Kultúra

Insomnia a kisszínházban + FOTÓK

Insomnia a kisszínházban + FOTÓK

2015. február 6., péntek
Insomnia a kisszínházban + FOTÓK
insomnia01kf

A Szegedi Kortárs Balett társulata idei első Tisza-parti bemutatóját láthatja a közönség február 6-án. Tekintse meg a SZEGEDma.hu hírportál próbán készített képeit!

Juronics Tamás

rendező, Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője már nem először nyúl

Alexander Bălănescu

kottáihoz, ugyanis 1995-ben a Sárember című színpadi munkája nyomán fedezte fel, milyen dimenziókat képes megnyitni a kortárs román szerző zenéje. Az Insomnia a világhírű Bălănescu Quartet egy nyolcperces zeneszáma, amely címből a rendező kidomborította a balettelőadást. A főszerepben

Takács Zsófiát

láthatják a balett szerelmesei, akit álmatlanság gyötör, ennélfogva elveszíti realitásérzéket, számára a valóság és a képzelt világ mezsgyéje teljesen összemosódik. A fiatal lány démonjaival küzd, miközben próbál megbirkózni duplikálódott családtagjaival, barátaival, ismerőseivel. Az Insomnia című táncjátékban a balett-társulat minden tagja szerepet kapott, így tizenhárman viszik színpadra az álmatlanság történetét. A balettelőadást február 6-tól láthatják az érdeklődők a Szegedi Nemzeti Színház kisebbik játszóhelyén.

Szereposztás

Démonok: Hajszán Kitti, Hortobágyi Brigitta Lány: Takács Zsófia Apa: Csetényi Vencel Apa: Hegedűs Tamás Anya: Zsadon Flóra Anya: Stáry Kata Az anya szeretője: Czár Gergely Az anya udvarlója: Horváth M. Gergő Az apa titkárnője: Bujdosó Anna Utcalány: Szigyártó Szandra A lány barátja: Kiss Róbert A lány barátja: Majer Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.