Keddi programajánló: JuGyu Farsang, Adókedd

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

farsang_maszk_karneval

Az adóbevallás rejtelmeibe vezet be a NAV, építész fotókiállítás, félévnyitó buli a JuGyu-n – februárban sem áll le az élet Szegeden.

A NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága Adókeddeket rendez Szegeden, a Bocskai utca 14. szám alatt 13 órától. Az előadásokon tájékoztatót hallhatnak a résztvevők a 2015. évi bevallások aktualitásairól, valamint az elektronikus ügyintézés újdonságairól. Az előadók Tariné Deák Edit osztályvezető és Nyilas Gábor főosztályvezető. A részvétel ingyenes, az érdeklődők részvételi szándékukat a csongradaig.ado.igh@nav.gov.hu e-mail címen, vagy a 62/567-587 telefonszámon jelezhetik.

Építésztermészet címmel nyílik meg Kazinczy Gyöngyvér építészmérnök, fotográfus kiállítása az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban 18 órakor.

Farsangi bulival nyitja a félévet a JUGYU Klub, pop-rock feldolgozásokkal 21 órától fellép a Twinner’s, a koncert után pedig DJ Gesbin adja a talpalávalót, a farsangi hangulat megalapozásaként a jelmezben érkezőket Welcome Drinkkel várják a szervezők.

Folyamatos kiállítások, programok:

tarlat_reok06_gs

A 2013-as Szegedi Nyári Tárlat REÖK-díjasa, László Dániel munkásságának elmúlt tíz évéből szemezgetett a REÖK Palota, hogy a figuratív realista festészet fiatal képviselőjét közelebb hozza a helyi közönséghez. A Mandulavirágzás címet viselő tárlatot március 15-ig lehet megtekinteni.

Európában egyedülálló több ezer darabból álló Informatika Történeti Kiállítás tekinthető meg 1300 négyzetméteren, Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság jelentős szellemi és anyagi ráfordítással hozta létre és folyamatosan fejleszteni a világ vezető informatika történeti múzeumaival vetekedő kiállítást. A múzeumban olyan gépeket, eszközöket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a látogatók, amelyek a számítástechnika fejlődését mutatják be a kezdetektől egészen napjainkig. Több száz tonna számítástechnikai berendezés, ami nélkül nem lenne érintőképernyő, laptop, okostelefon, internet. Eddig még a világon sehol sem látott Neumann relikviákat is megcsodálhatnak az érdeklődők, amelyekkel a XX. század egyik legnagyobb, magyar tudósának állítanak emléket.

Kirakózhatunk, megtanulhatjuk a Zengő ABC-t és papírország mesefája is játékokat rejt. Mindez február 22-ig a Móra-múzeum emeletén várja a családokat, ahol Panka és a Vadember kalauzol végig bennünket Móra Ferenc különleges mesebirodalmán. A 135 esztendeje született és 80 éve elhunyt legendás író, Móra Ferenc gondolatait, történeteit megidézve igazi mesebirodalomba csöppenhetünk a kultúrpalota emeletén, ahol van betűleves és a betűfelhő is meglepetéseket tartogat. Panka, Móra Ferenc lánya, és a Vadember, vagyis imádott unokája bukkan fel újra és újra, kalauzolva végig a látogatót a három nagyobb részre tagolódó tárlaton. A kiállítás nem a hagyományos, vitrinben vagy épp a falon megjelenítő formában, hanem újszerűen, interaktív módon, többféle korosztály igényeit kiszolgálva mutatja be Móra Ferenc meséit, verseit és életbölcsességeit, így az egész család számára különleges birodalom tárul fel a múzeumban.

Négy szegedi zsidó fotóművész képeiből álló kiállítást tekinthet meg a közönség a Móra Ferenc Múzeumban, „A szegedi zsidóság és a fotográfia” című, Bäck Manci, Kárász Judit, Liebmann Béla és Müller Miklós fényképeit bemutató tárlaton nem csak a nevek különlegesek, hanem a témák is, például elég említeni a Radnóti Mikóst vagy Szent-Györgyi Albertet ábrázoló fotókat.

tarlatmegnyito10kf

Az első világháború idején bevonuló francia hadsereg, tankok a Városháza előtt 1956-ban, a nagy árvíz pusztítása – a szegediek Széchenyi terének elmúlt 150 évéből, a rendkívüli eseményekből és a hétköznapok érdekességeiből szemezget a Fekete ház új fotókiállítása. A sokat látott tér című tárlatot március 29-ig áll nyitva a közönség előtt.

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az iszeged.hu.

Előző sztori

Együtt: Átgondolatlan az útdíj és a vasárnapi zárva tartás

Default thumbnail
Következő sztori

NFM: szünetel a háztartási nagygép-csere pályázatok benyújtása

Legutóbbi hasonló cikkek