Közélet

Három év börtönre ítéltek egy török embercsempészt

Három év börtönre ítéltek egy török embercsempészt

2015. február 18., szerda
Három év börtönre ítéltek egy török embercsempészt

Első fokon három év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy török férfit, aki hét afgán állampolgárt vitt volna Mórahalom közeléből Bécsbe – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a járásbíróság a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarországról. A török férfi megbízójától azt a feladatot kapta, hogy más embercsempészek által a magyar-szerb határhoz kísért afgán állampolgárokat fejenként 300 euróért az osztrák fővárosba vigyen. A vádlott szombat hajnalban Mórahalom közelében egy erdős területen vette föl a határsértőket, akik közül öten az utastérbe ültek, ketten pedig a csomagtartóba bújtak. Az osztrák rendszámú járművet a készenléti rendőrség járőrei állították meg. A bíróság megállapította, hogy a szűk hely, a szellőzés hiánya, a bezártság és a kényelmetlen testhelyzet a csomagtérben szállított határsértők számára - Bécsig tartó út esetén - jelentős testi-lelki gyötrelmet okozott volna. Az ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyész is fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.