Párizsi vérengzés – Frakcióvezetők egyeztetnek ma a terrorellenes fellépésről

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője mára hívta tárgyalásra a parlamenti képviselőcsoportok vezetőit, hogy a terrorellenes fellépésről egyeztessen velük a múlt heti franciaországi terrorcselekmények miatt.

A Fidesznek az egyeztetést kezdeményező múlt szombati közleménye szerint szükség van arra, hogy Magyarországon nemzeti konszenzus jöjjön létre a terror elleni fellépésről.

Előzőleg Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Franciaországban történt terrorcselekmények miatt a parlamenti frakciókból álló terrorellenes szakpolitikai egyeztető fórum azonnali összehívását javasolta, amelyen a magyar katonák ázsiai hadszínterekről történő hazahívását, a halálbüntetés visszaállítását, valamint a bevándorlással szembeni zéró toleranciát javasolnák.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője hétfőn azt közölte, elvárja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is legyen ott a parlamenti frakcióvezetők szerdai egyeztetésén. A pártelnök szerint ha Orbán Viktor nem jelenik meg, akkor csak egy “látszategyeztetés” történhet, azon viszont az MSZP a kormánypárti nyilatkozatok miatt nem kíván részt venni.

Erre reagálva Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője felháborítónak nevezte, hogy az MSZP kihátrálni látszik a terrorfenyegetés kezelését szolgáló frakcióvezetői egyeztetésről.

A Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap elleni, tizenkét áldozatot követelő múlt szerdai merénylet után két nappal, pénteken egy párizsi kóser élelmiszerboltban ejtett túszok közül négyen életüket vesztették.

Előző sztori

Fehérvári Tamás: Erősíteni kell ezeréves megyerendszerünk imázsát!

Következő sztori

Tovább csökkent az üzemanyagok ára