Női labdarúgás: megkezdte felkészülését tavaszra a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_viktoria_14_11_30_kf

Nem sikerült jól az őszi szezon a Szegedi AK számára a JET-SOL Ligában: a honi első osztályú női bajnokságban a szegediek 11 mérkőzésen csupán egy pontot szereztek, a gárda azonban elszántan készül a tavaszi folytatásra.

Az alapszakaszból három mérkőzés maradt hátra, majd a rájátszásban folytatják a csapatok, amelynek a végén a két utolsó egy oda-visszavágós párharc alapján dönti el, ki végez az utolsó helyen, azonban ez sem jelent még automatikus kiesést, mert ezt egy szintén oda-visszavágós mérkőzés követi a másodosztályból feljutó csapattal, így bőven van még esélye a bent maradás kiharcolására a SZAK-nak.

A csapat január második hetében kezdte el a tavaszi felkészülést, a lányok az első héten négyszer edzettek, majd a következő héten már öt alkalommal készülnek a futballisták a folytatásra. A fizikai felkészítést egyelőre egymás közötti játék töri meg, azonban január utolsó napján a Ferencváros fiókcsapata, az NB II-ben második helyen álló Kóka KSK ellen, idegenben vívja első tesztmérkőzését a SZAK. A továbbiakban a felkészülés alatt megmérkőzik a csapat a Péccsel, valamint a többszörös szerb bajnokkal, Bajnokok Ligája résztvevő Spartak Szabadka együttesével is.

Mint azt Cserenkó Szabolcs, a gárda vezetőedzője portálunknak elmondta, a csapathoz csatlakozott Mesterházi Csilla, aki a Ferencvárostól érkezik. A középhátvéd poszton bevethető játékos megjárta a korosztályos válogatottat is, a tréner elmondása szerint hasznos tagja lehet a SZAK-nak a tavasz alatt a jól fejelő, határozott védő. „Mellette úgy néz ki, hogy a külföldi vonal is összejöhet, így légiósokkal is meg tudjuk erősíteni a csapatunkat” – tért ki a várható keretbeli változásokra a SZAK vezetőedzője.

A Szegedi AK következő bajnokiját március 15-én játssza, amikor a bajnoki cím első számú várományosához, az MTK-hoz utaznak Cserenkó Szabolcs lányai.

Előző sztori

Lázár: a következő évek feladata lesz az egészségügyi ellátás minőségének javítása

Következő sztori

Kézilabda: egy újabb kemény csata vár az SZKKSE-re