Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: edzőváltás Balástyán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

balastya_moravaros_mj040

Új edzővel vág neki a tavaszi szezonnak a megye II-ben szereplő Balástya-Alfapakk. Az együttes vezetősége megköszönte Cserenkó Szabolcs eddigi munkáját, a csapatot pedig a régi-új edző, Hódi Mihály veszi át.

Újoncként vághatott neki az idei megye II-nek a Balástya-Alfapakk, a csapat repülőrajtot vett a másodosztályban, első három mérkőzését megnyerte, amit viszont egy négy meccses pont nélküli széria követett. A csapat végül 22 pontot szerzett az őszi szezonban, amellyel a kilencedik helyről kezdheti meg a tavaszi szezont.

„A probléma az volt, hogy a vezetőség úgy látta, hogy nem tudok a 100%-osan a Balástyára koncentrálni. Biztos, hogy nehezebb úgy a sportban, hogyha több fronton kell dolgoznod, de úgy gondolom, hogy most még ezt tudom csinálni, később már nem biztos. Úgy érzem, nagyon jó közösséget tudtunk kialakítani, a kilencedik hely egy feljutó csapatnak nem rossz, főleg, ha úgy nézzük, hogy csak ötször kaptunk ki. Van tartás és perspektíva a gárdában, picit fáj persze a dolog, hiszen két éves munkánk van a csapatban, de békében váltunk el egymástól. Megértem a vezetőség elvárásait, egy olyan embert szeretnének, akinél első a Balástya, ez most nem én vagyok. Természetesen sok sikert kívánok az utódomnak, és a csapatnak is a jövőben!” – mondta el portálunknak Cserenkó Szabolcs, aki immáron csak ex-edzője a Balástya-Alfapakknak.

A megye II-es gárda mellett Cserenkó Szabolcs a Szegedi AK női NB I-es csapatát, valamint az SZTE EHÖK SE NB II-es futsalosait is edzette az ősszel. A jövővel kapcsolatban elmondta, jelenleg nem gondolkozik férfi nagypályás csapatban, de nem zárható ki semmi, voltak is már megkeresései más kluboktól már a nyáron is.

A váltással kapcsolatban megkerestük a klub elnökét, Vámos Pétert is, aki megerősítette, hogy olyan edzőt szerettek volna, akinél első helyen áll a balástyai klub, Cserenkó Szabolccsal semmilyen problémájuk volt azon kívül, hogy nem látták biztosítottnak azt, hogy teljes munkát tudna végezni a csapatnál. „Semmi más indok nem volt. Kulturáltan tudtunk elválni, elmondtam az indokot, amit ő tudomásul is vett. Nálam ő volt az első edző, akitől megváltunk, nem vagyok híve az edzőcserélgetésnek, Cserenkó Szabolccsal is két évig dolgoztunk együtt” – nyilatkozta portálunk megkeresésére Vámos Péter.

Nem először ül majd le a balástyai kispadra Hódi Mihály, aki két alkalommal már irányította a csapatot, korábban számos más klubnál is dolgozott, mint vezetőedző, de Vágó Attila mellett pályaedzőként tevékenykedett a magyar női labdarúgó-válogatottnál, legutóbb pedig az NB II-ben szereplő Szigetszentmiklósi TK-nál dolgozott, szintén Vágó Attila pályaedzőjeként. „Szívesen elfogadtam a Balástya felkérését, a szigetszentmiklósi búcsú óta nem volt más ajánlatom. Ismerem a körülményeket, ismerem a vezetőket is, kétszer is voltam már edző a klubnál. Úgy gondolom, hogy a kiváló elődöm, Cserenkó Szabolcs után tudom folytatni munkát, hiszen egy olyan elődöm volt, aki komolyan foglalkozott a csapattal. Tudom, hogy mire számíthatok, megváltozni nem fogok attól, hogy NB II-ből a megye II-be érkezem. Továbbra is csak az elvégzett munkában hiszek” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak az újonnan kinevezett edző, Hódi Mihály.

A Balástya-Alfapakk számára vasárnap kezdődik meg a felkészülés, a tervek szerint heti három edzéssel készül majd Hódi Mihály vezetésével a gárda a tavaszi szezonra, amely részt vesz az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága által megrendezett Téli Bajnokságon is, majd az első tesztmeccsét az Üllés ellen vívja.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Aktuál