Sport

Kosárlabda: az utolsó másodpercben nyert a Szedeák Zalaegerszegen

Kosárlabda: az utolsó másodpercben nyert a Szedeák Zalaegerszegen

2015. február 28., szombat
Kosárlabda: az utolsó másodpercben nyert a Szedeák Zalaegerszegen
szedeak_zte25_gs

Bár volt, hogy tíznél is több ponttal vezetett a Naturtex-SZTE Szedeák a Zalaegerszeg otthonában, a hazaiak az utolsó pillanatokban egyenlítettek, de a slusszpoént és ezzel a győzelmet Branko Jereminov triplája jelentette.

Mindkét oldalon több hiányzóval várhatták a mai meccset, ahol az első pár perc kiegyenlített játékot hozott, az első nagyobb különbség

Kiss Zsolt

hármasa után alakult ki a negyedik percben. (6-9) Egy 6-0-s futás után már a hazaiaknál volt az előny, amit viszont a Szeged 8-0-s rohanása fordított meg. (14-19) Bár ismét ikszre hozták a hazaiak, de

Ciric

közelije után végül szegedi előnnyel zárult az első tíz perc. A második negyedben kinti dobásainak köszönhetően meg tudott lépni ellenfelétől a Szedeák,

Jereminov

, Kiss Zsolt,

Kuntic

és Ciric is beemelt egy triplát, és ami nem mellékes, a védekezés is jól működött

Nikola Lazic

együttesénél, amely csupán tizenkét pontot engedélyezett ebben a negyedben a ZTE-nek, így tízpontos előnnyel mehetett a nagyszünetre. (31-41) A harmadik negyed közepén már 17 ponttal is vezettek Kiss Zsolték

Balaban

jó közelijét követően (39-56), amit a remekül küzdő zalaiak

Dzambic

vezérletével folyamatosan faragtak a folytatásban. Bár tízen belül is volt a ZTE, végül döntetlennel végződött a harmadik negyed, így izgalmas utolsó játékrész előtt álltunk. Négy perc alatt csak két pont érkezett szegedi részről, ellenben a hazaiaktól 12 is, így öt perccel a vége előtt kiegyenlített a ZTE, amely

Mohácsinak

köszönhetően megszerezte első tripláit a meccsen. (63-63) Jereminov értékesített büntetői után ismét a Szeged vezetett, majd mintegy másfél perccel a meccs vége előtt Balaban megszerezte huszadik pontját, amivel úgy tűnt, a meccs is eldőlhet. (67-74) A ZTE időt kért, Dzambic tartotta életben a hazaiak reményét, miután előbb egy középtávolit, majd egy triplát is beszórt, így csupán két pont maradt a végére a szegedi előnyből.

Molnár András

hármasa nem volt jó, viszont Fekete közelije igen, ezzel négy másodperccel a vége előtt kiegyenlített a ZTE, Nikola Lazic pedig időt kért. A figura végén Branko Jereminov vállalta el kintről, a trojka pedig beesett, szinte a dudaszó pillanatában, a kilencedik szegedi hármassal, illetve ezzel a dobással pedig Branko Jereminov megnyerte a meccset a Szedeáknak. Bár többször is úgy tűnt, hogy már korábban lezárja ezt a meccset a Naturtex-SZTE Szedeák, a ZTE remekül küzdött, és többször is fel tudott állni vert helyzetből, ám Jereminov utolsó hármasa eldöntötte a találkozót, nagyon kicentizte ezzel a győzelmet a Szedeák. A triplák döntötték el a mai meccset, nem csak Jereminov utolsó hármasa miatt, de a ZTE a meccs hajrájáig több, mint tízszer próbálkozott kinti dobással, azonban egyikből sem lett kosár, míg a Szedeákból többen is bedobták a trojkákat, ez pedig győzelmet ért a végére. A Naturtex-SZTE Szedeák legközelebb szerdán 18 órától a Körmend otthonában lép pályára.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 24. forduló

Zalakerámia ZTE KK - Naurtex-SZTE Szedeák 74 - 77 (19-21,12-20,20-20,23-26)

Zalaegerszeg, városi sportcsarnok, 900 néző. Vezeti: Papp P., Söjtöry T., Kulcsár T. (Páli dr.)

ZTE:

DZAMBIC 21/3, Kertész 4, Mohácsi 10/6, Cohadarevic 15, TAMIR 16.

Csere:

Ilic -, Czinger -, Kerkai -, Olasz -, Kis -, Velkey -, Fekete 8.

Vezetőedző:

Milos Sporar.

Szedeák:

JEREMINOV 12/6, Kiss Zs. 10/9, Molnár A. 9/3, CIRIC 21/6, BALABAN 20.

Csere:

Mike -, Meleg -, Vágvölgyi -, Stefanovic -, Kuntic 5/3, Varga -, Révész -.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Kipontozódott:

Cohaderevic (40') Nikola Lazic:

"Gratulálok a fiúknak, nehéz Zalaegerszegen nyerni. A ZTE két kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerült, amit jól használtunk ki, úgy érzem, megérdemelten nyertünk. A huszonhatodik percig jól is játszottunk, aztán a ZTE szerkezetet váltott és ezzel megzavart minket. A végén, el kell ismernem, kicsit szerencsések is voltunk, de úgy érzem, megérdemelten győztünk. Sok sikert kívánok a ZTE-nek a továbbiakban!"

Online közvetítésünk:

VÉGE

IV. negyed 74-77

40'

Négy másodperce maradt a Szedeáknak, hogy elkerülje a hosszabbítást: JEREMINOOOOOOOV! BEDOBJA A TRIPLÁT! EZZEL NYER A SZEDEÁK, 74-77!!! Az utolsó pillanatig izgalmas derbit nyer meg ezzel a Szedeák, egy csomóban Kiss Zsolték, Jereminov utolsó másodperces hármasa dönt Zalaegerszegen!

40'

Nem jó Molnár András hármasa, ellenben Balabant hiába lökik fel középen, megadják Fekete közelijét, ezzel kiegyenlít a ZTE... 74-74. Még négy másodperc van a meccsből, Nikola Lazic reklamál, de a bírók nem foglalkoznak vele.

40'

Cohaderevic kipontozódik, miután Balabant faultolja: Balaban az első büntetőt kihagyja, és a második sincs bent! Dzambic tartja életben a ZTE reményeit egy triplával, csupán két pont, 72-74!

39'

Dzambic az oldalvonaltól egészen a palánkig vezeti, nem tudjuk megállítani, Molnár Andrásnak nem is kell, hiszen négy hibája van, 69-74.

39'

Balaban éri el a húsz pontot újabb közelijével, és ezzel hét pontra lép meg a Szedeák, 67-74. Időt kér a ZTE, bő másfél perccel a vége előtt.

38'

Kiss Zsolt triplája nem jó, de Ciricé a lepattanó, a Szedeáknak az is jó, ha pörög az idő, újrakezdődik a támadóidő. Ciric a palánkról megoldja, 67-72.

37'

Mohácsi középtávolija nem jó, majd Molnár András passzát Tamir húzza le, de Kiss Zsolt nagyon okosan megakasztja a kontrát. Molnár András faultja Dzambic ellen, büntetőket dobhat a zalai játékos is: az első jó, és a második is, 67-70.

36'

Balabannal szemben Tamir védekezik remekül, nem tudja mellőle bedobni Balaban. Ezt most szépen játszották végig, Tamir maradt üresen középen, aki befejezte a megjáratott labda után az akciót, 65-68. Jereminov tör be, ismét faultolják, megint a vonalra állhat: ezúttal is bedobja mindkettőt, 65-70.

36'

Mohácsi faultja után dobhatunk büntetőt: az első bent, a második kiszédől, 63-68. Időt kér a ZTE.

35'

Kertész faultja után Jereminov dobhat két büntetőt: mindkettő bent van, ezek nagyon fontos kosarak voltak, 63-67.

35'

Molnár András a sarokból engedi el a hármast, ami lejön, de Ciric összeszedi a lepattanót, és beejti, 63-65. Fekete is elengedi kintről, de ez a hármas lejön.

34'

Elveszíti a labdát a Szedeák, amit Mohácsi meg is büntet, egyenlít a ZTE a második triplájával, 63-63. Négy perc alatt egyenlítenek a hazaiak, mínusz tízről jöttek vissza.

33'

Balaban jól készíti elő Jereminovnak, de kiszédül! Mohácsi bedobja az első zalai hármast, hát, ez nagyon nem jött jól, már csak három pont, 60-63.

33'

Mohácsi középtávolija is bent, már csak hat pont, 57-63. Kell a kosár, Jereminov nagyon távolról engedi el, de nem jó. Cohaderevic kettese nincs bent, majd időt kér Nikola Lazic.

32'

Stefanovic megszerzi Cohaderevictől, majd Kuntic passzát Dzambic füleli le. Fekete kettese lejön, de Cohaderevic pöcije bent van, 55-63.

31'

Stefanovictól nem jó a horog, ellenben Dzambic egy kettessel nyitja az utolsó negyedet, 53-61. Kuntic tud könnyedén bemenni a palánk alatt, 53-63.

III. negyed 51-61

30'

Stefanovic remek zárása után Jereminov mehet ziccerig, bedobja közelről, 50-61. Stefanovicnál faultot fújnak, technikait kap reklamálásért, és dobhat egy büntetőt a ZTE: Dzambic bedobja, 51-61, ez a harmadik negyed vége, maradt a tízpontos előny a záró játékrészre.

30'

Dzambic kígyózik be a palánk alá, jó is a kettese, 48-59. Ez a lepattanó most Kertészé Ciric közelije után, majd középtávolról be is dobja Kertész, tízen belülre kerül a ZTE, 50-59.

29'

Cohaderevic büntetőivel folytatódik a meccs, az első jó, a második viszont lejön, 46-59. Jereminov már a támadóidő után engedi el kintről.

29'

Fekete középtávolija most ül, 45-59. Ciric éppen még kintről, körbetáncol a labda a gyűrűn, de nincs bent. Időt kér Nikola Lazic.

28'

Molnár Andrást bár meglöki Mohácsi, de nincs fújás, viszont nem jó a dobás sem. Kertésznél a fault Ciric ellen, jöhetnek Ciric büntetői: csak az első jó, 43-59.

28'

Bár szorította az idő Kertészt, de az ő hármasa sincs bent, a tizenegyik triplakísérlet sincs bent a hazaiaknál. Balabannál a támadófault Feketével szemben.

27'

Kiss Zsoltnál a hiba, Dzambic állhat a vonalra: mindkettő bent van, 43-56. Ciric kettese nincs bent, majd megszerezzük a labdát, amivel lerohanhatunk, Balaban bezsákolja, 43-58!

26'

Balaban egy újabb kettessel jelentkezik, 39-56, majd Dzambic passza után Tamir is beejti, 41-56, elég nagy most az iram.

25'

Fekete hármasa sem jó, a triplák továbbra sem jönnek a zalaiaknál. Most Jereminov hármasa sem jó, de marad nálunk a labda, mivel Feketéről kipattan a labda, majd KISS ZSOLT egy újabb triplát szór be, 37-54. Dzambic a palánkról beemeli, 39-54.

24'

Ciric egy triplával csendesíti el a hazaiakat, ez már a hetedik szegedi hármas volt, a ZTE viszont egyetlen kinti dobást sem tudott produkálni még ma, 37-51. Időt kér a ZTE.

24'

Cohaderevic egy horoggal próbálkozik, de Balabané végül a lepattanó, majd Ciric indul meg, akit fellöknek: nincs fault, kisebb dulakodás alakul ki, végül Cohaderevic és Ciric is kap egy-egy technikait.

23'

Fekete megint betör a palánk alá,de Balaban most remekül sapkázza őt! Három másodperc még a hazai támadóidőből, nincs belőle kosár. Balabant egy csel után Mohácsi faultolja, büntetőket dobhat Balaban: csak az első van bent, 37-48.

22'

Fekete oldja meg egyedül, miután középen nyílt előtte egy kis terület, ezt használta ki, és be is ejtette, 37-45. Balaban! A palánk alatt nehezen bírnak vele, most is megküzdött a lepattanóért, és be is húzta közelről, 37-47.

22'

Ciric faultja után Tamir dobhat két büntetőt: az első jó, a második is, ezzel 35-43. Ciric nagyon jól veszi észre a védőjéről leváló Balabant, aki közelről beejti, 35-45.

21'

Cohaderevicé az első pont a harmadik negyedben, 33-41. Molnár András azonban gyorsan válaszol a kontra után, 33-43.

II. negyed 31-41

20'

Nikola Lazic időkérése után Kiss Zsolt emel be egy újabb hármast! 31-41! Ez a félidő utolsó megmozdulása, a cséká állítja be a meccs legnagyobb különbségét, tízpontos szegedi előny a nagyszünetben!

20'

Dzambic passza után Tamir ismét közelről, 31-36. Fekete eladott labdája után Ciric ellen a fault: ő állhat a vonalra: mindkét büntetőt bedobja, 31-38.

19'

CIRIC! Velkey hármasa után Balabané a lepattanó, aki Cirichez passzol, ő pedig első tripláját szerzi, 29-36! Kertész hármasa lejön a túloldalt.

18'

Feketével szemben jó Balaban védekezése, de végül Feketénél lépéshibát fújnak. Ciric és Balaban játszik össze remekül, aminek az eddigi legnagyobb szegedi előny az eredménye, 27-33. Cohaderevic farag a zalai hátrányból közelről, 29-33. Időt kér a ZTE.

17'

Dzambic középtávolija nem jó, majd Dzambic Ciric-el szemben szabálytalankodik, ami nem tetszik a hazaiaknak, de Ciric jöhet a büntetőkkel: az elsőt kihagyja a második viszont bent van, 27-31.

16'

Balaban most kintről próbálja meg, de nem jó, akárcsak Tamiré, ez is lejön, miénk a lepattanó. Kuntic marad üresen a sarokban, ez a hármas sem jó most azonban.

16'

Kuntic engedi el újra a triplát, de ez most nem jó, Ilicé a lepattanó. Fekete a sarokból, de az övé sincs bent.

15'

Jereminovtól azonban Fekete is el tudja lopni, és végigrobog vele, 27-26. KUNTIC! A negyedik szegedi hármast dobja, pazar tripla volt a részéről, 27-29.

14'

Cohaderevic faultját követően Jereminov állhat a vonalra: de mindkettőt kihagyja Jereminov! Dzambic ellen védekezik jól Kuntic, aki megszerzi a labdát!

13'

Jereminov triplája is behullik, ez már a harmadik a Szedeák részéről! 25-26! Időt kér a ZTE.

12'

Ilic középtávolija jön le, de Mohácsi valahogy bepöccinti, ez bravúros pont volt, 23-21. Ciricnek a közelik ülnek eddig, ezzel újra döntetlen, 23-23. Harmadjára már bent van Mohácsitól, kétszer is megszerzi a lepattanót a hazai csapat, így 25-23.

12'

Dzambic fordul be Kuntic mellett, és közelről beejti, 21-21. Ciric enged el egy újabb hármast, de ez sincs bent, Stefanovic pedig a lepattanónál szabálytalan.

11'

Mohácsi tripláját blokkolja Kiss Zsolt, bár Mohácsi már a támadóidő utolsó másodpercében engedte el kintről. Ciric passza Kuntic kezei közül csúszik ki, eladjuk a labdát.

I. negyed 19-21

10'

Ciric tör be a palánk alá, szépen be is fejezi egyedül az akciót, 19-21. Még négy másodperc, Cohaderevicnek el kell engednie kintről, de nem jó, így kétpontos szegedi előnnyel zárul az első tíz perc.

10'

Cohaderevic teszi be közelről, 16-19. Molnár András triplája most nem jó, Dzambic pedig faulttal együtt szerez kosarat, Balabannál a hiba. Újradobatják a plusz egyet Dzambic-al, így kiegyenlít a ZTE, 19-19.

9'

Kiss Zsolttal szemben a fault, ő is büntetőket dobhat: az első bent van, a második viszont nem jó, 14-19, most 8-0 a Szedeák részéről.

8'

Megszerzi a lepattanót a Szedeák, majd egy gyors támadást Balaban fejez be közelről, 14-15. Cohaderevic középtávolija lejön, Molnár András triplája viszont jó! 14-18!

8'

Molnár András állhat a vonalra Tamir faultja után: az első bent van, és a második is csont nélkül hullik be, 14-13.

7'

Cohaderevic egy csel után tör be két szegedi között, majd beejti, először vezet a ZTE, 12-11. Jereminovnak kevés opciója volt a passzra, végül Ciricet választotta, az ő átadása viszont már pontatlan, megszerzi a labdát a ZTE. Tamir negyedjére is megoldja, Balaban mellett tudott kosárra törni, 14-11, hat-nullás futásban a ZTE.

6'

Ciric megint megpróbálja a hármast, de ez sincs bent. Tamir középtávolról képtelen hibázni eddig, háromból három eddig a mérlege, 10-11.

5'

CIRIC! Ha kintről nem megy, akkor a palánk alól, remekül húzza át a palánk alatt, és jó közelije, 6-11. Cohaderevic szintén közelről szerzi a hazaiak kosarát, 8-11.

4'

Ciric megpróbálja harmadjára is a triplát, de ez sem jó. A lepattanó viszont megvan, Kiss Zsolt trojkája viszont már jobb, ez be is esik, 6-9.

3'

Balaban játssza ki Ciricnek egy triplára, elsőre nincs bent, de Molnár András be tudja pöcizni, 4-6. Cohaderevic ejtésével már 6-6.

2'

Dzambic passzával Tamir megint egyenlíteni tud, egyelőre róluk szól a meccs, 4-4.

1'

Tamir egyenlít szintén a palánk alól, 2-2. Balaban másodjára is megoldja, 2-4.

1'

A Szedeák hozza el a labdát a feldobásnál, és az első akció végén Balaban rögtön kosarat is szerez, 0-2.

18:49

- Köszöntjük olvasóinkat, a csapatok már melegítenek, hamarosan kezdődik a Szedeák zalaegerszegi vendégjátéka. A ZTE utolsó két meccsén simán megnyerte, így vigyázni kell a zalaiakkal, erre figyelmeztetett a meccs előtt Nikola Lazic is.

A mérkőzés 19 órától kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.