Közélet

A bevándorlásról tárgyal a parlament

A bevándorlásról tárgyal a parlament

2015. február 20., péntek
A bevándorlásról tárgyal a parlament

Az Országgyűlés ma négyórás vitát tarthat a Magyarországra irányuló bevándorlásról. A parlament szokatlan munkarenddel zajló háromnapos ülése hétfőn folytatódik és a korábbi tervekkel ellentétben nem pénteken, hanem csütörtökön ér véget, amikor a képviselők az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) hatásairól tárgyalhatnak.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik, a napirend előtti felszólalásokat követően két törvénymódosítást is elfogadhatnak. Ezek egyike

Varga Mihály

nemzetgazdasági minisztert hatalmazhatja fel, hogy rendeletben módosítsa az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) szabályait, míg a másik döntés a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseivel függ össze, és az egyoldalú kamat-, költség-, illetve díjemeléssel szembeni fellépés részletszabályait tartalmazza. A szavazásokat követően az interpellációk hangozhatnak el, majd a Fidesz kezdeményezésére Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra címmel kezdődik várhatóan négyórás vita. A kormánypárt ezt azért tartja szükségesnek, mert két év alatt hússzorosára nőtt Magyarországon a politikai menedékjogot kérők száma, akiknek nagy része nem politikai üldözöttként, hanem megélhetési céllal érkezett. Ugyancsak pénteken tárgyalhatják a köznevelést, valamint a felsőoktatást érintő legfrissebb törvénymódosításokat, valamint napirendre vehetik a földgázellátásról és a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításáról szóló változtatási javaslatokat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.