Gazdaság

Kinevezték a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyetteseit

Kinevezték a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyetteseit

2015. január 22., csütörtök
Kinevezték a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyetteseit

Spaller Endrét és Szigeti Gyula Pétert nevezte ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettesévé a miniszterelnök, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.

Spaller Endre

kinevezése 2015. január 6-i hatállyal, 5 éves időtartamra szól,

Szigeti Gyula Péteré

január 20-i hatállyal ugyancsak öt évre. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) az idén január 1-jétől vette át az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) feladatait, elnöke

Pálinkás József

, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke lett. Az NKFI Hivatal feladata, hogy létrehozza a hazai kutatás-fejlesztés és innováció kormányzati koordinációjának és kiszámítható finanszírozásának stabil intézményi rendszerét. Létrehozta az egységes Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapot (NKFI Alap), amely "a kutatás-fejlesztés és az innováció állami támogatását biztosító és kizárólag ezt a célt szolgáló, az államháztartásról szóló törvény szerint elkülönített pénzalap." Az NKFI Hivatal a honlapján szereplő ismertető szerint előkészíti a kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiát, közreműködik a kormány által elfogadott stratégia megvalósításában. Finanszírozó intézményként kutatás-fejlesztési témapályázatokat és programokat, innovációs pályázatokat és programokat finanszíroz. Képviseli továbbá Magyarországot a kutatás-fejlesztési és innovációs nemzetközi szervezetekben és együttműködésekben. Szakmai felelőse emellett a Magyarországnak nyújtott külföldi kutatás-fejlesztési és innovációs célú támogatásoknak, és részt vesz ezek felhasználásának koordinálásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.