Már márciusban hatályba léphet az alkoholok sávos jövedékibiztosíték-rendszere

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövő január 1-je helyett már idén márciusban hatályba léphet az alkoholok jövedéki biztosítékának sávos megállapítása.

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek az idei költségvetést megalapozó törvénycsomag módosítására vonatkozó indítványát. A kormánypárti politikus javaslata indoklásában emlékeztetett, hogy novemberben, az adótörvények elfogadásakor a parlament úgy döntött, az alkoholtermékek, a sör, a bor, a pezsgő, valamint a köztes alkoholtermékek forgalmazásánál a jövedéki biztosíték összegét 22 millióról 150 millió forintra emeli. Azonban néhány héttel később – folytatta -, a 2015-ös költségvetést megalapozó törvénycsomag megszavazásakor a képviselők módosítottak ezen, és “a kis- és középvállalkozásokat segítendő” úgy határoztak, hogy a nettó árbevétel függvényében sávosan állapítják meg a jövedéki biztosíték mértékét e termékeknél.

Gulyás Gergely most azt kezdeményezte, hogy a jövedéki biztosítékot a nettó árbevétel függvényében megállapító szabályozás 2016. január 1-je helyett már idén március 1-jén lépjen hatályba.

Default thumbnail
Előző sztori

Módosultak a költségvetési támogatások szabályai

Default thumbnail
Következő sztori

Tetvek segítségével vizsgálják a kórokozók evolúcióját amerikai kutatók

Legutóbbi hasonló cikkek