Sport

Kosárlabda: kemény meccs vár a Kosársulira

Kosárlabda: kemény meccs vár a Kosársulira

2015. február 27., péntek
Kosárlabda: kemény meccs vár a Kosársulira
kosarsuli50

A Debrecen múlt heti vereségét követőn ismét a tabella éléről várja az NBI/B csoportos bajnokság hétvégi fordulóját a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgáknak nem lesz könnyű dolguk, mert éppen a hajdúságiakat legyőző TF-Budapest érkezik szombat este a Hódtói Sportcsarnokba. A rangadó előtt Rostás Imrével, a hazaiak fiatal bedobójával beszélgettünk.

- Ismét jó szériában vannak: az elmúlt hetekben ötször győztek egymás után. Hogyan látja ezt az időszakot?

- Úgy érzem visszarázódtunk a saját ritmusunkba, és jól védekezünk, amivel korábban nagyon sok meccset nyertünk. Csapatként küzdöttünk legutóbb is, amikor a Honvéd otthonában nehéz helyzetben tudtunk nyerni, ráadásul úgy, hogy Kelemen Balázs megsérült, remélem ő már hadra fogható lesz szombaton. Ráadásul amiatt sem volt könnyű dolgunk, hogy Vejinovics kipontozódása miatt a végjátékra nem maradt irányítónk, de még így is hoztuk a győzelmet.

- Hogyan érzi magát a csapatban? A jó szezonkezdés után volt egy kisebb hullámvölgye, amiből most kilábalni látszik...

- Egy szabályváltozás miatt mi fiatalok egyre több lehetőséghez jutunk, ami a rutinszerzés szempontjából nagyon nagy előny. Ebben egyébként sokat segítenek a nálunk jóval tapasztaltabb társak is. Volt egy rosszabb szériám, de kezdem ismét elkapni a fonalat.

- Nem lesz könnyű ellenfelük a hétvégén. A Hepp-kupa elődöntőben majdnem „elvéreztek” Merim Mehmedovic fiai ellen. Mire számít?

- Nagyon kiélezett összecsapást láthat majd a közönség. Ellenfelünk nagyon jó formában van, múlt héten éppen az akkor még listavezető DEAC-ot verték meg. Ennek ellenére mindenképpen győzni akarunk, hazai pályán csak ez elfogadható.

- Mire kell odafigyelniük, hogy ne legyenek a kupa elődöntőhöz hasonló izgalmak szombaton?

- Rengeteg találkozón jól kezdünk. Nem volt ez másképp a TF elleni hazai mérkőzésen sem, utána viszont szétesett a játékunk, és a félidei több mint 10 pontos előnyünk teljesen elfogyott. Ki kell küszöbölnünk ezeket a több alkalommal is megismétlődő rövidzárlatokat, valamint figyelni a legjobb dobóikra Katonára és Beákra, az irányító Moravcsikra, és a palánk alatti játékosaikra. A Vásárhelyi Kosársuli – TF-Budapest mérkőzés szombat este 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés a TakarékBank Zrt-nek és a Magyar Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően ezúttal is ingyenes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.