Sport

Kosárlabda: kiváló védekezéssel Szolnokon is nyerni tudott a Kosársuli

Kosárlabda: kiváló védekezéssel Szolnokon is nyerni tudott a Kosársuli

2015. február 16., hétfő
Kosárlabda: kiváló védekezéssel Szolnokon is nyerni tudott a Kosársuli
kosarsuli42

Szolnokon zsebelte be 13. idei diadalát a Vásárhelyi Kosársuli. Vas Péterék a sérüléssel küszködő, így mindössze 3 percet játszó Vejinovics nélkül végig vezetve győzték le a fiatal Szolnoki Olaj U23 KK-t. A második helyezett kék-sárgák jövő héten a hatodik helyezett Honvédhoz látogatnak.

Fej-fej mellett haladtak a gárdák az első öt percben,

Vas

és

Rostás Imre

azonban vezérletével a Kosársulinál volt az előny.(5-8) Sokáig tartották a lépést a hazaiak, a rutinos

Nyilas

távolijai után csak héttel maradt le a fiatal együttes, ráadásul a negyed végén

Hegedűs

triplájával még közelebb jöttek. 12-16-ról indult a második 10 perc.

Csákvári

közelije után Rostás Imre talált be kétszer, majd a jól beszálló

Genal

hármasa után először nőtt 10 fölé a differencia. A Szolnoknak nem igen ment a pontgyártás, 9 perc alatt mindössze 6-ot termeltek, míg a vendégek Kelemen büntetőjével már 13-nál tartottak ugyanekkor, amit a visszaálló Vas újabb 5-tel fejelt meg. Így a nagyszünetben biztos vezetéssel vonult az öltözőbe a Vásárhely. Ezután sem állt le a kék-sárga henger, úgy tűnt Cziberéék gyorsan be akarták biztosítani a győzelmet: a harmadik periódus elején 19 pontra duzzadt a differencia. (20-39)

Varga

, Vas és Genal vitte hátán ekkor a csapatot, állandósult a 20 pont körüli vendégelőny. Csak keveset tudtak faragni belőle a listavezető Debrecentől idegenben legutóbbi mérkőzésükön mindössze 11 ponttal kikapó Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek az utolsó játékrészig. Az egész meccsen jól teljesítő Mándoki kosarával kezdte a végjátékot a Szolnok, amire Genal már második trojkájával válaszolt, vele Hegedűs vívott párbajt, akinek újabb 3 pontja 11-re olvasztotta a hátrányukat. (40-51) Ám a vendégek két legjobbja Genal és Vas megnyugtatta a kedélyeket, bebiztosítva ezzel a kék-sárgák újabb, szezonbeli 13. sikerét.

Elek András

tanítványai legközelebb a Budapesti Honvéd otthonában lépnek pályára.

Férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport:

Szolnoki Olaj KK U23 - Vásárhelyi Kosársuli 45-67 (12-16, 8-18, 12-14, 13-19)

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok. Vezette: Kovács N., Mester F. és Földi L.

Kosársuli:

Vejinovic, ROSTÁS I. 10, VAS 19/3, NYILAS 8, Varga 3. Csere: Kelemen 1, Gruda, Czibere 4, Mócsai 3/3, GENAL 17/6, Rostás G. 2.

Edzők:

Elek András és Utasi Gábor Elek András:

"A sérült és beteg játékosainkat pótolva, az idei év legjobb védekezésével tudtunk győzni. Idegenben mindössze 45 pontot kapni bármilyen csapat ellen óriási fegyverténynek számít."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.