Bulvár

Emelkedett az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Emelkedett az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

2015. február 7., szombat
Emelkedett az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Néhány száz hektárral, 47 150 hektárra emelkedett a belvízzel elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén – tájékoztatta Kádár Mihály, védelemvezető-helyettes szombaton az MTI-t.

A vízzel borított területből 26 600 hektár vetés és szántó - tudatta a szakember. A nyolc belvízvédelmi szakaszon 71 szivattyútelep üzemel, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 3,2 millió köbméter volt - közölte a védelemvezető-helyettes. A védekezésben 317-en vesznek részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, eltávolítják az uszadékot a csatornákból, a Dongéri főcsatornán géppel is tisztítják a medret. Gátér és Kiskunfélegyháza térségének belvízmentesítését pedig a Csukáséri főcsatornához telepített mobil szivattyúkkal is segítik. Az elöntések nagysága a talaj telítettsége miatt - a szivattyúzások ellenére is - várhatóan csak lassan fog csökkenni, mivel a téli időszakban sem a párolgás, sem a növényzet nem segíti a belvizes helyzet javulását. Az igazgatósághoz érkezett adatok szerint tíz településen másod-, hat településen elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.