Sport

Kézilabda: góllal búcsúzott az SZKKSE-től a csapatkapitány

Kézilabda: góllal búcsúzott az SZKKSE-től a csapatkapitány

2015. január 2., péntek
Kézilabda: góllal búcsúzott az SZKKSE-től a csapatkapitány
szkkse_dunaujvaros_mj 002

Ahogyan korábban azt bejelentette, a Dunaújváros elleni mérkőzés volt az utolsó a Szeged KKSE színeiben a csapatkapitány Lehmann-Dobó Andreának. A beállós góllal búcsúzott csapatától, azonban a kézilabdával várhatóan nem hagy fel a jövőben.

Amikor negyed órával a Dunaújváros elleni mérkőzés vége előtt hétméterest kapott a Szeged KKSE,

Lehmann-Dobó Andrea

megragadta a labdát, és valószínűleg sok minden járhatott a fejében. Hosszú karrierje során Hódmezővásárhelyen 18 alkalommal szerzett gólt az élvonalban, szegedi színekben azonban idáig nem sikerült NB I-es gólt lőnie, az ősszel nem kapott sok lehetőséget a csapatban, most azonban ott volt az esély a gólszerzésre, amit meg is ragadott: kőkeményen a léc alá küldte a büntetőt, ezzel gólt szerzett a búcsúmeccsén. A találkozó előtt virággal búcsúztatta őt a klub elnöke,

Kovács Zsolt

, a meccs után pedig egy adag pezsgő mellé egy tábornoki sapkát is kapott a szurkolóktól - utalva arra, hogy korábban

Marosán György

tábornoknak nevezte a beállóst. „Vegyes érzelmek kavarogtak bennem, igazából lezárult egy korszak az életemben, ami a profi pályafutásomat illeti. Kicsit csalódott vagyok, de ugyanakkor boldog is, hogy 35 évesen egy főállás és egy csodálatos gyermek újra játszhattam az első osztályban. Köszönöm szépen a családomnak, a férjemnek, hogy segítettek abban, hogy én ebben a fél évben tudjak járni edzésekre illetve mérkőzésekre. Jó érzés volt pályára lépni, hazai közönség előtt játszani, ugyanakkor rossz érzés, mert nagyon szeretem a lányokat, rossz, hogy nem lehetek velük egy öltözőben, nem szívhatom az öltözői levegőt, de jó érzés, mert a kisfiam az utóbbi időben sokat hiányolt. Sajnálom, hogy elég kemény munkát végeztem az utóbbi időben, és bár bizonyítási vágy nem volt bennem, mert aki ismer, az tudja, hogy mire vagyok képes, a szülés utáni visszatérésem elég jól sikerült, de nem erre számítottam, hogy ilyen kevés lehetőséget kapok, vagyis meccsek alatt abszolút nem kapok lehetőséget. E miatt szomorú vagyok” – mondta el portálunknak Lehmann-Dobó Andrea a lefújást követően.

szkkse_dunaujvaros_mj 016

A játékos a mérkőzés után kiemelte értékesített hétméteresét, hiszen ahogy elmondta, idén az SZKKSE-nél ez volt az első bajnoki gólja, ezt megelőzően nem iratkozott még fel a góllövők közé ebben az évadban. „Ez titkos vágyam volt, hogy legalább egy gólt lőjek, és úgy búcsúzzak, hogy a Lehmann-Dobó mellett ott van egy egyes szám, ez az amire most, a rövid múltra visszatekintve büszke vagyok. Valamint arra, hogy 20 évvel ez előtt, az édesapám volt itt az NB I-es csapatnak az edzője, most pedig én voltam a csapatkapitány, apukámmal pedig egy napon „szereltünk le”, mert ő ma reggel adta le a munkáját a Tisza Volánnál, mától már nem dolgozik, én pedig éppen ma játszottam az utolsó mérkőzésemet, így együtt ünneplünk majd” – osztotta meg a különös egybeesést Lehmann-Dobó Andrea. A folytatással kapcsolatban a beállós úgy fogalmazott, tárgyalásban áll egy másodosztályú csapattal, és nagyon komolyan gondolkozik azon, hogy nem hagyja abba a kézilabdát, azaz kedden este a sportágtól nem, csak a Szeged KKSE-től vehetett búcsút ez által Lehmann-Dobó Andrea. Az biztos, hogy nélküle más csapat lesz az SZKKSE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.