Vízilabda: győzelemmel kezdte az évet a Tiszavirág Szeged Diapolo + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_debrecen_mj034

Győzelemmel vette az első akadályt a négy meccsből álló hazai meccssorozat részeként a Tiszavirág Szeged Diapolo, Varga Péter együttese egy küzdelmes mérkőzésen győzte le a Debrecent.

Fontos periódust kezdett meg a Debrecen ellen a Tiszavirág Szeged Diapolo, hiszen egymás után négyszer is itthon játszik a csapat, ennek első állomása volt a hajdúságiak elleni mérkőzés.

A jubiláló Kiss Csaba pazar csavarásával kezdődött a mérkőzés, a szegediek csapatkapitánya a Debrecen ellen játszotta 400. OB I-es mérkőzését, remekbe szabott góllal szerezte meg a vezetést csapatának jubiláló mérkőzésén. Ezt követően azonban akadozott a Szeged játéka támadásban, aminek köszönhetően előbb kiegyenlített, majd a maga javára is fordította a mérkőzést a vendég csapat. (1-2) Azonban Seman másodpercekkel az első negyed vége előtt egyenlíteni tudott második próbálkozásra, így 2-2-vel zárult az első játékrész. Sánta jó helyzetfelismerésének köszönhetően újra vezetett Varga Péter együttese a második negyed elején (3-2), sőt, Chilkó találatát követően először volt kétgólos különbség a meccsen, azonban egy védekezésbeli hibát rögtön kihasznált Kincses, így szoros eredménnyel zárult az első félidő, pedig Varga II Zsolték akár három góllal is megléphettek volna,de a támadásbefejezésekben nem sikerült javulniuk az első negyedhez képest.

A szünet után gyors gólváltást követően továbbra sem alakult ki számottevő különbség a felek között, ráadásul Kiss Csaba a második ötméterest is kihagyta. Tapadt a Debrecen a szegediekre, nagy harc zajlott a medencében, Kiss Csaba pedig röviddel a harmadik negyed zárása előtt rögtön gólra váltott egy emberelőnyt, így megmaradt a kétgólos előny a záró nyolc percre. Az utolsó negyed sem hozott változást a játék képében, Meixner pazar védései is kellettek ahhoz, hogy tartsa magát a Szeged, végül két perccel a vége előtt Varga II Zsolt óriási bombája után nyugodhattunk meg egy kicsit. (9-7) Csak később derült ki, hogy ezzel a végeredményt is kialakította Varga II, jól védekezett a Tiszavirág Szeged Diapolo a negyedik negyedben, és végül sikerült megnyernie ezt a harcot, így nagyon értékes pontokkal gyarapodott az újév első mérkőzését követően.

Varga Péter tanítványai legközelebb január 17-én, szombaton játszanak bajnokit, a következő ellenfél a KSI lesz a szegediek számára.

Férfi vízilabda OB I, 12. forduló:

Tiszavirág Szeged Diapolo – Debreceni VSE 9 – 7 (2-2,2-1,3-2,2-2)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezeti: Lázár András, Homonnai Dániel.
Szeged: MEIXNER – Zsigri, Török, VARGA II ZS. 2, Kunac 1, SEMAN 1, Manhercz K. Csere: Molnár D. (kapus), KISS 2, Sánta 1, Manhercz Á., Nikházi, Chilkó 2. Vezetőedző: Varga Péter.
DVSE: Aleksic – Pataki 1, Kállay 1, Soltész, Hoppál, Kuncz, Varga T. Csere: Kátai (kapus), KINCSES 2, Süveges, Szabó, Martin 1, Tóth, HALEK 2. Játékos-edző Varga Tamás.
Emberelőny: 7/2 ill. 5/2.
Ötméteres: 3/1. ill. -.

Varga Péter: “Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk, az elején a helyzetkihasználással voltak gondjaink, örvendek, hogy a védekezésünk végig jól működött.”

no images were found

Online közvetítésünk:

IV. negyed 9-7

32′Manhercz Krisztián még elcsavarja a labdát, de ez a vége, 9-7-re nyer az év első meccsén a Tiszavirág Szeged Diapolo, sikerrel kezdik tehát a négy meccsből álló hazai sorozatukat Kiss Csabáék.

32′Nem tud lövőhelyzetbe kerülni a Debrecen ez alatt az idő alatt, nagyon jók a blokkok, hat másodperccel a vége előtt még időt kér a Szeged, de ez a meccs már megvan, fontos sikerrel kezdi az évet a Tiszavirág Szeged Diapolo.

32′Harminchárom másodperccel a vége előtt időt kér a Debrecen, ez a vendégek utolsó esélye, ugyanakkor ezt a kétgólos hátrányt ledolgozni igen becsületes feladat lenne ennyi idő alatt.

31′ Jó a védekezésünk középen, nem tud helyzetbe kerülni a Debrecen. Manhercz Ádám ejtett passzát könnyedén lehúzza Halek, azonban Varga Tamás távoli pattintott lövése mellé megy, egy perc van hátra, ezt már nehéz lenne elveszteni.

30′ Manhercz Krisztián lesi le remekül Varga Tamás passzát, ezzel megúszhat a Szeged: pontatlan azonban a bejátszás, így nincs meg a háromgólos előny.

29′Varga II Zsolt! Ez is óriási gól, kőkeményen a sarokba bombáz, visszaáll a kétgólos különbség, 9-7!

28′Kontrát fújnak most középen, majd emberhátrányba kerülünk: Palotás a kiállított, egyetlen másodperc maradt, de Kállai bezúdítja a kapuba a labdát, ismét csak egy gól a különbség, 8-7.

no images were found

28′Varga II Zsolt egy védővel a nyakán fordul kapura, a keresztlécet találja el. Pontatlan azonban a debreceni indítás, így újra támadhat a Szeged.

27′MEIXNER! Mit fogott meg! Halek takarásból, pattintva küldte kapura, de kiszedte Meixner, bravó!

27′Ment a bejátszás Kincsesnek, azonban nem tudja már erővel tovább húzni a kapura, Meixner véd. Ötméterest kap ismét a Szeged: nehezen viselik ezt a debreceniek, áll a játék, a játékvezető kikérte a labdát, majd kisebb pauza után dobja vissza Varga II Zsoltnak: ő pedig első szándékból a kapuba bombázza az ötméterest, 8-6!

26′Ismét egy csavarral próbálkozott Kiss Csaba, de ez most oldalról találja el a kaput.

25′ Pataki nincs jól, át kell jönnie az orvosnak hozzá, el is hagyja a medencét.

25′ Nincs azonban lövés az első támadás végén, könnyedén szerzi meg a Debrecen, és bár nagy a harc Pataki és Seman között, de Pataki erőszakosan a kapuba lő, 7-6.

25′ Elhozza a Szeged a labdát a ráúszás után.

III. negyed 7-5

24′ Megint a blokkban akad el a debreceni lövés, Kunac pedig okosan megtartja a labdát a hátralévő pár másodpercre, így kétgólos előnnyel várhatja a zárónegyedet a Szeged.

24′ Haleket állítják ki a vendégektől, Kiss Csaba pedig rögtön kapura is lő, és milyen jól teszi, hiszen Aleksic a másik oldalt védte, nagyon fontos gól volt ez, 7-5.

24′ Kunac lövi el kisebb gondolkozás után, de pattintott lövése nem jó. Nagyszerű blokk Töröktől, nem jut el a kapuig a lövés, majd Halek húzza kapura a labdát, de ő is mellé lő.

24′ Rögtön kontra, azonban nem jó a passz a megúszó Manhercz Krisztiánnak, visszaszerzi a Debrecen, de elkapkodják, ezt megúsztuk most.

23′ Pontatlan a passz végül Kunacnak, aki bár megpróbálja megmenteni, de csak tovább tudja pöckölni. Kiállítás, Chilkó kapja a büntetést, a Debrecen pedig időt is kér, hiszen kiegyenlíthetnek a hajdúságiak.

23′Újabb ötméterest kap a Szeged, Varga Tamásé a személyi középen: Kiss Csaba lövi a büntetőt: ez is kimarad, Aleksic jól érezte az irányt, a második büntetőt sem lövi be a Szeged!

22′ Manhercz Ádám a kiállított, most emberhátrányban a Szeged, amit Kincses ki is használ, pattintva lő Meixner kapujába, újra csak egy a különbség, 6-5.

21′Nincs lövés a debreceni támadás végén, hárommal léphet meg a Szeged, azonban Aleksic bravúrral fogja Palotás távoli bombáját.

20′Türelmesen játszotta végig az akciót a Szeged, majd Chilkó került végül lövőhelyzetbe, aki ismét a rövidbe küldte a labdát, Aleksic nem ért vissza, 6-4!

no images were found

20′Jócskán fölé durrantott most Martin, majd Haleket állítják ki a játékvezetők, Varga Péter pedig rögtön időt is kér.

19′ Nincs lövés a Szeged támadásának végén, ellenben a debrecenieket is sürgette az idő, mindössze két másodperccel a támadóidő lejárta előtt Kolarik most fölélőtt.

18′Kolarik lő egy elképesztően nagy gólt Meixner kapujába, pontosan a felső sarokba küldte nagy erővel a labdát, ezt nem védhette a kapus, 5-4.

17′Kunac góljával indul a harmadik negyed, nagyon üresen maradt Kunac, akinek közelről nem volt nehéz dolga, és okosan Aleksic mellett lőtt a kapuba, újra kettővel vezetünk, 5-3!

17′Ezt a ráúszást most a Szeged nyerte.

II. negyed 4-3

16′Nagy a birkózás középen, de végül Kunac szabályosan szerez labdát, és még van ideje egy támadásra is. Töröktől veszik el a labdát, majd Kincses még a félidő vége előtt nagyon messziről ellövi, de Meixner véd, ezzel véget ér a második negyed, amelynek végén 4-3-ra vezet a Tiszavirág Szeged Diapolo.

16′Kiss Csaba távoli bombájába beleér Aleksic, és ez pont elég ahhoz, hogy a kapufán csattanjon a labda. Időt kér a Debrecen.

15′Hosszú a passz Manhercz Krisztiánnak, így nincs lövés sem az akció végén. Ellenben a túloldalon üresen maradt Kincses középen, amit rögtön ki is használ, ezzel 4-3.

15′ Kiállítás, Kuncz a büntetett a vendégek részéről, Varga Péter pedig azonnal időt is kér, hiszen három góllal is megléphet csapata, ha most kihasználja emberelőnyös helyzetét.

14′Nem tud lövőhelyzetbe kerülni a Debrecen, kiválóan védekezett most a Szeged, Manhercz Ádám pedig ismét megszerezte a labdát.

14′ GÓL! Chilkó bepattintja a rövidre, a mérkőzésen először van kétgólos különbség, 4-2-re vezet a Szeged!

13′ Chilkó kapura tudott fordulni, de lövése centikkel a felső léc fölé ment, így nincs meg a kétgólos vezetés. Meixner újabb bravúros védése, ezt is a felső sarok elől szedte ki!

no images were found

12′ Varga Tamás pattintott lövését fogja Meixner, nagyon fontos védés volt a kapustól. Megy a bejátszás Sántának, azonban Varga Tamás szorításában nem tudja átvenni a labdát, szerencsére a debreceni támadás végén sincs ziccer, így marad a 3-2.

11′Támadószabálytalanságot látnak ismét a játékvezetők a Debrecennél, így akár kettővel is vezethetünk. Varga Tamás nem igazán ért egyet a játékvezető ítéletével, de ötmétereshez jut a Szeged: Chilkó azonban a felső lécre bombáz, ahonnan nem a képzeletbeli gólvonal mögé pattan a labda, kimarad a büntető.

10′Kiss Csaba bejátszása után Hoppált küldik ki a játékvezetők, az emberelőnyből azonban nem tudunk gólt szerezni, ismét Varga II Zsolt lőtte el középről, de Aleksic kitolta a sarok elől. Ezt azonban már ő sem védhette, Sánta a rövid sarokba küldte a labdát, újra vezet a Tiszavirág Szeged,3-2!

9′Jó a védekezés azonban Manhercz Ádámtól, aki megszerezte a labdát. Varga II Zsolt lőtte el távolról, Aleksic védte középre tartó labdáját.

9′A ráúszás után ezúttal is a Debrecen vezetheti az első támadást.

I. negyed 2-2

8′Semanra jött ki a figura, de közelről Aleksic kezébe lövi elsőre a labdát, majd visszakerül hozzá a labda, ezt pedig már nem hibázza el, és közelről húzza a kapuba a játékszert, így a legjobbkor egyenlít a Szeged, még a negyed vége előtt, 2-2. Ez az első negyed vége, bár remekül kezdett a Tiszavirág Szeged Diapolo, azonban utána támadásban akadtak problémái, és fordított is a Debrecen, de döntetlennel zárul az első negyed.

8′Kontrát fújnak Manhercz Ádámmal szemben, így a kétgólos vezetésért támadhat a Debrecen, de még lesz egy támadásnyi ideje a Szegednek. Bár gólt lőnek, de nem érvényes a találat végül, már korábban szabálytalanságot láttak, Varga Péter pedig időt kér.
8′ Sőt, nem hogy nem vezet, de már hátrányban a Tiszavirág: Halek villan középen másodjára, és így már a Debrecen vezet, 1-2.

7′ Ismét a centert próbálták megjátszani a vendégek, azonban remek volt a védekezés középen. Kiállítás, Szabót küldik le a vendégektől, majd Aleksic védi Manhercz lövését, végül pedig hosszú a passz Kiss Csaba felé, így nem tudja újra megszerezni a vezetést a Szeged.

6′ Lejár a hajdúságiak támadóideje, nincs lövés ebből az akcióból. Manhercz Krisztián bejátszása rövid, megszerzi a labdát a Debrecen.

6′ Az első centerezést még védte Meixner, azonban visszaszerzi a labdát a Debrecen, és Halek másodjára már nem hibázik, egyenlítenek a vendégek, bár már az emberelőnyt követően, 1-1.

5′ Ismét kiállítás tőlünk, Kunac úszik le, azonban még az akció megkezdése előtt időt kér a Debrecen.

no images were found

5′Kontrát fújnak ennél a debreceni támadásnál, kétgólos vezetését támadhat a Szeged. Az első debreceni kiállítás, Kurczot küldték ki, azonban a centerezés nem volt pontos, és Kunac nem tudta már kellő erővel kapura húzni, marad az 1-0.

4′ A centerezés végén húzta rá a vendég játékos, de Meixner odaért a lövésére.

3′ Meixner bemutatja a második védését is, bár most könnyebb dolga volt, hiszen pont középre jött a labda. Nem tud azonban lövőhelyzetet kialakítani a támadás végén a Szeged.

2′Ez igen, micsoda svédcsavar! Pazar kezdés Kiss Csaba a szabálytalanság után rögtön rácsavarta a labdát, ezzel meglepte Aleksicet, 1-0!

1′Rögtön kiállítás, Kiss Csabát küldik ki: azonban Meixner védi a távoli lövést, ezt az emberhátrányt kivédekeztük!

1′A ráúszásnál a Debrecen hozza el a labdát.

17:55 – A mérkőzés előtt köszöntötték a szegedi csapatkapitányt, Kiss Csabát, akinek ez a mai lesz a 400. OB I-es mérkőzésre, bízzunk benne, hogy győzelemmel debütál a kapitány.

17:50 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportuszodából, a játékosok már befejezték a bemelegítő gyakorlatokat, hamarosan kezdődik a Szeged számára nagyon fontos, Debrecen elleni mérkőzés. A hajdúságiak edzője a korábbi szegedi játékos, kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Gyertyák gyúltak a Dugonics téren a párizsi vérengzés áldozataiért + FOTÓK

Következő sztori

Párizsi vérengzés – Százezrek vettek részt a megemlékezéseken Franciaország-szerte