkolt becsúszva, majd Futó ismétlését Szántai tolta ki a jobb alsó elől.
44'
Szántai Levente! Zúg neki a taps! Futó és Andorka ketten passzolták át középen a szegedi védősort, előbbi mehetett ziccerben, de 7-8 méteres kísérleténél a hazai kapus hatalmas bravúrral tolt ki a lába mellé tartó lövést!
43'
Egy rossz passz Horváthtól, Andorka a fogát szívja. Hektikus kissé a játék az utóbbi percekben.
38'
...Ivancsics betekert labdája mindenki felett elszállt.
37'
Nagyot üvöltött Mészáros szorításában Ivancsics, aztán elterült. Sárga nincs, de a tizenhatos bal sarkától lőhet szabadot a Siófok.
36'
Ismét fordul a kocka, megszállja ellenfele térfelét a Szeged. AZ imént Mogyorósinak kellett nagyot mentenie Hegedűs megcsúsztatott labdájánál a hosszúra érkező Berde elől.
32'
Az utóbbi negyedórában inkább a Balaton-partiak akarata érvényesül, Oláh Lóránt és Germán ritkán találkoznak csak a labdával.
31'
Elaludt kissé a szegedi védelem: Gárdos a félpályától indulva vezetett keresztbe a tizenhatos jobb sarkáig, majd egy visszacsel után 16-ról vehette célba a rövid alsót. Szántai résen volt és védett.
28'
Andorkával szemben nagyon szellősen védekezett az imént Markovic, a termetes csatár teljesen szabadon fordulhatott meg a tizenhatoson belül. Szerencsére 8-9 méterről nem talált kaput. Közben Szántait ismét ápolni kell, továbbra is az ujja rakoncátlankodik.
27'
Tajti Norbert a nyugalom mintaképe: higgadt csellel küldte el egy hazaadásnál a rárontó Hegedűs Martint.
25'
A sorfalat lőtte laposan telibe Ivancsics a szabadból.
24'
Markovic letarolta Andorkát egy kontra során. Sárga lap, ráadásul a vendégek középről, 25-ről célozhatják a kaput.
22'
Szántainak kificamodott az ujja az ütközésnél, de a helyére tették neki. Bizonyára nem volt kellemes érzés, amit egy hangos üvöltéssel tett nyilvánvalóvá az eddig kiválóan teljesítő portás.
21'
Kezd magára találni a Siófok, egy kontrával Molnár lódult meg a balon, beadásánál pedig Gárdos csapott össze Szántaival. A labda továbbcsorgott, Markovicnak kellett tisztáznia.
19'
Gárdos lépett ki a védők közül egy hosszú indításra, Szántai Levente azonban jól élt együtt a játékkal, a tizenhatoson kívül még megelőzte a csatárt.
17'
Szántai! Őrzője szorításában Andorka fordult be az ötös sarkánál, de a szegedi portás jól zárta a rövidet!
14'
Keményen odalépett Mészáros Gárdosnak, Soós Imre hangos szóval reklamál sárga lapot. Az imént Zelenyánszki megoldásánál is hasonló problémákat hangoztatott a spori felé.
12'
Eddig főként Nyilas Elek legénysége dominál, a vendégek még nem tudtak veszélyt teremteni Szántai kapuja előtt, miközben a túloldalon Germán Tamással alig-alig bírnak a védők.
10'
Zelenyánszki bedobását csak csúsztatni tudta a siófoki bekk, így Berdéhez jutott el a labda a büntetőterületen belül. Sajnos a középpályás kacskán találta el kapásból, így oda lett a helyzet.
7'
Germán nagyon él, a hazai támadó két biciklicsel után adott kötényt a jobb szélen Futónak, majd Csató mellett is elment, de az Oláh Gergő felé intézett átadását lefülelték a védők.
6'
GÓÓÓL!!! Mekkora gól?! A szögletet kifejelték a védők Germán elől, de pont középre, az érkező Oláh Gergő pedig elementáris erővel bombázott a jobb felsőbe 20 méterről. Tajtinak esélye sem volt! 1-0!
5'
Sajátos ítélet: szép háromszögelés után Germán tört be balról a tizenhatoson belülre, Polényi becsúszva mentett külsős lövésénél, a hazaiak szerint kézzel. A játékvezető szögletet ítél.
1'
Oláh Lóránt és Germán segítségével útjára indult a labda.
14.01: A találkozó előtt egyperces néma csenddel emlékeztek a 80 éves korában elhunyt egykori FIFA-játékvezetőre, Jaczina Róbertre. 13.58: Érkeznek a főszereplők a játékvezetői hármas felvezetésével. A vendégek tiszta kékben, a szegediek tiszta fehérben lépnek ma pályára. 13.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok az imént fejezték be a bemelegítést. Perceken belül kezdődik a derbi. A mérkőzés Nazsa Tamás sípjelére 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.