Kultúra

Fogarassy Judit és Mihályi Győző kapta idén a Bessenyei-díjat

Fogarassy Judit és Mihályi Győző kapta idén a Bessenyei-díjat

2015. január 18., vasárnap
Fogarassy Judit és Mihályi Győző kapta idén a Bessenyei-díjat
Fogarassy_Judit_Mihalyi_Gyozo

Fogarassy Judit táncművész és Mihályi Győző színész kapta idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat által alapított Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

Az elismeréseket

B. Élthes Eszter

, a tíz esztendeje elhunyt

Bessenyei Ferenc özvegye

,

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter és

Almási István

(Fidesz-KDNP) polgármester adták át a hódmezővásárhelyi születésű, kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő művelődési központban vasárnap. A hódmezővásárhelyi önkormányzat 2008-ban alapította a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. A város díszpolgáráról elnevezett elismerést minden esztendőben az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers- és prózamondás területeiről jelöltek közül két személy, illetve csoport érdemelheti ki.

Fogarassy Judit

táncművész, balettmester, koreográfus több mint három évtizede balett és dzsessztánc stúdiójában szellemi szabadfoglalkozásúként neveli a fiatalok százait az egészséges életmód, a tánc és a művészetek iránti nyitottságra. Hódmezővásárhely és a környező települések kulturális életének és jótékonysági tevékenységeinek 35 éve aktív részese, növendékei rendszeres fellépői kulturális rendezvényeknek és képviselik a várost is külföldön.

Mihályi Győző

1954-ben született a Heves megyei Tiszanánán. 1978-ban szerzett diplomát a Színház és Filmművészeti Főiskolán. Friss diplomásként tapasztalatra és színpadi rutinra a legjelentősebb vidéki színházakban - Kaposvárott, Kecskeméten, és Miskolcon - tett szert, majd a fővárosi közönség is felfedezhette magának, hiszen a Radnóti, a József Attila, a Nemzeti, és a Pesti Magyar Színház társulatát erősítette, jelenleg az Újszínház tagja. Több filmben szerepelt. Munkásságát Jásza Mari-díjjal, érdemes művész címmel ismerték el, jelenleg a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Az ünnepséget a Nemzeti Színház művészeinek Bessenyei Ferenc tiszteletére adott emlékműsora zárta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.