Bulvár

Két helyen is avartűz volt Csongrád megyében

Két helyen is avartűz volt Csongrád megyében

2015. február 20., péntek
Két helyen is avartűz volt Csongrád megyében

Szentesen egy idős, magatehetetlen nő rosszulléte miatt segítették a mentősök munkáját a tűzoltók, Csongrádon lehasadt faág, Szegeden és Balástyán pedig avartűz miatt riadóztatták őket - olvasható a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Csütörtökön reggel fél kilenckor lehasadt egy nagyméretű faág Csongrád főutcáján, amely veszélyeztette a közút forgalmát. A csongrádi egység motoros fűrésszel avatkozott be. A leszakadt faágak eltávolították, ennek köszönhetően a forgalom rövid időn belül újra megindulhatott. Délután két órakor a mentőszolgálat kérte a szentesi egység segítségét. Egy idős, magatehetetlen nő rosszulléte miatt nem tudta kinyitni a bejárati ajtót. A tűzoltók az erkélyen, az ablaküveget betörve jutottak be a lakásba. A mentők az idős nőt kórházba szállították. Csütörtökön délután két órakor Balástyára riasztotta a műveletirányítás a kisteleki katasztrófavédelmi őrs és a balástyai önkéntes tűzoltók egységeit. A vasúti pályaudvar mellett, tíz négyzetméteres területen meggyulladt a kiszáradt aljnövényzet. Fél háromkor szintén avartűzhöz riasztották, ezúttal a szegedi egységeket. Szegeden, a Tompai kapunál égett a száraz fű, körülbelül nyolcvan négyzetméteren. Az egységek mindkét esetben egy vízsugárral oltották el a lángokat, melyek veszélytelen környezetben csaptak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.