Hírzóna

Ismét Afrikából kaphatunk hívásokat

Ismét Afrikából kaphatunk hívásokat

2015. február 24., kedd
Ismét Afrikából kaphatunk hívásokat
sms_telefon_mobil

Az elmúlt napokban ismét többen is konstatálhatták, hogy különböző, afrikai országokhoz tartozó előhívószámú telefonszámról volt nem fogadott hívásuk. A rendőrség figyelmeztet, körültekintően járjunk el, mert a visszahívás jelentős többletköltséget eredményezhet!

A módszer egyszerű: csupán egy-két csörgés erejéig kezdeményeznek hívást egy afrikai telefonszámról, nem ritkán az éjszaka közepén, és amennyiben visszahívjuk ezeket a számokat, akkor az mindenképpen tükröződni fog a hó végi telefonszámlánkban. „Korábban azt tapasztaltuk, hogy Gambiából, a +220-as telefonszámokról próbálkoznak hasonló módszerrel, most már ez a cseles próbálkozás elterjedt, Sierra Leone és más egyéb országokból is érkeznek hívások” - mondta el portálunk érdeklődésére

Csiszér-Kovács Viktória

, az ORFK sajtószóvivője. Mint azt a szóvivő hozzátette, két bejelentett esetről tud jelenleg a rendőrség. Csiszér-Kovács Viktória azt javasolta, hogy az emberek ne hívják vissza ezeket a számokat, körültekintően járjanak el, a nem Magyarországhoz tartozó számokat, azaz a nem +36-os előhívószámmal rendelkező számokat mérlegelés után hívjuk csak vissza, mert magas hívásforgalmi költséget generálnak ezek a kezdeményezett hívások. Az ORFK

korábbi közleménye

is úgy fogalmaz, hogy az ismeretlen külföldi számok visszahívása esetén minden esetben körültekintően járjanak el a nem kívánt hívásforgalmi költségek keletkezésének megelőzése érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.