Bulvár

Megfogadtam, hogy többé nem fogadok + VIDEÓ

Megfogadtam, hogy többé nem fogadok + VIDEÓ

2015. január 1., csütörtök
Megfogadtam, hogy többé nem fogadok + VIDEÓ
szilveszter_ujev_tuzijatek

Egy új év kezdete mindig az újrakezdés reményét táplálja az emberbe. Persze, vannak, akik nem bízzák a véletlenre a dolgot, az újévi fogadalmak már igen régóta adnak iránytűt a kívánt változás elősegítéséhez.

A siker titka egyszerű: kis vállalás, kis kitartás, kis kockázat, kis győzelem. Hogy az elhatározást a naptár egy adott pontja indukálja-e, az már egy összetettebb kérdés. Vajon eleve hatásosabb az a fogadalom, amit újévkor teszünk? És ha igen, miért? A tudatalatti féltudatos befolyásolása ez, vagy inkább természetfeletti erők kacifántos játéka? Akárhogy, bevett szokás, tehát működőképes, a gyakorlat igazolja. Tényleg, igazolja?

Amit a statisztika mutat

Az angol wikipedia szerint a bristoli egyetem professzora,

Richard Wiseman

2007-ben végzett egy a témát körülölelő kutatást. Összesen 3000 főt számláló mintája azt az eredményt mutatta, hogy a fogadalmat tevők 88 százaléka végül elbukik, dacára annak, hogy a résztvevők 52 százaléka volt biztos a sikerben az induláskor. Mindenesetre a férfiak esetében 22 százalékkal növelte a siker esélyét a cél minél pontosabb megjelölése, így például az, ha az egyszerű fogyás kifejezés helyett például a súlyvesztés hetenkénti mértékét határozták meg. A nők esetében pedig az eredményezett 10 százalékkal jobb mutatót, ha a fogadalmaikat nyilvánossá tették, így segítségül hívhatták barátaikat annak betartásában. http://www.youtube.com/watch?v=gdhiQs_Zx2w

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.